Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

gabi kochanie :) przecież ci mówiłam że takie inne wyniki to normalne bo to zależy od sprzętu , specjalisty, twojego samopoczucia danego dnia, od pogody itp itd. zresztą sam lekarz ci też to mówił :). gabi moja kochana nie możesz się zamartwiać na zapas bo tylko niepotrzebnie szkodzisz swojemu zdrowiu. stres powoduje wzrost ciśnienia itp. gabi na co ci dodatkowe atrkacje!!! gabi zobaszczysz wyniki krwi a następne echo masz za dwa tyg, a skurczaki nie szaleją dziś u ciebie? u mnie spokój od trzech dni tzn wali szybko ale równo :) i tak ma być!!!
staszku mój kochany przystojny brykaczu :) co to tych twoich namairów na tele... skarbie złoty :) mam za daleko :( a u mnie mam pod noskiem (no prawie) i tam mój kardiolog pracuje :) widzisz mój skarbie ja już jestem zielona z tym co mam ale nie jestem wyjątkowa :) i nie latam w pzryścieradle po gdyni :) pamiętaj kochanie aniołkiem byłam staszku jak skurczaki ? nie dokuczają? a kiedy masz wynik holterka? kotku a kiedy będziesz miał dla mnie gotową bajeczkę o haibane ? pleasee kochnie ...:) biziaki twoja abi :) gabi nie panikuj kochana :) echo na pewno masz w porządku, pzrecież wiesz co ci mówił lekarz :) na pewno by cię nie okłamał :), kolejne echo masz za dwa tyg i zobaczymy, bądx dobrej myśli buziaki
*A na nadcisnienie płucne chorują 2 osoby na milion* Gabi - pierwotne naciśnienie płucne 3,9 a 4,0 to różnica 1 mm, więc na dobrą sprawę można powiedzieć, że jeszcze mieścisz się w normie i prawa i lewa strona serca jest dość duża, więc może po prostu masz spore serce (sporo zależy od np. twojej wagi, ktoś kto ma 80 kg będzie, z reguły, miał serce większe niż ktoś kto ma 50)
no duża, ale ja sama tez jestem duza:P ale skurcz lewej 32, a rozkurcz 50 to chyba wciąż norma???a jak mi to zacznie rosnąc skoro jest duża lewa i prawa strona serca juz??? ale ten przedsion lewy mnie wkurzył dziś:/ był 35, ale wtedy był gorszy sprzęt ot raz, a dwa miałam tachykardie więc warunki badania były tez utrudnione.
no bliżej górnych granic i co mam teraz myslec o tym???? a nadcisnienie nie wiem jakie było i jakie jest, ani jakie będzie. trudno na tym etapie powiedzieć. wiem tylko, że fala się zwieksza przy tachykardii, której dzisiaj nie miałam, a wtedy owszem.
chce Wam powiedzieć, że na skurcze NIE MA RADY, wiem , malo optymistyczne, na pewno jak jest mało potasu czy magnezu, serce będzie szaleć, ale my wszyscy pożeramy te potasy i magnezy i nic. chcę równiez powiedzieć, że moje skurcze są calkiem niezalezne od przyjmowania leków. w szpitalu dawali mi Polfenon w bardzo duzych dawkach i miałam pod kontrolnym Holterem tyle samo pobudzeń, a na dodatek więcej bigeminii niż bez. moje skurcze przychodzą i odchodzą KIEDY CHCĄ. PIORENKA* napisz co u kardiologa, jakie masz echo i czy bedziesz powtarzać Holtersa.