Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Loloek mój mąż (ma 28 lat) miał 18 000 komorowych do tego bigeminie, trigeminie,pary, salwy. Po pierwszej ablacji zmniejszyły sie do 6 tyś ale stały sie bardziej dokuczliwe. Dziś jest ich juz znów ponad 10 tys. i zwiekszyła sie liczba salw :/ w piątek mąż ma drugi zabieg ablacji i mamy nadzieje ze bedzie lepiej . Trzymaj się i staraj zyc normalnie to jest najlepsze lekarstwo. Mąż miewa bardzo kiepskie dni ale wmwia sobie ze jest ok i jakos dajemy rade choc czesto napedził mi wielkiego stracha swoim atakiem . Pozdrawiamy

Witajcie :) Ja przypomnę, że jestem po 2 ablacjach i 1 krio... obecnie mam 34 797 pobudzeń komorowych ( ostatni holter), a miałam ich nawet powyżej 50 tyś. Naprawdę można się nauczyć z nimi żyć *normalnie* tzn. na tyle ile możesz. Szczególnie kiedy lekarze powiedzą Ci, że nie są w stanie w tym przypadku więcej zrobić i lepiej nie ingerować bardziej w serce przypalając je jeszcze mocniej. Najważniejsze to się ich nie bać. Wszyscy wiemy jakie są one okropne i dokuczliwe, ale warto jest czerpać z życia jak najwięcej bo drugiego bez dodatkowych nie dostaniecie. Pozdrawiam.

Agusia nie przejmuj się u mnie ostatnio też z tą zmianą pogody serducho się odzywa,ale nie panikuję bo jak znowu zacznę panikować to będzie z powrotem wegetacja z dnia na dzień i strach a nie po to walczyłam z tym wszystkim żeby znowu wszystko wróciło:):):) ja też mam nie domykalnośc zastawki dużo osób to ma ale nic z tym nie robili nawet po ostatnim badaniu ukg pomniejszyła mi się:)

Witam moje ekg wychodzi ok [miałam juz kilka razy robione przez różnych lekarzy] echo łagodna niedomykalnosc zastawki militarnej E/A1.1 [ale ponoc bez znaczenia] i mam pytanie czy przy pozycji leżącej na plecach jak moje serce zaczyna kolatac czy to jest arytmia moze skurcze dodatkowe? ale jak zmieniam pozycje to zaraz wszystko wraca do normy.

Witajcie. Bardzo, bardzo dawno mnie tu nie było, chyba ze 2 lata. Gdy tu bywałem też miałem problemy z dodatkowymi skurczami. Na holterach było ich chyba ok. 15 tys. Czułem je raz mocniej raz słabiej. Szukałem tu na forum wsparcia, rad, leków no i oczywiście domowych sposobów *uzdrawiających*. Lekarze mówili: *Naucz się z tym żyć, bierz magnez, nie przejmuj się - będziesz żył, ... a skurcze może same znikną*. Tak też robiłem. No i dziś powiem Wam, że jestem chodzącym dowodem na to, że ... lekarzom warto wierzyć. Od około roku nie mam dodatkowych skurczy. Ustąpiły. Praktycznie same z dnia na dzień. Pamiętam, że jeszcze w kwietniu zeszłego roku zdarzało mi się wyczuwać 2-3 skurcze na minutę, ale mnóstwo zajęć sprawiło, że przestałem to sprawdzać. No i chyba w czerwcu badam puls... 65 na minutę i żadnego skurczu, badam za godzinę - to samo, za dwa dni, za miesiąc - bez dodatkowych. Powiem szczerze ze czasami - raz na dwa, trzy tygodnie - czuję jedno *potknięcie*, ale to wszystko. Więc wzorem forumowiczowych optymistów zachęcam gorąco do pozytywnego myślenia. Najważniejsze to próbować, powtarzam: tylko PRÓBOWAĆ żyć normalnie. Ważne jest żeby w miarę możliwości poukładać sobie różne ważne sprawy w głowie (czasami przy pomocy drugiej osoby), poukładać relacje z innymi. pozdrawiam, Arek

AREKK dobrze gada. ja póltora roku temu miałem na holterze 17kom , 220nadkom ( w tym kilkka par i salw). Od tego czasu zacząłem sie lepiej odżywiać, mniej pić, prawie codziennie biegam, pływam itp itd. a przed wszystkim zapomniałem o tym gównie które sobie wkręciłem w głowę- czyli że mam coś z sercem. teraz dlla spokoju zorbiłem po poonad półtora roku kolejnego holtera i wyszłu 10kom i17 nadkom bez żadnych par czyczegokolwiek. w czasie holtera specjalnie poszedłem pobiegać i podczas wysiłeku serce jak zegartek cyka. taakże psychika i *higiena* życia zrobi wiele. oczywiście o ile nie ma sie organicznie chorego serca. pozdro

Ewka733 witam, czy kardiotele działa na terenie całego kraju, czy tylko jakaś rejonizacja? czy obojętnie skąd jestem czy z południa, czy północy to mogę z ich ofert korzystać? czy jesteś z tej oferty zadowolona?, czy już korzystałaś z ich pomocy? czy wyłapuje to urzadzenie każdy rodzaj arytmii, bo ja podejrzewam u siebie oprócz komorowych i nadkomorowych jeszcze jakieś arytmie ale występujące sporadycznie i nie udaje mi się tego wyłapać holterem. Doczytałam gdzieś na forum chyba Załamana pisała i jeszcze ktoś, że jest to mało wiarygodne i nie polecają tego typu usług. Jeśli byłabyś tak uprzejma, to prosiłabym o Twoją opinię. Arekk tylko pogratulować. Pozdrawiam

Witam . ALLICJA -Kardiotele to całodobowa opieka kardiologiczna oraz wykonywanie badań EKG, za pośrednictwem telefonu z dowolnego miejsca na świecie. Kardiotele działa przy Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu. Porad udzielają zatrudnieni w tym szpitalu specjaliści. Za pomocą niewielkiego przenośnego aparatu EKG oraz telefonu, chorzy zapewniają sobie stałą opiekę kardiologiczną. Dzięki rozwiązaniom, jakie obecnie daje telemedycyna mogą oni zapewnić usługę Kardiotele pacjentom mieszkającym na terenie całej Polski. Każdy z nas inaczej podchodzi do korzystania z takich usług. Ja już wielokrotnie korzystałam z tego i jestem bardzo zadowolona i spokojniejsza. Nawet jak się nic nie dzieje z serduchem zawsze w każdej chwili można zadzwonić zrobić ekg i porozmawiać z lekarzem. Nawe oni sami tego pilnują. Ja jak się nic takiego nie działo,nie potrzebowałam z tego korzystać przez dłuższy okres czasu to miałam telefon od nich. I zostałam pinformowana ,że pomimo tego że nie widzę potrzeby zrobić tego ekg , to i tak mam chociaż raz w miesiącu zrobić to ekg dla kontroli.Jeżeli coś faktycznie dzieje się z serduchem to Ci wyłapie i jeżeli jest to jakimkolwiek zagrożeniem to oni sami wysyłają natychmiast do Ciebie pogotowie. Ale tak jak już pisałam podejście do takich urządzeń jest każdego z nas indywidualną sprawą,też miałam mieszane uczucia co do tego ale teraz nie żałuję. Zresztą jak ze wszystkim w życiu jeden będzie chwalił ,drugi narzekał:) a powiedzcie mi jak Wasze samopoczucie przy tych wiatrach i pogodzie. U mnie codziennie serducho co jakiś czas przeskakuje ale co nas nie zabije to nas wzmocni i jakoś wytrzymuję:):):):):) pozdrawiam serdecznie:)

Wypraszam sobie, nie narzekam jak to ładnie ujęłaś tylko piszę prawdę i swoją opinię. Nie chciałam pisać z jakiej firmy korzystałam no ale jak już tak zachwalasz (do czego z reszta jak najbardziej masz prawo) to kardiotele w Zabrzu to powiem Ci że właśnie u nich miałam wykupiony abonament i w życiu nie słyszałam o żadnym kontrolnym ekg raz w miesiącu to raz a dwa z tym pogotowiem to też jakaś lipa. Dwukrotnie dostałam częstoskurczu 180/min i lekarz kazał sam sobie wezwać pogotowie. raz byłam w domu to ok ale raz przytrafiło mi się to podczas koncertu, byłam kompletnie słaba, chyba bardzo spadło mi ciśnienie, byłam na pograniczu omdlenia i usłyszałam żebym pilnie wezwała pogotowie, więc nie wiem gdzie tu mowa o tym że w razie potrzeby oni dzwonią po pogotowie. generalnie jako tako do samej rozmowy z lekarzami nie ma się co przyczepic bo udzielają pelnych i wyczerpujących informacji ale strona techniczna usługi to dramat. Z resztą zamówisz usługę to się przekonasz.

23ZAŁAMANA skończ się mnie czepiać bo nigdzie nie napisałam o Twojej osobie masz chyba jakąś fobię jesteś we wszystkim na NIE!!!!! Zamiast sobie pomóc siedzisz na wszystkich forach i każdego krytykujesz i narzekasz. Co do aparatu wdocznie nie miałaś go z Zabrza bo ja nie będę pisać jakiś pierdoł za przeproszeniem:):):) ,żeby to reklamować bo mi nikt za to nie płaci !!!!!! Mam to i korzystam i wymieniłam się z allicją moimi spostrzeżeniami .Chyba ,że jestem jakąś wyjątkową osoba na specjalnych prawach ,że moje doświadczenia z korzystania z tej usługi sa takie a nie inne ,ale jak na razie nic mi o tym nie wiadomo:))))) ALLICJA oczywiście nie jest to tajemnica płace taki abonament miesięczny 45 zł. 23zalamana23 I NIE KRYTYKUJ WSZYTSKICH WOKÓŁ SIEBIE I NIE OCZERNIAJ ŻE WSZYSYC KŁAMIĄ BO NIE JEST TO MIŁE. ALLICJA jak już napisałam to jest każdego indywidualna sprawa ja Ci napisałam to co wiem bo korzystam. Też nie wiedziałąm o tych kontrolnych ekg raz w miesiącu ,gdyby nie zadzwonili nie powiedzieli.23ZAŁAMANA23 a jak szukasz szumu wokół swojej osoby to pomyliłaś fora i na przyszłośc czytaj ze zrozumieniem.Ach zresztą szkoda nerwów i serca na takie osoby zgorzkniałe jak Ty. Jak tak będziesz podchodziła swoim ciągłym narzekaniem do tego wszystkiego to będziesz cały czas siedziała w kółeczku swojego serca ,skurczy i nerwicy. Zatem trzymaj tak dalej a daleko tak nie zajedziesz . Szkoda życia na zgorzkniałości i ciągłe narzekanie. Zresztą nie moja sprawa,tylko zauważyłam ,że jak ktoś o czyms napisze, że mu to pomaga itd...to zaraz jest atakowany. UHMMMMMM szkoda się denerwować pozdrawiam serdecznie :)ZARAZ DOSTANĘ KONTRĘ HAHAHAHAHAH ale czasami takim osobom przydaje się kubeł zimnej wody wiem to po sobie:):):)

Matko, kobieto opanuj się bo Ci żyłka pęknie, nie musisz również używać caps locka, każdy tu potrafi czytać nawet małe literki. Chyba się trochę zapędziłaś w Twoich teoriach że siedze na *wszystkich forach i każdego krytykuje* - to jest jedyne forum z jakiego korzystam tak dla ścisłości a co do krytyki to mogłabyś mi powiedzieć gdzie w moim poprzednim poście jest jakiekolwiek zdanie krytykujące Twoją osobę? bardzo proszę, wskaż je. *Skończ się mnie czepiać* - przepraszam Cię ale w ogóle nie bardzo pamiętam Twoją osobę więc nie wiem za bardzo o co Ci chodzi z tym zdaniem. Mój post na temat kardiotele był moją osobistą opinią a nie *narzekaniem*, opisałam czyste fakty z mojej strony, opisałam szczerze że od strony informacji od lekarzy jest ok a od strony technicznej jest kiepsko i to chyba Ty masz ze sobą jakis problem jeśli wysuwasz jakieś teorie o tym że ściemniam tutaj co do firmy z której korzystam. To raczej Ty powinnaś się nauczyć odróżniać atak na Twoją osobę od wyrażanie odmiennej opinii. Czy rozmawiasz tylko z osobami które mają takie samo zdanie jak Ty? Mój post nie jest kontrą jak to napisałaś tylko zwykłą odpowiedzią - od tego są fora tak dla wiadomości. A co do skurczy to u mnie ostatnio ok także nie widzę powiązania między moją osobowością a skurczami. Myślę że Twój emocjonalny post był raczej dla Ciebie kubłem zimnej wody bo na mnie wrażenia nie zrobił. Nie odbieraj wszystkiego jako atak, łatwiej Ci będzie korzystać z for internetowych. Ja jestem osobą dość przyziemną i wierzę w naukę, fakty a nie porady Goździkowej, może dlatego uważasz mnie za osobę zgorzkniałą? nie wiem. W kazdym bądź razie mój post nie miał na celu Cię obrazić i jeśli tak to odebrałaś to wiedz że nie to było mym zamiarem. Życzę spokoju i pozdrawiam