Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

Chetnie poznam kogos kogo tak jak mnie mecza codziennie skurcze i kto czuje sie wyobcowany i niezrozumiany przez otoczenie a bardzo pragnie z kims porozmawiac i moze blizej sie zaprzyjaznic. Jestem 26l. dziewczyna z okolic Krakowa, ma99ie.b@gmail.com

Gość KasiaWaWa

Witajcie ;) Ja Biore Metocard 25 rano i 25 wieczorem, juz 3 rok. Moja historia to taka : Mam skurcze dodatkowe komorowe, zaczelo sie jak milam 17lat , byly sporadyczne wieczorami ....potem dlugo nic...pisze o tym , moze troszke jakby to bylo normalne , moze dlatego , ze moj tata *sercowiec* ciagle w domu slyszalam o sercu ...i jak ja odziedziczylam to cudowna przypadlosc, mialam przy boku tate, ktory wytlumaczyl mi , ze ma to samo i , ze taka nasza uroda i zebym sie nie bala tego , bo od tego sie nie umiera .....i tak , to zylam sobie w poczuciu * jak tatus powiedzial i tez to ma bylo mi razniej * Nawet nie bylam z tym u lekarza... .. .. w pierwszej ciazy nic zero ..bylo cudownie ;)...druga ciaza sam poczatek byl koszmarem 3pierwsze miesiace myslalam , ze to koniec , ze umre ...mialam 15tysiecy skurczy dodatkowych NIGDY tyle nie mialam! Oczywiscie lekarze , holtery , cuda....na pytanie dlaczego ? odp. byla jedna niewiadomo.... Jak tylko skonczylam 12tydz. ciazy przeszly jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki ;)...bywaly oczywiscie pojedyncze ale to nic w porownaiu 15tysiecy ... az do czasu kiedy zakonczylam karmienie piersia .... od tamtej pory sa juz zawsze , czasem wiecej , czasem mniej ale nie pamietam juz dnia bez skurczu dodatkowego ;? i tak jak Wiekszosc na tym forum czasem mam to gdzies a czasem nawet jeden skuczrcz doprowadza mnie do szalu ;( skad to sie bierze ? dlaczego nasila ? mialm na to juz 17 lat aby wpasc mysle , ze u mnie jest to ewidentnie jakis gen , cos co przekazal mi tatus a jemu jego mama ( bo podobno tez cierpiala na arytmie komorowa) tyle , ze kiedys ludzie chyba nie przejmowali sie lub tez swiadomosc byla inna ...ale jakos babcia zyla z tym i nigdy sie nie zalila ...zazdroszcze moim dziadkom, zazdroszcze braku swiadomosci ;) aha, marzymy z mezem o 3 dziecku ale mam takiego stresa na mysl , ze moze w 3ciazy totalnie organizm zwariuje i moze arytmia dopadnie mnie po calosci ...nikt nie jest wstanie dac mi gwarancji jak zaareaguje serce ;( pozdrawiam wszytskich serduszkowcow ;) zblizamy sie do wiosny ;D a wiosna jest zawsze przyjazna dla Nas sercowcow ;)

Witam, Dokladnie u mnie jest podobnie sa dni lepsze i gorsze a co wiecej miesiace lepsze i gorsze Teraz mam taki bardzo fajny czas bo u mnie poczatek roku to nawet po pare dni bez skurczu pod rzad sie trafia i niewierze w to, ze w moim przypadku potas czy magnez sie waha bo badania krwi robie co okolo 2-3 mies taki full wypas i zawsze wsio w normie zadnych odchylen. Czasem mam wrazenie, ze moze sa jakies czynniki inne co zaburzaja elektryke serca cos z elektrolitami albo wogole czynniki zewnetrzne jakas jonizacja powietrza albo jakies inne cuda ale cos musi byc bo nie moze byc takiej roznicy przy tym samym trybie zycia tym samym sposobie odzywiania ect

Gość KasiaWaWa

Do Omega1; ;) tez o tym myslalam, ze cos w powietrzu itd ale jak to sprawdzic? jak zaradzac? co do badan krwi , jestem sceptyczna , poniewaz morfologia i ogolne utrzymanie normy , chodzi mi o krew kraząca .....chodzi mi o to , ze kiedys ktos tlumaczyl mi , ze lezac na sali reanimacyjnej Twoj organizm jest tak skonstruowany do mobilizacji ( nie pamietam czy to nazywa sie ketoza, stan , nie pamietam) w kazdym razie w wielkim skrocie czlowiek w bardzo zlym stanie moze miec idealna morfologie .... dlatego polecano mi badanie z wlosa ...na podstawie wlosa mozna okreslic realne nasycenie organizmu w pierwiastki metale itd...i sa wstanie okreslic te wyniki wstecz, gdyz cala informacja istnieje we wlosie na tyle na ile masz dlugie :) Pisze podobno , bo nigdy sie nie zebralam na to , bo farbuje wlosy ;) , musialabym poczekac na odrost (warunkiem jest wlos nie farbowany) i tak to ..... szalu mozna dostac , bo wszytskie teorie wydaja sie byc logiczne i sensowne, cale zycie przezyc na ciaglym zastanawianiu sie co ? co powoduje ? dlaczego akurat teras mi *fiknie* . Ja cale swoje zycie podporzadkowalam SERCU.... wyjazdy ; czy bede sie czula dobrze czy jest tam w okolicy szpital , czy w samolocie jak zacznie mi fikac , czy dam sobie rade , czy wytrzymam do ladownaia ? moglabym mnozyc swoje chyba juz *Fobie* ;) reasumujac nie ma dnia abym nie pomyslala o swojej przyjaciolce *arytmii*( jest chyba juz przyjaciolka, bo jest ze mna zawsze na dobre i na zle) i zebym nie podporzadkowala swoich poczynan pod *NIA*.... latwo pisac......:)

No wlasnie mimo juz przeczytanych wielu postow jak rowniez niezlej wiedzy w temacie (od pierwszego skurczu minelo ok 15 lat) kilku holterow, prob wysilkowych, ech, ekg ect nic innego futurystycznego podpartego zasadnym dowodem nie obilo mi sie o uszy. Co do wlosow to niestety zgodnie z obowiazujacym trendem fryzjer raz w miesiacu wiec historia obawiam sie bedzie krotka :) chyba, ze inny wlos tez moglby byc :)) a mowiac serio najgorsze w tym wszystkim jest wlasnie zmiana stylu zycia czeste przebywanie w domu bo strach isc do pracy imprezy, swieta czy wyjazdy to meczarnia dlatego tylko ze znajomymi Teraz widze, ze jak serce *daje pozyc* to czlowiek *rozkwita* na nowo. No pewnie bedzie to do czasu ale jak mowia lepszy rydz niz nic

Gość KasiaWaWa

Omega1; Hehehe a wiesz, ze teraz mi cos swita w glowie , ze mozna *Inne wlosy tez* ;) ale *tamte wlosy maja inny przyrost ...rozumiesz ;) Luna80; Jasne, ze mozemy sobie pogadac na gg ;) moje gg to: 10211990 zazwyczaj wieczorami wpadam , pod warunkiem , ze dzieci na kolacje nie najadly sie slodyczy ;) wytrwania i zdroweczka

Hmmm chyba wogole nie maja przyrostu, ale za to jaka historie! Tylko, ze kobiety w czasach panujacej dzis mody podejrzewam ze historie wyzerowaly :) powaznie Faktycznie poczytalem w necie, ze robia takie analizy za... ok 250 pln wlosy maja byc wyciete z tylu glowy, ale ja sie narazie wstrzymam :) ale...nie omieszkam zapytac przy wizycie mojego kardiologa co on na to Moje pytania juz nie sa w stanie go zaskoczyc

Gość KasiaWaWa

;D nie mialam odwagi pisac o braku przyrostu w miejscach innych niz glowa ;p....wiesz, balam sie , ze to zbyt intymne ;).... mamy tu watek kardiologiczny a obawialam sie , ze bedzie to odebrane jako ginekologiczno-erotyczne zapedy ;) Reasumujac , jasne zapytaj swojego Kardiologa o te badania ....wiesz jak ja pytam swojego o rozne rzeczy , czasami mam wrazenie, ze On uczy sie ode mnie *nowosci* i *ciekawostek* , bo slucha z wieeeelkim zaiteresowaniem i odpowiada wymijajaco.....hmmmm ciekawe czy po mojej wizycie *sprzedaje* moje pomysly innym pacjentom ;) ...lekarz tez czlowiek, trudno sie dziwic, przeciez czlowiek uczy sie cale zycie ...

Gość aniamroz24

Witam cie *mm99ie* chetnie z toba popisze. mam na imie ania i wiem jak to jest. a w dodatku mialam ablacje i czekam na efekty ale nadal cos tam czuje i mam panike a tak wogole to fajnie by bylo sie blizej poznac popisac bo na forum to ogolnie co nie? jak sie odezwiesz to napisze moj numer telefonu. pa