Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość justynaa27
:) anulka to nie mysl tylko wez sie za farbowanie jajek:) blackcurrant20 nio ja jestem szczesciara bo dzis mam wolne za to niestety sobota niedziela mam 2 zmiane:( wiec nie wiem co lepsze:) micitanka...ja nie bralam zadnego z tych ale wiem ze betalok zok 50 mi pomagal:) teraz jestem na bisocard i poki co tylko nadsluchuje... moje skurcze dzis mnie mniej mecza moze dlatego ze jestem zaaferowana przygotowaniami do swiat...co prawda swieta jak zawsze daleko od domu ale polska tradycje podtrzymywac trzeba obojetnie gdzie sie jest ....
Gość justynaa27
aaa i zapomnialam sie was zapytac jakie powinno byc tetno? ja mam ostatnio 60-64 i sie zastanawiam czy nie za niskie....wyczytalam ze powinno byc 70-85 nio to wg tego mam za niskie:( i co bedzie jesli bede miala np. 50-55? tego sie bardzo boje...co wtedy co robic?
Gość justynaa27
mictanka dziwne podejscie tego kto ci powiedzial ze masz sie modlic o lepsze jutro hm... modlic sie powinno wtedy gdy jest naprawde zle a przedewszytkim miec w sobie samej wiare w lepsze jutro to podstawa! choc wiem ze o to trudno... ja jak mieszkalam w polsce chodzilam do dobrego kardiologa dzieki niemu urodzilam zdrowe dziecko a okres ciazy nie nalezal do najgorszych i dalo sie jakos przejsc z dodatkowymi skurczami.kiedy wyjezdzalam balam sie co bedzie przeciez nie bede mogla jezdzic wtedy kiedy bede potrzebowala do mojego lekarza przeciez bede ograniczona praca i domem dzieckiem obowiazkami musialam jakos sprobowac poszukac kogos do kogo bede miala tyle samo zaufania co do mojego poprzedniego lekarza trudno mi bylo znalzezdz kogos kto mnie zrozumie nie wysmieje i nie pomysli ze jestem panikujaca polka.duzo sie nasluchalam a potem juz z wlasnego doswiadczenia wiedzialam ze lekarze w UK nie sa super...nie mowie ze sa niewyksztalceni ale maja dziwne lekcewazace podejscie do pewnych spraw i problemow.dla nich na wszystko jest paracetamol a o wizyte u specjalisty musisz sama sie prosic...no chyba ze ewidentnie z twojego zdrowia wynika ze jest ona wskazana... teraz po 4 latach udalo mi sie dostac do naprawde dobrego lekarza ktory nie tylko mnie wyslucha ale i potrafi doradzic i pocieszyc uspokoic mnie sama spanikowana....tak jak pisalam wczesniej na poczatku bralam betalok zok 50 moj lekarz zmienil mi na bisocard i czuje sie po nim calekim niezle...fakt nadal mi dokuczaja skurcze dodatkowe...nawet dzis je odczuwam dosc mocno ciezko mi bylo zrozumiec ze nie sa one grozne dla mnie..choc wczesniej mialam naprawde kosmiczne wizje a te dodatkowe tlumiace uderzenia w klatece o zgrozo...wr....dzis wiem ze nie sa one grozne...sa bo sa trzeba to zaakceptowac...i nauczyc sie z nimi zyc...
Z okazji Świąt Wielkanocnych, życzę Wam -przede wszytskim zdrowia, zdrowia i zdrowia dla Was i całych Waszych rodzin, bo dzięki niemu mamy siłę na inne rzeczy, miłości, dzięki , której wszystko wydaje się łatwiejsze, dobrych dusz wokół Was, pieniędzy dzięki którym w kiepski dzień możecie zrobić sobie wielką przyjemność, a także uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie. Ps: i jak najmniej Skurczy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bardzo proszę o zinterpretowanie wyników badań Holtera: (gdy miałam 14 lat) Przez całą dobę rytm zatokowy o śr. częstości 83/min (45-183/min). W dzień śr. 100/min w nocy 64/min. Bez pauz RR*2000ms. Zarejestrowało się 216 pubudzeń dodatkowych komorowych. Pobudzeń nadkomorowych zarejstrowało się 15 927 co stanowi około 10% wszystkich pobudzeń. Okresowo bi- trigeminia nadkomorowa. lekarz zapisał Magnefar B6 2x1 tabletka (w wieku gdy mam 16 lat) Średnia częstość rytmu serca z doby 87/min. Max. 190/min min. 45/min. Liczne skurcze dodatkowe pochodzenia nadkomorowego pojedyńcze i układające się w bi -trigeminię 10 % wszystkich pobudzeń oraz 2 epizody NCN. lekarz zapisał : Metocard 2x 1/2 tabletki, Preductal 2x1 tabletka, Magnefar 2x1 tabletka. i zwolnienie z wf. Chciałabym się zapytać czy to jest coś poważniejszego czy mogę jednak uprawiać sport. bardzo mi na tym zależy. I czy mój stan się pogorszył jezeli lekarz przepisal inne leki? Co to jest epizod NCN? Czasami odczuwam bóle w klatce sercowej i czuję jak szybko bije mi serce. Widzę że czesto odpowiadacie na wyniki Holtera więc proszę o pomoc i z góry dziękuję :)
Magdaleno- niestety nie wiem co to jest NCN, moge jedyne się domyslać po twoim pulsie 190-ale nie chciałabym Cię wprowadzać w bład także miej to na uwadze, ze moge sie mylić. Moim zdaniem są ta jakies częstoskurcze......Poza tym przy drugim holterze nie ma napisane ile masz dokąłdnie tych pobudzeń nadkomorowych.....i nie wiem czy to 10 % odnosi się do wszytskich skurczy czy tylko do biegemini...... Jesli jest to częstoskurcz to na pewno sprawa jest nieco bardziej skomplikowana i dlatego przespiasano Ci zaprwne leki. Poza tym gdy miałąś 16 lat lekarz mógł to uzanć jako dodatek do dojrzewania- podobno wiele osob tak ma.....Na ten częstokurcz wskazuje to też ,że momentami odczuwasz taie szybkie bicie serca- ja tego nie mam, ale czytałam posty osób , które to mają i tez wpodobny spoób opisują to wrazenie. Ale pamiętaj, ze ja pisze tylko co mi sie wydaje , a nie wiem tego napewno!!! Na koniec chcę tylko powiedzieć, ze wszelkiego rodzaju skurcze nadkomorowe nie są niebezpieczne a moga byc tylko nieprzyjemne:(W każdym razie nic się nie bój:) Jesli chodzi o sport nie chciałbym się wypowiadac wtym temacie, bo po prostu nie wiem. NA Twojego posta zdecydowałam sie odpisacpomimo braku dokąldne j wiedzy na temt NCN, bo nikt inny Ci nie odpisał, i chciałam Ci przede wsyztskim napisac ,ze to wciąz nie ejst niebezpieczne dla Twojego życia:) Pozdrawiam, Ania
Niech króliczek przyniesie Wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie.To *coś* nie musi być ani widoczne ani dotykalne. Może nawet nie pachnieć, ale niech będzie czymś, bez czego nie można i nie warto żyć.Życzę Wam wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH...:)
Gość justynaa27
nNech te swieta beda dla was najbardziej radosnymi i pogodnymi swietami...niech przyniosa wam nadzieje na lepsze jutro...cisze i spokoj ktora wypelni wasze serduszka:) niech wielkanocny zajac bedzie w tym roku na tyle pomyslowy ze przyniesie wam cos naprawde zaskakujacego co wywoła na waszych twarzach usmiech:):):)WESOŁEGO ALLELUJA!!!! zyczy wam wszystkim justyna, krzysiek i jakub:)