Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stan podgorączkowy, neuralgia międzyżebrowa i tachykardia zatokowa

Gość monis088

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o jakąkolwiek diagnoze i radę gdzie mogłabym się udać w swojej sprawie. Otóż wszystko zaczęło sie 3 miesiące temu - stwierdzono wtedy u mnie tachykardię zatokową. Od tego czasu dochodzi cały czas coś nowego. Najpierw: neuralgia międzyżebrowa potem problemy z żoładkiem (chyba od leków na ta neuralgię) a teraz stan podgorączkowy nie przekracający 38stopni. Nie mam pojęcia z czego może on wynikać. Nie ma żadnego przeziębienia, miałam osłuchiwane płuca 4 razy i nic. Tylko gardło mam czerwone, ale nie boli. Mam też szybkie bicia serca przez gorączkę. Neuralgia mnie nie opuszcza, a na żoładek biorę HELICID 3 dzień, a mam brac miesiąc. W piersi wyczułam guzka, po zewnętrznej stronie, z dala od sutka, możliwe, że to od niego ta gorączka?? A po prawej stronie brzucha mam miękkie zgrubienie (bagatelizowane przez lekarzy) Mam również duszności, które mnie męczą. Nie wiem co mi jest. Dziś idę na morfologię i CPR oraz zbadać mocz. Proszę o jakąkolwiek radę i słowa otuchy, bo jestem bezsilna i wyczerpana, a to dopiero 3 miesiące i pomyśleć, że na początku lipca br. byłam jeszcze okazem zdrowia... Pozdrawiam
najlepiej zrób tak: jutro świeto,więc na ostry dyżur idż do szpitala.Niech cię chirurg zbada.Lekarze w szpitalu maja więcej pojęcia niz taki ,co w przychodni aspirynki wypisuje.Weż ze soba wszystkie wyniki.Albo nawet dziś wieczorem idz.Chirurg na pewno będzie wiedział co jest z twoim brzuchem.Zacznij działać.I nie pękaj.
Monis! mam nadzieję że posłuchałaś dobrych rad i póki byłaś w szpitalu na dyżurze musisz się kompleksowo przebadać , aż tyle dolegliwości naraz ....jestem jednak w stanie to zrozumieć bo jak moja starsza córka zaczęlą chorowac w maju wciąz wynika coś nowego ..zmień lekarza jeśli cię bagatelizuje ..koniecznie !!!!! i trzymaj się - będę tu zaglądać - ile masz lat jeśli to nie tajemnica pozdrawiam
cześć, dzięki za zainteresowanie... Badanie CRP nie wykazało na szczęście żadnego stanu zapalnego. Ogólnie czuje się dobrze, ale stany podgorączkowe mnie nie opuszczają. Dodam, że z morfologii wynika, że mam niedobór hemoglobiny i krwinek czerwony co by wskazywało na malą anemię. Jeszcze u lekarza z tym nie byłam, dopiero w piątek przyjmuje mój lekarz. Teraz tylko szukanie przyczyn tej anemii pewnie trochę potrwa. Wyczytałam w internecie, że stany podgorączkowe mogą wtedy występować. Od trzech dni jest lepiej, neuralgia narazie dała mi spokój, nie mam też kołatań serca (biorę magnez i potas), brzuch przestaje mnie boleć, czasami kłuje w nadbrzuszu, ale leczenie tym lekiem ma trwać 4 tygodnie, a dopiero minął tydzień. Aktualnie mam miesiączkę, ale za 4 dni kończę i idę na USG piersi, muszę koniecznie zbadać *to coś* co jest w mojej piersi (mam ogromną nadzieje, że to tylko jakiś włókniak, jest miękki, przesuwalny i chyba mam nawet dwa, rak się w takim tęmpie nie rozwija, prawda??). Wyrywałam też zęba z znieczuleniem, bałam się jego ze względu na serce, ale wszystko poszło dobrze. Pozdrawiam was wszystkich i dziękuje że jesteście tutaj ze mną i wspieracie, bo momentami myślę, że popadnę w jakąś depresję.