Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

ale Wy wymyslacie kto Wam daje na tyle badan czy czasem nie przesadzacie jestescie mlodzi a szukacie choroby jezeli w badaniach serce wydolne zdrowe to moze taka uroda ja z takim czyms zyje okolo 20lat i co po badaniach serce bez miazdzycy odzywiac sie bez nadmiaru tluszczu a serce bedzie pracowac dobrze, ja nawet nie wiedzialam ze mam jakies czestoskurcze no odczuwalam potkniecia ale wtedy nie zdawalam sobie sprawy zaczelam przegladac moje wypisy po operacjach i zawsze bylo zaznaczone w ekg wychodzily exstrasystole nadkomorowe i dzieki Bogu wszystko bylo ok gdybym nadcisnienie leczyla to nie doszlo by do migotania przedsionkow ale dzieciaki jestem od Was starsza niektorzy sa w wieku mojego syna pozdrawiam
Minia, jak się ma te 23, 25, 28, 33 lata i nagle życie wyala Ci się do góry nogami to chcesz zrobic szystko isć wszędzie, żeby dowieedzieć sie wszystkiego, zbadac, lekarze lubią bagatelizoać, ja w zyciu swoim spotkałam się z wielką niekompetencją lekarzy, ale to na polu ginekologicznym i dlatego nie zamierzam swojego serca ot tak zostawić. Zresztą chyba w kazdym wieku dla człowieka ważny jest standard jego żcyia, a jeśli choroba mu to uniemozliwia to co wtedy???Będę się konsultowac do bólu i badac do bólu. A jak będzie trzeba to moze nawet wezmę niektóre leki;)...mam 33 lata i nie moge żyć, pracować, odczuwam KAŻDY skurcz a podczas bigeminii masz uczucia zamierania serca na dobre. Odczuwanie choroby jest sprawą indywidualną, można miec 30 tyś skurczy i nie czuć nic, a można mieć 10 i mdleć przy każdym,O konsekwencjach pscyhologicznych zaburzeń sercowych chyba nie musze wspominać???wystarczy poczytać niektóre watki, co druga osoba jest na środkach przeciwdepresyjnych i wcale mnie to jakoś nie dziwi.Ja kiedyś miałam 10 skurczy na godzine, teraz mam 70, a czasem a nawet często 30 na MINUTĘ. to jest koszmar. I nie potrafiłam zatrzymać postępu hcoroby jak widzisz. Dlatego nie dziwię się chłopakom ze latają po specjalistach. Mnie osobiście daleko do hipochondrii, ale nie wiem jak z resztą? jak tam moi ulubieni hipochondrycy???;)
z drugiej strony tak pół życia spędzić na tropieniu skurczactwa???tez kiepsko, życie ucieka...ale skurczaki robia w moim przypadku przynajmniej, ale i w wielu innych wszystko bym się skupiała tylko na nich:/...ale czasem nam się uda np z Ewlirką pogadac o ciuchach , koralikach i facetach oraz randkach:P, co nie Elwi? ale wtedy Minia tez się burzysz i kazesz nam zmieniac strrone:D, a bezinteresowny każe rodzić dzieci:P:P jeszcze się taki nie znalazł coby wszystkich zadowolił naraz:D:D:D:D:D Elwirka , jak nastroje dzisiaj?
WItam Wczoraj nie wytrzymalem nerwowo i pojechal na izbe przyjec, tam facet prawie mnie wysmial i powiedzial ze powinienem pokrys koszty tego wszystkiego. Dzisiaj poszedlem do lekarza tez powiedzial ze wszystko ok, ze to maja wszyscy, ze mam ich malo i ze mam sie nie przejmowac. W poniedzialek ide na kolejne badania krwi ale, tarczyce. Nie wiem nie chce mi sie juz latac po tych lekarzach, a wew torek holterek. A mamunia, w szpitalu przelozyli jej operacje na wtore/srode bo dzisiaj maja czyszczenie sali operacyjnej, jakby kurde nie mogli tego robic w weekend kiedy i tak nie ma operacji, takze dali jej przepustke na weekend i jest juz w domku. Do osob z Lodzi, czyli wychodzi na to ze wam tez te skurcze nie przeszly a nawet nie zostaly zdiagnozowane. Tego sie nie da wyleczyc chyba... :( Pozdro
a co to jest niemiarowośc oddechowa??? Jacu, pojechałeś na pogotowie, bo miałeś jakieś naislenie skurczy czy co Ci dolegało?? ja bym musiała ze swoją bigeminia dzien w dzien pod izbą siedziec:/ NIE, też jestem nastawiona na NIE, że tego się NIE da wyleczyc:/
**Arytmia nie zawsze jest zjawiskiem patologicznym. Tak zwana niemiarowość oddechowa występuje u zdrowych dzieci i ludzi młodych; polega na przyspieszaniu się tętna w czasie wdechu, a zwalnianiu w czasie wydechu.* czyli jest to zjawisko fizjologiczne i ja tez to mam. Ja myślę Jacuś, że Ty jestes zdrowy. Zdrowy JAK RYBA:)....chyba, że będziesz miał więcej skurczy na dobę niż 100. do 100 to jest norma fizjologiczna. Dobrze, że juz niedługo masz ten HOlter.
* MIalem nasilenie wieczorem, tzn mialem okolo 5-7 w sam wieczor a 2 w krotkim odstepie czasu jakies 15 minut :)* cóż, gdybys mieszkał bliżej to zwyczajnie bym Cię sprała:D:D:D a gdybys KAZDEGO WIECZORA miał 30 na minutę czyli bigeminię? Jacu, ja Ci powiem tak- badaj się, rób Holtery, ale nie daj się zwariować!bo w koncu sobie coś naprawdę wyindukujesz.
Jacek ja pojechałam do przychodni w niedziele 15.06 bo całą noc miałam co 3 uderzenie dodatkowy skórcz a tam wysłali mnie na pogotowie , porobili EKG , badania krwi i tez powiedzieli ze to nic bo to od nerwów typowe objawy ale jak sie nie uspokoi to mialam sie zgłosic na kontrole, sie nie uspokoiło chociaz miałam przerwy po pare godzin Mysle Jacek ze niepotrzebnie panikujesz, mnie sie pytali czy juz tak miałam, miałam czasami ale własnie po kilka udzerzen i tyle, nie zawracałam sobie tym głowy:) bądz optymista :)
minia z doswiadczenia wiem ze nie mozna jak są silne i czeste i nikt mnie nie przekona naucz sie z tym zyc!!! zyc to ja moge teraz jak je słabo odczuwam przy lekach ale przedtem ani spania ani w dzien bo człowiek wykonczony, nerwowy do tego itp wiec nie gadaj naucz sie z tym zyc bo to zalezy jak są one silne i ile ich jest.