Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Czy Ktoś może się wypowiedzieć na temat ilości skurczy, pobudzeń komorowych?, tzn. mam komorowe bez żadnych złożeń i.t.p. i raczej ich nie odczuwam albo może nauczyłem się z nimi żyć ;-) Do rzeczy, mam je od ok. 13-14 lat., od kilku lat nie biorę żadnych leków (nic nie dawały a wręcz przeciwnie-zwalniały serducho wywołując kolejne), tylko kontrolnie co rok, dwa robię badania. Ogólnie OK ale mam ponad 20000 pobudzeń komorowych/ doba to wychodzi, co 4 sek. dodatkowy skurcz!!!!! Niektórzy mówią jak nie przeszkadza to nie starać się o oblację ale czy słusznie? A może lepiej się na nią zdecydować? Jakie są zagrożenia? Skurcze zostały u mnie wykryte podczas badań okresowych, nie mam żadnych dolegliwości, albo je mam ale nie wiem że to to :-))) Artur46 a propo piwa, alkohol to zło, na pewno jest nie zdrowy na serducho i należy go unikać, tylko... jak wypiję dwa piwa to arytmia jest łagodniejsza, mniejsza ilość pobudzeń??? Jak to do licha możliwe? Nie namawiam i od razu mówię że więcej to już robi się na nowo bałagan w serduchu ;-)

AS12 Fajnie że Rytmonorm Ci pomógł :-) U mnie Rytmonorm i inne leki nie wywołują takiej poprawy aby było zasadne je stosować. Szkoda że tu rzadko Lekarz się wypowiada :-( Mimo że ich nie odczuwam (czasami ale nie są dla mnie złośliwe) to obawiam się ich ilości :-/ Mam 34 lata to organizm pewnie jeszcze sobie z nimi radzi ale co za parę lat? Na ostatnim Holterze miałem 23059 pobudzeń komorowych, mimo że czuję się dobrze to chyba troszkę za dużo? Myśleć o ablacji czy jak mi nie dokuczają to odpuścić, nie ryzykować zabiegu? Halo?! Jest na sali Lekarz??? :-)

Gość martinez801

Witajcie jestem tu 1 raz moze napisze o sobie trenuje trojboj silowy i to jak narazie bylo mojim jedynym lekarstwem w wieku 18 lat zachorowalem na jeszcze wtedy zwana nerwice serca i tak choruje prawie drugie tyle skurcze dodatkowe mialem prawie od poczatku ale po kilka na dzien teraz mam je 3 tydzien srednio 12 na minute nie wiem zaczelo sie ze znowu zamartwialem sie o serce czytalem gdzies ze jesli skurcze sa przy wysilku to zle no i zaczelo sie ze mialem je tylko podczas i po wysilku gdy polezalem prrzechodzily trwalo to kilka tyg chyba dwa potem poszedlem do jednego lekarza ten powiedzial ze moze nie bede juz mogl cwiczyc i zaczelo sie skurcze caly czas a przy wysilku jakby lepiej troszke gozej po jak ma serce wrocic do normy poszedlem oczywiscie do innego lekarza i mowil ze moge cwiczyc i taka kolomyja serce organicznie zdrowe 2 usgi w ciagu kilku miesiecy wszystkie wyniki norma cisnienie idealne a u lekarza 180 na 115 w domu zawsze prawie 110 na 70 na 65 roznie*teraz mam calkowita depresje nie wiem co mam zrobic niechce sie zyc a a skurcz po skurczu kiedys mialem nawet taka akcje ze czulem jakby skurcz po skurczu z minute za jakies rady z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich skurczybykow

Gość martinez801

Robilem wszytko ok i magnez potas w gornych granicach czyli sporo tarczyca ok dziwi mnie to ze pierw mialem podczas wysilku a teraz odwrotnie w wysilku przez poltora godziny moze z 20 skurczy a jak leze wieczorem to z tyle mam w ciagu minuty tragedia psycha siada calkiem i jest coraz gozej czekam tylko az padne pozdrawiam

Gość martinez801

Dziwne jest to ze kiedys jak to mialem i lekarz powiedzzial ze nic mi nie jest ze jestem zdrowy zeby sie tym nie przejmowac to przestalem i przeszlo teraz znowu sie zaczelo i trwa juz miesiac i boje sie ze juz nie przejdzie pierwszy raz mialem to po tym jak kierownik dosta zawalu i wtedy sie zaczelo tego i tez tak trwalo prawie miesiac a teraz jeszcze dluzej trwa a mieliscie kiedys tak ze jeden po drugim i trwalo z ponad minute masakra

Gość martinez801

Wlasnie nic nie mowil co mi jest lekarz tlko ze serce organicznie zdrowe nie dal lekow nie wiem o co kaman cwicze dalej mowil ze moze od lekow antydepresantow probowalem odstawic aleskurczy blo zdecydowanie wiecej wiedz biore dalej a u ciebie jak

Gość martinez801

Wczesniej skurcze mialem tylko podczas wysilku zmienilo sie to ze teraz tylko podczas wysilku ich niemam a najwiecej jak leze nie wiem o co kamann mial ktos z was tak kiedys nie wiem czy pogoda ma cos do tego mi sie zaczely 2 miesiace temu mam je caly czas a latem zero mialem