Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość basiek355
...anulka ..mnie nie stresuje załozenie Holtera ...i ja się wyrażam wstosunku do mojej osoby ..bo ja te skurcz emam zbyt często i zbyt długo trwaja są takie dni że towarzysza mi caly dzien i noc z kiluminutowymi tylko przerwami,są dni ze są ale slabiej odczuwalne bo sa pojedyncze.Z tymi pojedynczymi jeszcze jakoś da sie wytrzymac,więc życzę Ci żeby Tobie nic nie wylapało,ale ja bym w końcu chciala wiedziec co mi jest.:)
Mnie niestety ekg wyłapuje po kilkai powiem szczerze, że że jeśli holter 24 godzinny nic nie wyłapuje to nigdy bym isę niez decydowąła na dłuższy, bo nawet zeodwy cżłowiek czasem ma jakies zaburzenia- a zaburzeniami od czasu do czasu da się życ- chciałabym bycBasiek na Twoim miejscu i czuc te skurcze czasami, a nie w każdej minucie:) Twoje życie Basiula jak chcesz sobie na siłe coś znależźć to szukaj- mimow syztsko życze Ci żebys nie znalazła- chcociąz wtedy powieszm,że jak na złość przez dw atygodnie nic nie miałąś..............................och Basieńka:)
przestancie za duzo myslec, od tego sie nie umiera, ludzie po kilkanascie lat zyja z migotaniem przedsionkow, a dodatkowe skurcze ma co drugi czlowiek,pozdrawiam a przyszle mamy niech sie ciesza z bliskiego rozwiazania, a nie wymyslac sobie bzdury
Gość basiek355
..anulka..czytaj co pisze...jakbym była zdrowa i nic by mi sie nie dzialo to bym nie szukała dziury w calym...napisalam Ci wyraznie ze mam dni w ktorych odczuwam je mniej a sa dni ze trwa to po 5-6 dni gdzie wystepja one caly czas 3-4 minutowymi przerwami,wiec nie wiem czy byś chciala tak miec...bo czytaj wczesniejsze Twoje posty chcialabym byc w Twojej sytuacji wtedy bym niczego sie nie musiala doszukiwac.:)Anulka ja nie mam przyjemnosci z tego ze robia mi wszystkie badania i musze korzystac z lekarzy.ŻADNA PZRYJEMNOSC TYM BARDZIEJ ŻE WIEMY JAKA JEST NASZ SŁUZBA ZDROWIA:)Inie będę sobie lekceważyc czegos co jest,a niestety powinnas o tym doskonale wiedziec że niektore choroby są cięzkie do zdiagnozowania.I skoro tak twierdzisz ze Holter nie potrzebny itd..to dlaczego latasz po lekarzach ,po co sie żalisz tutaj na forum,że Ci dokuczaja skurczybyki,po co wyczytujesz i wynajdujesz coraz to więcej chorob?I z calym szacunkiem do Twojej osoby ,nie piszę tego wcale zlosliwie ale nie wiem czy bys sobie poradziła będąc teraz w mojej sytuacji(nie będę się żalic bo to nie o to chodzi,każdy ma mniejsze i większe problemy)Ty jestes w ciązy będziesz miała dzidziusia,będziesz szczęśliwa mama i dam sobie rękę uciac że wszytsko Ci minie.Ja niestety jestem obciązona kardiologicznie i nie bęę sobie nic lekcewazyc ,bo nawet po 8 latach moge miec nawrót żaden lekarz na 100% gwarancji nie da.I ja nie latam sama po lekarzach na kolanach prosząc o zakaldanie Holtera i robienie badań,coś musi byc skoro lekarz sam to zalecił.Wsciekłas sie na ...Duńczyka.... ze tak Ci napisal ,ale Ty wcale nie postępujesz lepiej.......no to na Tyle i żey bylo jasne nie pisalam tego złosliwie:)milego dnia:)Pat...odezwij sie na gg jak będziesz miala czas:)
Gość basiek355
...anulka...a jak byś te skurcz ewyczuwała w kazdej minucie....to wątpię czy bys byla teraz w domu czy bys lezala w szpitalu na intensywnej podlaczona do obserwowania pod monitor...:)Bo zdrowemu czlowiekowi nie wystepuja skurcz ew kazdej minucie bo tak sie nie da życ:)
Basiu no inesttey ja mam po 10 skurczów w każdej minucie:( i dlatego sie tak martwię czy to moje seduszko wytrzyma:( W pierwszym holterze miałam 15 000, w drugim 12 000 policz sobie ile to wypada na minutę................... ja to zrobiłam i w piewrwszym dochodziło nawet do 14 dodatkowych skurczów, w drugim do 11 dodadtkowych na minutę- niestety...aż mi sie teraz chce pąłkac, ja musze z tym żyć:(
I pisząc ,ze powinnam leżeć na intensywnej widze ,ze sie wogóle na tymnie znasz Basiu- ja mam dużo , ale są ludzie którzy mają dwa razy wiecej tych skurcyz niz ja....prosze i ine wygłaszaj takich opinii, ze się ntak nie dażyć, bo ja aż się cąła rozdygotałam...... wiesz jak ja sie boję!!!!!!!!!!!!!
Gość basiek355
...anula..kazdy się boi i to była tylko moja opinia na Twoj post w stosunku do mojej osoby....Nie będę Ci pisac co mi jest bo to nie ma sensu....i nie o to chodzi...i Ty mnie tez nie znasz anulko:)a nie bęę kazdemu po koli pisac co mi jest,bo co to kogo obchodzi ,kazdy ma swoje problemy.
mnie chodzi,zebys nie pisała że powinnam leżęc w szpitalu, bo tak się nie da żyć- a ja muszę...................................widże ,ze Tobie się nawet w głowienie miesci, ze można mieć tyle skurczów co ja.....ja po prostu bym oddała wsyztsko co mam, zeby mi nic holter nie wykazał!!!!!!!!!!!!a nie 30 sekundowe ekg i 8 skurczów.....
Gość justynaa27
ło matko! a wy sie znowu spieracie kto ma ile kto ma wiecej kto ma co!!!!!! do jasnej cholery ze tak brzydko powiem dajcie spokoj!!! kazda z was cos ma kazda odbiera to inaczej dla kazdego jest to wazne i powinnysmy sie tu wszyscy wspierac, doradzac sobie wysluchiwac,i owszem mowic swoje zdanie bo po to jest to forum zeby pisac...i jeszcze raz pisac!!ale nie sie przekrzykiwac kto jest bardziej chory a kto mniej!! dajcie spokoj!!!naprawde
Gość blackcurrant20
Haaaj Wszystkim:) ja też dzisiaj mam:( niestety ... nie cierpię Was głupie skurczaki!!! a tak by the way to najwazniejesze jest to zeby móc pogadać na tym forum ze skurczowcami a nie sprzeczac się kto ma ile :) to nic nie da... z resztą każdy odczuwa je inaczej....ja słyszałam ze zdrowy człowiek może mieć ich naprawde dużo... al enie wiem ile to dużo bo ja jak mam 20 na dzień to mam serdecznie dosyc zwlaszcza tych mega długich przeskoków:( buzialki
a mnie się niestety nic nie zminiejszyło i jeszcze okaząło się ,ze przez 5 tygodnii niepotrzebnie faszerwoałam Lielńkę isoptinem....:( musze go powli odstawiać, ale się załamałam tym wynikiem- nie umiem powstrzymać łez.........na szczeście zmnijszyłą mi sie liczba par z 21 na 7 to jedyne dobre w tym wszystkim........ale znowu moja nadzieja na to ze po ciazy nie będę miała tych skurczybyków została mocno nadwyrężona:(
Anula, musisz trzymac się przekonania,że ciąża tak wplynela na Twoje serce.Pociesze Cię,że teściowa mojej siostry, zacna pani profesor też męczyła się ze skurczami w ciązy i stopniowo znikały. Więc wytrzyj nos i doczekaj porodu. Lilci nic się nie stało. Ja też zmieniam isoptin.Mam dylemat bo dwoje lekarzy proponuje dwa leki: bisocard i betaloc zok....
Za duzo jeszcze nie wiem, jutro jak mi zdejma holtera to mam nadzieje beda bardziej wylewni. Czytalem w necie ze postac lagodna dobrze poddaje sie leczeniu i nie pozostawia powiklan. Jutro maja mnie wypuscic, doktorka zucila miedzy slowami ze musze sie nauczyc z tym zyc. Dostane tez leki i narazie tyle. A Tobie Pat co mowia?
naprawdę Pat- miała w ciązy dodatkow skurcze- ale nie wiesz ile i jakie tzn komorowe czy andkomorowe? ALe stopniowo znikałay w ciązy czy po ciazy? Przpraszam ,ze tak mećzę, ale wiem,że mnei zrozumiesz- ja mama wizytę u kardiologa w czwartek i nei wiem co mi zaproponuje w ciąży- pewnie jakies beta bloker jak Tobie, ale ja się boje brać juz cokolwiek...............moze ejdnak cesarka za dwa tygodnie- okaże się 13 maja...............