Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marinka25

Mam skurcze sporadycznie jeden na dzien do trzech ale czesto jest takie jakies nie przyjemne uczucie w klatce piersiowej ze nie jestem pewna czy to skurcz!ale jest i tak że jak mi serducho podskoczy to wiem ze to skurcz dodatkowy:(

Gość Roberto 28

Witam wszystkich ,tak sobie czytam te posty i widzę że strach ma wielkie oczy to co opisujecie czyli potykania serca to musze powiedzieć że zaliczyłem pojedyńcze ,gromadne,po kilka dziennie a czasem raz na jakiś czas gdy przestałem się przejmować tym to nawet i 1 rok przerwy był

Gość Roberto 28

Miałem nawet po 1 przeskoku(przerwy) co 1min przez tydzień,póżniej ze 3 mies. spokoju czasem gromadnie tak ze 4 sek. odczówane jako fikołki serca.Mam takie pytanie bo ja po takim fikołku choć jest nieprzyjemny w odczuciu że zaras serce całkiem zwariuje i sie zatrzyma to gdy ustąpi mam uczucie jakby lepszego samopoczucia oczywiście fizycznego ale może to tylko moje odczucia

Gość Juliaaaa

Bo ja mam jeszcze takie pytanie co sięz wami dzieje zebyscie napisali bo wlasnie dami pisala ze jak dostawala skurczy to brała tabletke na to i interesuje mnie co to znaczy to dostanie skurczy ??? jak to czujecie wtedy i jak wam serce pracuje itd ???

Ja zagladam cały czas na forum!ktoś o mnie pytał?miłe;-)nie chcę zapeszać z 3 tab,proplanolu dziennie biorę tylko 1,i magneż czasami potas,jakoś o tym nie myślę,a zwłaszcza teraz,jestem w stresie,mój mąż miał wczoraj operację,myslałam,że padnę,mialam kołatana serca,ale bez dodatkowych skurczy.pozdrawiam,życzę jak najmniej skurczy

Hej, ktoś pytał, gdzie są ci, co pisali tu na początku? Otóż są, dawno nie zaglądałam, ale muszę się pochwalić, że od lutego nie mam dodatkowych skurczy. To znaczy pojawiają się pojedyncze co jakiś czas, ale w porównaniu z tym, co było, to można uznać, że problemu nie ma. Na Waszym miejscu w ogóle nie przejmowała bym się pojedynczymi skurczami dodatkowymi. Ja miałam ich dziennie na tysiące, w dodatku taki stan potrafił trwać miesiącami. Potem parę dni lub tygodni przerwy i od nowa cała zabawa. Jakoś z tym żyłam, bo nauczyłam się nie panikować i robić swoje mimo nich. A od jakiegoś czasu, jak piszę, nie mam ich w ogóle. Nie wiem, jak długo potrwa ten błogi stan, ale cieszę się każdym dniem. Sama się zastanawiam, co mi pomogło - czy to, że uregulowałam trochę życie osobiste i nie mam już takiego stresu, czy to, że minimalnie zwiększyłam dawkę leku (naprawdę minimalnie, brałam betaloc 25 raz dziennie, a potem dodałam ćwierć tabletki wieczorem, niby nic, ale może to było to ćwierć, które mi brakowało, kto wie?), a może pomogło to, że zaczęłam regularnie biegać? Zajmowałam się wcześniej różnymi sportami, ale jednak bieganie to inny wysiłek, niż pływanie na przykład, więc może to pomogło? A może wszystko razem? A może moje serducho samo się naprawiło? Nie wiem, w każdym razie mogę spokojnie powiedzieć na swoim przykładzie, że jak na razie ozdrowiałam. Czekam, co będzie od września, bo jesienne miesiące to zawsze był dla mnie horror - od połowy września do połowy grudnia zawsze było ciężko. Jak w tym roku będzie spokój, to uznam, że na prawdę mi przeszło:-). Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo optymizmu.

Julia-a może ty nie masz dodatkowych skurczy?jak nie czujesz ich,a zwłaszcza w gardle,to głupie uczucie,przy schylaniu się przy wyspiłku,stresie,pojawiają się dodatkowe skurcze,a nawet z niczego,takie szarpnięcie w gardle,jakby serce chcialo wyskoczyc!7

Gość Juliiaaa

No czasami pojawi mi sie takie uczucie ale jak to sie pojawi to zrobi mi tak raz i tyle dalej nic nie czuje a tobie to robi pewnie dluzej skoro bierzesz leki czy jak ? bo ja w trakcie tego nawet bym nie zdazyla o tabletce pomyslec bo mija odrazu

Często sobie mierzę u babci ciśnienie,i to jak przyjdę,to często mi wychodzi te pioruny* arytmia,ale jak zmierze za 5 min,to już bez tego,czy to trzeba mierzyć po wysiłku np,po przyjściu np.odczekać 10 min?a ja zawsze jak mierzę to serce wali szybciej,macie tak?jak nie urok to sr...a;-(znowu wymyślam arytmię!!!

Ciśnienie zawsze mierzymy po odpoczynku ,w innym wypadku wynik nie jest wiarygodny .Nie zwracaj uwagi na arytmię wychodzącą na pomiarze .Niektóre aparaty są tak czułe że byle zwolnienie akcji wyłapują jako arytmię .Jeśli chcesz sprawdzić czy nie masz arytmii to musisz zrobić ekg lub osłuchac cię musi lekarz .