Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Kejthi, to NA PEWNO (80-90% prawdopodobienstwa) jest to wlasnie czestoskurcz U mnie ten wylapany wlasnie mial ok 140 na min i tez dokladnie odczuwalem go jak skurcze dodatkowe jedno za drugim Lekarz ktory to ogladal na dzis nie widzi problemu, ale trzeba sie temu przygladac

Kajka, to jest trywialnie proste, dostajesz PDA+jednokanalowy holter do tego ze 30 elektrod na wymiane takze super sprawa bo zakladasz kiedy chcesz, idziesz sie myc sciagasz po kapieli zakladasz. Monitoring masz on-line i kobitki dyzurujace widza jak bije Twoje serce do tego zapis na karcie Nie pamietam juz ceny, ale za 7 dni chyba zaplacilem cos kolo 600zl. Zadzwon na infolinie dowiesz sie dokladnie

Ja to tez miałam ten kardiosystem kajtka, juz dwa razy po 4 doby ale mnie to denerwowało, dostajesz takie cos jakby telefon i nie mozesz się oddalic od tego bo pika, ciągle coś było z tym nie tak, w nocy mnie budziło bo wyło, ehhh... te elektrody tylko dwie, więc miałam wrażenie, że nic nie wyłapią, połowa zapisu jakas nieczytelna, ehhh... to dla ludzi mało ruchliwych i cierpliwych :)

Elektrody nie 2 tylko 3 (jeden kanal) Fakt, nie jest to samo co *tradycyjny* holter i nie nadaje sie do dokladniej diagnozy szczegolnie zaburzen z przedsionkow, ale to wszystko na stronie jest opisane (jest chyba nawet rekomendcja Kozluka). Natomiast bez problemu wylapuje grozne dla zycia zaburzenia. Sa jeszcze lepsze metody diagnozy w Polsce niestety ze wzgledu na cene i skomplikowana forme wyjatkowo rzadko stosowane. Pewnie jeszcze nie slyszalas o takiej metodzie Opisze ja kiedys

Omega, nie wiem wszystkiego, gdybym wiedziała to nie byłabym na tym forum, każda rada i wskazówka jest dla mnie bardzo cenna... pisze fakty, to że moje serce nie biło 100/min to jestem pewna, poza tym wypróbowałam juz wszelkie metody wyłapania skurczów, bo mieszkam w wawie i mam łatwy dostęp do tych wszelkich aparatur... i moim zdaniem holter dwunastoodprowadzeniowy jest najlepszy aby zweryfikowac nasze nadkomorówki... a badania moje ogladalła komisja z anina bo miałam skierowanie na elektrofizjologiczne, na które sie nie zakwalifikowałam... pozdrawiam i spokojnej i dobrej nocki zyczę wszystkim

Witam wszystkich milutko, miłego dniw wam zyczę i jak najmniej skurczaków! Rui, ja dorzucę tu jeszcze moje ostatnie echo, jak dasz radę zapytać tego lekarza razem z wynikiem holtera czy jest ok to będzie świetnie, bo jakos żaden z lekarzy nie uświadomił mnie, że jest na 100% ok a coś mi się tu nie bardzo podoba... oto wynik: komora lewa w diast. 53mm lewy przedsionek 33mm prawa komora w proj. 4jam 34mm przegroda 9mm ściana tylna 8mm EF 70% sladowa fala zwrotna trójdzielna z max gradientem w gran 28-32mmHg pień tętnicy płucnej 24-26mm max predkośc przepływu w pniu TP 105cm/s śladowa fala zwrotna płucna szer. odcinka wstepujacego aorty 29-27mm i łuku 23mm pozdrawiam... jak spędzacie dzionek? ja dzisiaj do dentysty :(

Kurczę, omega trochę straszy... ja nie mam dostępu do takich systemów z prostej trywialnej przyczyny - nie stać mnie na to. Jestem tylko studentką, dostaję od rodziców pieniądze na utrzymanie, a i tak nie starcza mi do końca miesiąca. Za psychoterapię zawsze płaciłam sama, po prostu ciułam jakieś grosze, ale teraz i tak muszę zmniejszyć częstotliwość spotkań. Czasem chciałabym zrobić sobie dodatkowo jakiegoś superholtera, ale cóż. Serce od razu się buntuję jak o tym piszę i nie mam już dziś ochoty na nic. A takie miałam plany

Sylwia, nie stresuj się tym... każdy holter jest dobry, skoro żaden nie wykazał u Ciebie tragedii, nie ma co się doszukiwac. Ja robiłam te wszystkie badania, bo po prostu miałam zlecenie od mojej lekarki ale tak naprawdę nie wiem po co, bo i tak nic to nie zmieniło. powiem Ci, że to wszystko jest cholernie drogie, ja juz tez fortune wydałam na te hltery, wizyty i inne pierdoły.. za kazdym razem jak mam płcić to mysle sobie, gdyby nie to cholerne serducho to kupiłabym sobie za to jakiegos fajnego ciucha albo coś dla dzieci... brrrr... tak mnie to wtedy wkurza,,, tym bardziej, że sama nie zarabiam na to,,, bo teraz nie pracuję, wychowuje synka i niestety ale pomaga mi w dużej mierze mama i mój mężczyzna. Kuźwa teraz zrobiłam tego holtera - to koszt 200zł no i dlatego nie wybieram sie na razie na wizytę, bo to kolejne prawie 200zł, skąd na to wszystko brać? jeszcze te zęby, tez ful kasy, o rannnyyy

Sluchajcie ja tez nie miakam zbyt wielu badan bo tez mnie na to niestac. Przez te kilka lat mialam raz robionego holtera, dwa razy echo i kilka razy EKG. Tez czasem mam watpliwosci czy nie powinnam gdzie indziej sxukac pomocy lub czescie robic badania?.ale w ramach NFZ nie ma sie zbyt wielu opcji.kolejnego holtera mam dopiero w lutym:( Takze Sylwia nie martw sie slonce. Mi dzis dokuczalo serducho az tak bolesnie. Miewacie podobnie? Kejthi jak bylo u dentysty? Omega czy Betaloc Ci pomaga?

Witam, Kajtka, u dentystki ok, obejrzała ta bolaca ósemke i stwierdziła, że nie warto jej leczyć tylko nalezy usunąc chirurgicznie, więc za dwa tygodnie jestem umówiona na usunięcie u chirurga szczekowego - jesssu nie wiem jak to przezyję, od rana mi serducho wariowało na samą mysl o dentystce i miałam takie kłócia, macie czasem tez tak? to chyba jakies nerwobóle, bo podobno serducho nie boli ale ja wyraźnie odczuwam je w miejscu serca. dentystka zaleczyła mi tylko mały ubyteczek bez znieczulenia ale i tak cięzko mi się oddychało na tym fotelu, nerwica mnie ogarnęła :(, jakie to zycie jest ciezkie z naszymi słabościami :( Sylwia kiedy miałas robionego holtera? jak długo masz juz te skurcze?

Kejthi wlasnie o tym naoisalam, ze czasem kluje mnie przy skurczu lub strrsie albo niezaleznie od tego.Dzielna jestes,ja juz od jakiegos czasu obiecuje sobie ze pojde do dentysty ale strach mnie paralizuje i przekladam wizyte.Boje sie ze siedzac z rozdziabiona buzie, walacym i przeskakujacym sercm spanikuje lub zemdleje. A mowilas lekarce o problemach z sercem??