Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zgrubienie w brzuchu i gorączka

Gość monis088

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałabym Was prosić o pomoc w zdiagnozowaniu co może mi dolegać. Otóż od dwóch dni wyczuwam po prawej stronie brzucha, mniej więcej prawie na wysokości pępka lekkie zgrubienie, które mnie martwi. Nie boli mnie ono, ale jak przycisnę to czuję lekki ból. Mam też stany podgorączkowe. Jutro idę na USG brzucha, ale chciałabym wiedzieć co wy o tym sądzicie, czy ktoś miał to samo, bo oczywiście układam czarny scenariusz.. dodam, że mam tachykardię zatokową na tle nerwowym, która mi się wlaśnie uaktywnia przez to wszystko, bo odkąd na nią zachorowałam przyszło mnostwo dolegliwości, gdzie jedną wyleczę, przychodzi następna... Dodam, że w ogóle boli mnie jakoś brzuch, ale bardzo delikatnie i do tego bardzo schudłam, jak leże to czuje jakbym miała w sercu drugie serce (co też mnie niepokoi) Pozdrawiam i dziękuję za jakąkolwiek radę...
minis wiesz ja miałm podobne objawy ale miałam kamieńw woreczku żółciowym i podwyzszona przy tym temperature.A jesli chodzi o chudniecie to moze byc wiele przyczyn np nerwica która masz ja tez czasami tak chudne ze szok własnie przy nerwicy.Napisz co tam Ci wyszło na tym USG bede trzymała kciuki. Czarny scenariusz do kosza a bedzie dobrze :) pozdrawiam
Gość babka z bagien
W USG wyjdzie jaki jest stan aorty brzusznej.Powiedz o tym lekarzowi,o tym tętnieniu w brzuchu ,niech zobaczy jaka jest średnica aorty,czy nie odbiega od normy.Może to być tętniak aorty ,ale nie musi.Czy robiłaś badania na wirusz wątroby typu B oraz C.?
babka z bagien nie, nie miałam tych badań robionych, a radzisz mi takie zrobić?? i dlaczego o nich pomyślalaś?? Bardzo boję się tego tętniaka (też o nim myslałam). Pocieszam się tym, że półtorej miesiaca temu nic nie wykryto, a do tego jestem bardzo szczupłą osobą i tętniący brzuch to normalna sprawa, no ale zobaczymy, USG mam w czwartek i bardzo się boję..
byłam na USG i nic nie wykryto.. nie wiem co to może być to zgrubienie i do kogo się wybrać w tej sprawie?? na usg dr powiedziała mi, że może to jakiś tłuszczak.. ale * to coś* jest opuchniete jakby w taki rulonik, ma kilka cm długosci, tak nagle by się zrobil tłuszczak?? no nie wiem, w sumie wszystko może się zdarzyć