Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiowersja a ablacja

Gość karolina

Rekomendowane odpowiedzi

Gość karolina
dziękuję za odpowiedź. piszesz aby zgodzić się na ablację. W czwartek miałam robioną drugą kardiowersję i nie mogli mnie przywrócić do życia. Lekarz stwierdził że więcej mi kardiowersji nie zrobi i radzi aby się na nią więcej nie zgadzać. Jestem cała poparzona od defibrylatora, ale żyję i boję się nawet ablacji. Czytam o niej w internecie ale jedni twierdzą że to dobra metoda inni że nie. Ale czy bezpieczniejsza? cały czas serce mi buszuje po ciele po pierwszej kardiowersji półtora miesiąca temu pomogło na 3 dni. teraz zaraz po kilku godzinach czułam łomotanie. Zwiększona dawka leków teraz to wszystko nie wiem czy dążyć do ablacji boję się ale tak żyć też się nie da...
Karolina a ile ty masz lat i dlaczego lekarze nie kwalifikuja do ablacji przecisz ablacja moze cie wyleczyc a po kardiowersji mozesz sie kiedys nie wybudzic napieraj na ablacje ja po niej jestem i na pewno jestem starsza od ciebie i przetrwalam
Gość karolina
Mam 50 lat i 96 kg wagi arytmię stwierdzono 2 lata temu leczyłam się prywatnie u pewnej pani doktor ale ona dawała mi tylko lekarstwa, które nic nie pomagały. Teraz leczę się w Grudziądzu tam też miałam robione te 2 kardiowersje. pierwsza w zeszłym miesiącu przeszła bez większych kłopotów dostałam 200 dżuli i się wybudziłam ostatnio strzelali mi 3 razy w wypisie mam zapisane 300 dzuli. więcej się na kardiowersję nie mogę zgodzić. Oprócz leków na serce biorę też leki na rozrzedzenie krwi. Skoro większość z was uważa że ablacja nie jest niebezpieczna zapytam mojego kardiologa o nią. Nie wiem dlaczego mi jej nie proponował wcześniej? O ablacji dowiedziałam się przypadkiem podczas otrzymywania kroplówki na pogotowiu 3 tygodnie temu. No i szukałam informacji w internecie. Miałam nadzieję że te cholerne kardiowersje pomogą. Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi wszystkim WAM Będę pytać lekarza o ablację skoro nic innego nie można zrobić.
Karolina to jestesmy w podobnym wieku i tak trzymac narazie ja tez biore acenokumarol na rozrzedzenie i betalog 100 ale mialam zalozonego holtera bo mialam utrate przytomnosci w Chojnicach zabralo mnie pogotowie i pani kardiolog zdecyduje po odczytaniu holtera 17go mam wizyte w Szczecinie co dalej dalej brac leki czy odstawiamy

Ja miałem mieć robioną wczoraj kardiowersje ale miałem złe wyniki i zrezygnowali może i dobrze,bo z tego co przeczytałem nie jest wcale tak różowo i będę się musiał głęboko zastanowić czy się zgodzić proszę o poradę czy się zgodzić Pozdrawiam