Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość basiek355
...nikt tutaj sie nie sprzecza kto ma wiecej a kto mniej...i napsalam jak sie wypowiadalam z calym szacunkiem dla tej osoby.I nie będę się wypowiadac co mi jest i się zalic bo ta osoba nigdy tego nie zrozumie...
Basiu mam wystrczająco duzo dempatii w sobie by zrozumieć rózne dolegliwości........nie rozumie tylko doszukiwania się chorób na siłę...jeśli jesteś chora to ja Cię przepraszam, ze CIe tak oceniłam, przpraszam z cąłego serca- naprawdę- ale wni widziałam, zębys o tym pisała, azebym mogła wiedziec co Ci jest musiz napisac:)
Gość basiek355
...nie będę się żalic co mi jest bo mi w tym i tak nie pomozesz...:)a to co napisałam to nie było napisane złosliwie...;)anulka ..należę do osob które nie wywlekają wszytskiego na swiatlo dzienne:)I nie należę do osób które zbyle jaką dolegliwością już lecą do lekarza:)korzystam z niego jak juz jestem bezradna i widzę że naprawdę coś się dzieje.I nie masz za co przepraszac:)
Gość basiek355
..greg...migotania przedsionkow ma duzo osób,leki i lekarze mówia nauczyc się z tym zyc...chyba ze leki już nie pomagają to wtedy robią zabieg ablacji.jedno co Ci na dobre wyszlo to w końcu Cię zdiagnozowali:)Życzę powrotu do zdrówka:)Pat....nie było mnie w domku bo byłam pól dnia u chirurga:)Justynka a Ty piecz dobre ciacho i wszyscy wpraszamy się do ciebie na kawkę i ciasteczko:)Osłodzimy sobie troszkę:)
basiek - doktorka powiedziala mi podobnie, nauczyc sie, tylko jest to nowa sytuacja dla mnie i jeszcze sie w niej nie odnalazlem. Zdazylem do skurczow i juz mi nie przeszkadzaly. A migotanie to objaw czegos czego wlasnie nie znalezli, moze holter jutro cos powie. Bo tak bez przyczyny trudniej jest temu zaradzic. Smiesznie po naginalem po schodach przez 30 min do holta. Ahh trzeba sie w tym odnalezc.
Gość justynaa27
kochani! nie chce zebysmy sie tu naprawde sprzeczali to ma byc fajne forum gdzie sobie rozmawiamy i opowiadamy o roznych rzeczach...wazne jest zebysmy byli pozytywnie do siebie nastawieni a wszystkie nasze marudzctwa wieksze czy mniejsze przyjmowali z przymruzeniem oka:) anulka:) trzymam kciuki do 13 maja mam nadzieje ze okaze sie dla ciebie szczesliwy i bedziesz juz wszystko wiedziala. basiek:) ja nie moge tyle piec ciast dzis sobie to uswiadomilam bo bede gruba i brzydka po nich:P wiec chyba zestopuje naprawde! a co do kawki to zapraszam zapraszam wszystkich chetnych. greg:) fajnie ze masz juz mniej wiecej wiadome co ci jest to wazne bo teraz wiesz jak to leczyc:) ja jak widzicie nadal nie spie...dzis mialam naprawde ciezki dzien duzo biegania po miescie zalatwiania spraw bankowych ktorych wprost nie cierpie szybkie zakupy a potem bylam po synka w szkole oczywiscie tam sie totalnie zalamalam okazalo sie ze moje dziecko dostalo w glowe dosc porzadnie od chlopaka z tej samej klasy (moje dziecko ma 5 lat) plastkiowym ciezkim boks-em(pudlem) na cale szczescie ma tylko wielkiego siniaka:(strasznie plakal az mi sie serce sciskalo:(:( oczywiscie poszlam odrazu do pani kierowniczki-(tu w angli sa panie kierowniczki) wszystko wyjasniac a ona mi ze wszystko sie wyjasni jutro i jutro mam rozmowe z rana z rodzicami tego dziecka..mowie wam mi sie to w glowie nie miesci jak sobie teraz uswiadomi ze moglo mu sie cos stac to normalnie az mam serce w gardle:( mam nadzieje ze nic mu nie bedzie i wszystko rozejdzie sie po kosciach!:(:(:(
Witam witam-powoli zabieram sie do odstawienia isoptinu ale cholernie cięzko jest zrezygnowac z leku..Próbowalam juz zrezygnowac z dawki wieczornej ale skurcze trzymały mnie przez kilka godzin..Mam zacząć zażywac betaloc lub bisocard-muszę jeszcze to uzgodnic. Anula-myslalam o Tobie i tak:musisz to dzielnie*wziąć na klatę*( mówiąć slangiem młodzieżowym*.Nie ma co płakać, lamentować bo to i tak nic nie zmieni. Skurcze pojawiły się,są komorowe i musisz to zaakceptować.Widzisz, tak to już w tym naszym zyciu jest,że choróbska atakują niespodziewanie ale wazne jest proces ich oswojenia.Potraktuj to łagodnie, są, może znikną, może nie znikną, ale musisz nauczyć się z tym funkcjonowac , w takim stopniu jak to jest tylko mozliwe. Niedługo por.ód, zobaczysz jaką lekarze podejma decyzję, musisz im zaufać.Myślę,że znają się na rzeczy i nie ryzykowaliby Twoim zyciem i zdrowiem Lilki.Rodziłam córeczkę z dziurą w sercu i niedomykalnością mitralną. Serce bylo bardzo obciązone. Kazdy z nas tutaj zmaga się z czymś, jedni mają zdrowe serca ze skurczami, inni obciązenie patologiczne plus dodatkowe.Mamy rodziny, musimy funkcjonowac, Nie da się inaczej... Tak więc Anula, głowa do góry, pierś do przodu i akceptacja stanu. Bedziesz to leczyć.
JA go nigdy nie zaakceptuję..........................naprwno nie 12 000 dodatkowych- zreszta ja nie wierzęże tyle skurczy nie ma wpływu organicznego na serce........... pat Dziękuję za to ,ze próbujesz mnie pocieszyć............. Mnie iosptin wogóle ie pomagał, barłąm 4 tabletki, od wczoraj dwie i nie czuję żadnej różnicy..................................
Ehhh zaczepilem dzis ordynatora i go przycisnalem to mi powiedzial ze skieruja mnie do szpitala mswia w wawie do doktora Walczaka, bo nie maja jasnego obrazu co mi jest, mysleli ze to wpw ale zbyt wolna praca komor jak na to, holter powie wiecej, powiedzial tez ze nie wykluczona bedzie ablacja :(((.
Ja byłam u profersora Walczaka- ale on pracuje w Aninie.Na mnei wywarł kipeskie wrażenie- nie dosć, zę nie usłyszął u mnei żadnego skurczu, przoczył skurcz na rkg to jeszcze mnie nastarszył nieuleczalną chorobą. Micitanko, wiesz myślę, ze to nie ma zwiazku, moze masz anemię? Najlepij skonsultuj się Skarbie z lekrzem:) Ja znowu po tych wyniakch ine mogę się pozbierać..............
Gość basiek355
...greg...nie jestem z okolic Warszawy ale dużo osob sobie o tym lekarzu mówi ,ze jest dobry.Nie wiem:)Tak to już jest i będzie,jedna osoba sobie go będzie chwalic druga odradzac i tak będzie z każdym lekarzem.Ja sama natrafilam na bardzo opryskliwego doktora itd....a inni sobie go bardzo chwalą:)Greg....a abalcję na migotnie przedsionkow czy zespól WPW?Ja jestem po ablacji Wpw.Justynko kochanie dobrze,ze nic więcej się nie stało,tylko trzeba odetchnąc z ulgą ,że tak się to zakończylo.Patrycja bralam jeden z lekow który wymienilas betalok zok ale u mnie nie przyniósł skutku,każdy organizm innaczej przyswaja leki ja ogólnie mam organizm bardzo uciążliwy do leczenia farmakologicznego.Jaka u Was pogoda?U mnie strasznie zimno brrrrr:)
Tak zagdaza się wiekszość osób sobie go chwali- ale dla mnie zbyt przesłodzony i taki nieuważny, nie odpowiedizął mi wprost na zadne moje pytanie, na niektóre wogóle tylko o ablacji i ablacji....................................
Nie wszytsko....moge polecić dobrego kardiologa w Warszawie...Ten Walczak po prostu mi się nie podoba....taki przesłodzony to raz, dwa nie usłyszął żadnego skurczu mojego serca, a ja mam ich średnio 8 na minutę, i czulam je jak mnei badał dobry kardiolog powinnien usłyszeć tak jak moja lekrka- słyszy każdy....na jednym ekg nie zobaczył skurczu musialam mu palcem pokazać....na pytania mi nie odpowiadął np. Pytam go czy spotyka się z tym, zę po ciązy to przechodzi a on mi na to, ze kiedys jak nie było albacji to miał takich 15 przypadków, a teraz jest ablacja i on nie wie tylko ablację zaleca- ie uważasz, zę to głupie- alblacja to mimo wszytsko poważny zabieg na sercu- wiec chyba najpier trzeba poczekac czy przejdzie po ciaży.... na koniec zaczał u mnei podejrzewać śmiertelną chorobe wysąłął mnie na echo, za które oczywiście musiałam dodoatkow zapłącić, poprzednie miałam 12 dni wczesniej, ale on stwierdizł, zę chce zeby jego specjalista je wykonał...mnie si enie podobał wcale, ale napsiał, zę wiele osób go bardzo chwali...........
Gość justynaa27
hejka:) u mnie sprawa z synkiem sie wyjasnila ale nie do konca niestety zobaczymy co przyniesie popoludnie? anulka:) wiesz kazdy inaczej odbiera lekarzy dla jednych moze byc bardzo dobry dla innych wrecz niemily i odpychajacy wg. ciebie nie udzielil ci zadnej konkretnej odpowiedzi na twoje pytania a dla innych jego odpowiedz moze bylaby wystarczajaca:) wydaje mi sie ze lekarza trzeba sobie poprostu dopadasowac a przedewszystkim zaufac! miec takiego ktoremu chcemy powierzyc nasze zdrowie w jego rece:) taka prawda niestety... basiek:) jak tobie z tym holterem? greg:) to masz juz przynajmniej odpowiedz co ci jest...wiesz chyba lepiej zrobic wszystkie dokladne badania skoro i tak juz jestes w szpitalu moze bedzie wiadomo po innych jeszcze konsultacjach jak leczyc twoja dolegliwosc.wydaje mi sie ze albacja jest ostatecznoscia ale jesli lekarze zadecyduja ze moze ci pomoc i dzieki niej twoj komfort zycia i odczucie zostanie znacznie ale to znacznie poprawione to warto sie zdecydowac na taka ostatecznosc:) blackcurrant20:) no ja wiesz pauzy to przewaznie moga trwac 2-4 sekundy tak mis ei wydaje choc moge sie mylic ja czasem tkaich pauz wyrownawczych potrafie w ciagu 5 minut naliczyc conajmniej 10....okropne wtedy to uczucie jest takiego zastopowania serca i przyduszenia no bo ja to tak wlasnie odczuwam....ale da sie przezyc:) dzis mnie dopadla dolegliwosc zoladkowa niestety:( chyba mam jakis dynskomfort bo mnie tak boli ze normalnie szok! wypilam juz miete zjadlam czekolade(ponoc pomaga) jogurt (tez ponoc pomaga) no ale mi nic nie pomoglo.na dodatek umowilam sie z kolezankami na przedpoludniowa kawke i msze isc...nie daruja mi jak nie przyjde....zatem kochani milego dnia!!
Wiecie, lekarze gdybaja, nie ma jasnego przeslania ze to wpw, bo zbyt wolna praca komor byla. A ablacji tez nie wykluczja ale wszystko to na razie domniemania. Juz sie naczytalem o wpw i nazbyt optymistycznie mnie to nie nastraja, bo jakies tam ryzyko smierci istnieje.
Gość basiek355
...justynko..chodzę z tym holterem na noc go ściągam,bo nie musze z nim spac i czekam żeby zarejestrowac na nim dłuższe skurcze mam czas do 18 maja.Wczoraj bylam u tego chirurga i na 19 maja mam jednak rwanie:)wczoraj mi zrobila przeswietlenie dala antybiotyk i mowila ze nie powinno byc problemu,tylko zebym dobrze zareagowala na znieczulenie.Boję sie jak cholera....Racja trzeba miec zaufanie do swojego lekarza.blackcurrant20 z tą colą to racja ja tez sobie nią wspomagalam.Justynko a moze cie żołądek boli po lekach?Mnie bolal żołądek po lekach i zglosilam to mojemu kardiologowi i dal mi supe rlek on jest na recepte 28 tabletek 24 zl jest refundowany a tak kosztuje 48 zł ale jest świetny powiem Ci ze po wzięciu juz pierwszej tabletki odczulam ulge wybralam sobie taką serie 28 tabletek i mam spokoj z żołądkiem nazywa się ,,POLPRAZOL**,GREG :0ablacja wchodzi w gre wtedy jak juz leki nie pzrynosza zadnego skutku...więc glowa do gory ,niech Ci konkretniejsze badania porobią i myślę że będzie ok:)a z tymi pauzami wyrownawczymi tez tak mam...
Wlasnie zrobili mi echo, pani doktor usmiechnela sie i powiedziala ze nic takiego tam nie ma . Moze wieczorem odczytaja holta. Pocisne lekarza dyzurnego. A powiem wam, ze jestem sensacja, mowia na mnie mlody, moj brat jak przyszedl na odwiedziny to zapytal gdzie lezy mlody i wszystkie piguly wiedzialy o kogo chodzi. Ponoc bardzo rzadko trafia im sie rocznik 78 lub kolo tego ;).