Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden z postów pereza cytuje *ostatnio kolege mi lekarze posłali do piachu 29 lat mial w ciagu dnia ostre bóle w klatce piersiowej i zostalo wezwane pogotowie -- tylko stwierdzono mocne kołatanie serca władowali uspokajacz i tyle a czuł się źle dalej jakoś dotrwał do rana i znowu to samo pogotowie tym razem zrobili ekg i wyszlo że jest troszke uniesiony odcinek ST , dali w zastrzyku betabloker a pod język nitroglicerynę , poobserwowali i wróciło do normy, wieczorem znów to samo niestety już serce było w rozsypce rytm agonalny mimo reanimacji nie uratowano , wcześniej chodzil do lekarzy i zwalili wszystko na nerwice serca i zamiast leczyć arytmie leczyli mu głowę a cierpiał na napadowe częstoskurcze nadkomorowe i komorowe, po 1 ablacji po której musieli władować rozrusznik bo były jakieś komplikacje przy zabiegu ... sekcja nie wykazała zawału serca , nie miał wieńcówki.*

Hej, ja już też Wam ostatnio chciałam napisać, że te posty pereza coś trącą fałszem ale pomyślałam, że naskoczą zaraz na mnie. Jakieś 2 miesiace temu na forum pisał jakiś chłopak (o dziwo styl pisania i wiele podobnych wątków do pereza) i tak pomyślałam, ze to on, wiecie jakie bzdury pisał? że ma co dzień częstoskurcze, że w karetce miał zatrzymanie krążenia ale ze szpitala wypuścili go tego samego dnia. Jak mu napisaliśmy, że jest nienormalny to ucichł. Wszystkie te posty pereza są jakieś nacechowane wielkim dramatyzmem i wiele faktów się nie zgadza. Zastanawiam się po co Ty to robisz? chcesz tu ludzi nastraszyć czy co??

Istnieje taka jednostka chorobowa, że człowiek chce być w centrum uwagi, i dąży do tego, żeby mu ludzie współczuli,a robi to wymyślając jakieś niestworzone historie. Ale nie pamiętam jej nazwy. Może perez ma właśnie takie coś?

Gość janek 35

Od pewnego czasu mam dodatkowe pojedyńcze skurcze, ale znacznie głębsze (jakby serce mocno zasysało krew) a wtedy na tętnicy szyjnej brak tętna. Co to może być _ puste skurcze, pauzy ? Czy na tętnicy szyjnej jest puls podczas mocniejszych dodatkowych (skurczybyków)?

Witam wszystkich:)ale tutaj się gwarno zrobiło:)a perezz widzę gwiazdą numer jeden tego forum jest:)po co sie tak straszyć,jeden to oleje co perezz wypisuje a drugi weźmie za bardzo do siebie i serducho sie na dobre rozszaleje.Ja tez jestem zdania ,gdyby to było faktem w takim stanie perezz by Cie do domu nie wypuścili tylko do czasu ablacji(jeśli naprawdę ją będziesz miał)zatrzymali w szpitalu,dwa jeżeli byłoby to tak groźne to taka ablację wykonują w trybie natychmiastowym .JA MAJĄC wpw 180-200 UDERZEŃ LEŻAŁAM PRZEZ 2 TYGODNIE NA erce i nie było zmiłuj się,że chce do domu.Z mojej wiedzy i rozmowy z lekarzami rzadkoscią jest żeby dostac tyle zawałów prezez arytmię,możesz go dostać jeżleli powstanie zator,ale po to sie bierze tabletki rozrzadzajace krew zeby do tego nie dopuscić.Mając tyle uderzeń serca na minutę serce Ci nie wytrzymama na dłuższą metę i już wiadomo co dalej się .Ja przestałam się straszyć sama i panikować i widzę ,ze serducho też się uspokoilo i jakoś potrafię normalnie żyć.Nawe sobie pozwoliłam w weekend majowy na kilka drinków i oprócz bólu głowy serducho o dziwo biło spokojnie,ANI JEDNEGO SKURCZU:),więc twierdzę ,że nie jest aż tak ŹLE:):):):)Są osoby które piszą takie rzeczy bo szukają pocieszenia,czują się wtedy leiej jak ponarzekają ale to nie sposób,gdyż takimi postami można nastraszyć wielu innych borykających się z tą chorobą i biorących takie wpisy za bardzo do serca.A po co dodatkowo się nakręcać i zaprzątać głowę takimi myslami,trzeba wierzyć ,że będzie ok,jest ok i nic nam się nie stanie.Bo życie nam szybko minie i trzeba sie nim cieszyć i korzystac:)pozdrawiam wszytskich serdecznie:)

Dami:)ja 12 lat temu przeszłam ablację na wpw oprócz tego jestem po kardiowersjii.Tak biorę leki ,w ten dzień wzielam tylko rano jak zawsze ale jak sobie pozwoliłam na kilka drinków(z reguły nie piję :)) wtedy nie wzielam już na wieczór leków ani rano ,dopiero na nastepny dzien popołudniu i nie miałam skurczów i dobrze się czułam oprócz oczywiscie bólu głowy:) (ale cierp ciało jakżeś chcialo:)jak sie nie pije to tak później wygląda:)też narzekalam,biadoliłam nad soba jaka to ja biedn ajestem,że nikt mnie nie rozumie,nakrecalam sie,ale powiedziałam dosyć,skurcze mam ,i będą raz mniej raz więcej czsami wcale a może juz na nie tak nie reaguje)szkoda życia.Inni sie bawią ,wyjeżdżają są szcześliwi więc dlaczego nie ma byc tak ze mną:)Najgorsze co człowiek może zrobic to się poddać.

Witam jestem tu nowy i chciałbym zapytac o kilka rzeczy a maianowicie: od jakis 5 lat lecze sie na nadcisnienie tetnicze i ekstrasystolie nadkomorowe. Dwa tygodnie temu wyladowałem w szpitalu z podejrzeniem zawału(jakies enzymy były wysokie ale podobno spowodowane było to przetrenowaniem na siłowni) czy jest to mozliwe??, miałem robione test wysiłkowy i echo serca (nic mi nie powiedziano na temat wyników) jedynie raz jak po zrobionym EKG powiedziano mi ze mam lekkie niedokrwienie serca, a cały czas mnie meczą bóle w klatce piersiowej w plecach dretwieje mi lewa reka boli w niej miesien czasami (biceps) deretwieja mi do tego jeszcze nogi i ni wiem co mi jest czy mogłby mi ktos chociaż troche powiedziec co sie ze mna dzieje??? A i dodam jeszcze ze na wypisie napisane jest ze obserwacja w kier. OZW negatywna. A i zmieniono mi tabletki z Metocard 50mg na Bisocard 5mg czym ta zmiana tabletek jest spowodowana?polepszeniem czy pogorszeniem ? z góry dzieki za odpowiedz pozdrawiam

*Dwa tygodnie temu wyladowałem w szpitalu z podejrzeniem zawału(jakies enzymy były wysokie ale podobno spowodowane było to przetrenowaniem na siłowni) czy jest to mozliwe??, miałem robione test wysiłkowy i echo serca (nic mi nie powiedziano na temat wyników* nastepny zawałowiec w takim samym wieku co perez i ten sam styl pisania. Idz moze na jakies forum motoryzacyjne czy wędkarskie tam jest większe pole do popisu