Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze

Gość elżbieta

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie zrobiłem holtera ide za 3 dni do doktora może ktoś pomoże mi to wyjaśnić. w zapisie ekg intermitujący WPW, 3560 pojedynczych nadkomorowych pobudzeń przedwczesnych, 123 tachykardii zatokowej, 48 pojedynczych przedwczesnych pobudzeń komorowych. chce jak najszybciej wypłynąć w morze i nie bardzo wiem co robić.
anula są momenty że ok. ale czasem zaczyna się jazda kiedyś takie napady miałem niezbyt często. ostatnio się nasiliły ale holtera miałem robionego jak czyłem się lepiej. i trudno opisać jak to serce bije raz szybciej raz wolniej raz przystaje czasem bija słabo i tak jakos niemrawo i wtedy jest mi słabo. problem jest w tym że wtedy jestem w morzu i teraz nie wiem czy do tego się przyzwyczaić czy to jakos sie leczy
wiesz nie ams ztego jakoś starsznie dużo- ja mam 10 000 tys i to komorowych i póki co 8 miesięcy żyję bez leków, a było i 15 000). Są na to leki, ale nie pozostają one obojętne dla naszego organizmu...więc datego pytałam jak się czujesz...jesli neiźle i dasz radę bez leków to ich nie bierz...jesli nie możesz wytrzymać to je pobierz przez jakis czas potem odstaw i zobacz jak się sprawy mają:) ja xzacznę myśec o lekach uty - marzec
Anetta - ja właśnie podobnie miałem ze swoim częstoskurczem, mnie złapało w nocy podczas snu i wyskoczyłem z łóżka jak poparzony, serce waliło mocno i szybko, aż się spociłem, to było takie walenie jak podczas biegu, pootwierałem okna, pochodziłem po mieszkaniu i przeszło. Ale wystraszyłem się na dobre. Po kilku tygodniach dostałem salwy i poszedłem do szpitala, tam mnie wzięli pod sprzęt i oprócz migotania przedsionków wyłapali częstoskurcz komorowy i zawieźli na oddział. Tylko ciekawe było to że podczas tych akcji czułem się gicio, nic mi nie dolegało oprócz skakania ciągłego serca. No ale do rzeczy, po wszystkich badaniach i konsultacjach stwierdzono że mi nie zagraża. I z tego co dr Kuśnierz z Allenortu powiedział to ludzie z łagodną arytmią komorową niemal że niczym nie różnią się od populacji która tego nie ma. Ale jeśli częstoskurcz daje objawy, w postaci zasłabnięć, zawrotów i innych to podobno rozważa się konkretne leczenie tego.
witam ja przez cale lato mialem moze 3 DS i to takie slabiutkie a przedwczoraj wypilem 5 piwek i rano mialem akcje z DS ze mi starczy strachu do konca roku :(. Co sie troche zyciem zaczne troche cieszyc to ten pieprzony miesien podcina mi skrzydla. Nie pozostaje nic innego jak do konca zycia siedziec przed netem i czytac wszystkie watki kardiologiczne bo wypady towarzyskie odpadaja. Niby nic jakm to lekarze mowia a chyba zycie do konca spier...
Ja po alkoholu miałam taką akcję z sercem,że od 8 lat nie miałam ŻADNEGO ALKOHOLU w ustach ze strachu przed powtórką. Czuję się jak staruszka przez to pieprzone serce podczas gdy mój 81-letni ojciec zdrowy jak ryba robi wszysko na co ma ochotę i żyje pelną piersią patrząc na mnie z politowaniem,
Anetto skad ja to znam. Tyle ze ja juz nikomu o tym nie mowie bo mi nie wierza albo patrza jak na totalnego hipohondryka i mowia *wez sie za siebie a nie narzekaj* ja studiuje deleko od domu i ro nie studiowanie tylko wegetacja. nie wiem zaczne chyba biegac czy cos a jak w koncu ktos z nas wykituje na niegrozne skurczaki to sie jeden z drugim nie bedzie mial jak wytlumaczyc dlaczego. Żal i placz a nie zycie
Anetta - tak właśnie, salwy miałem już od 10 h i zastanawiałem się co z tym zrobić bo czułem się dobrze, ale nie mogłem zasnąć przez te skakania. Wziąłem poł Concora i przeszło na kilka godzin, nad ranem wróciło i stwierdziłem że przejdę się do szpitala. Z oddziału ratunkowego skierowano mnie na dyżur internisty, tam na ekg nic nie wyłapali ale lekarka mi uwierzyła i dała skierowania na ostry, tam lekarz mi nie dowierzał dopóki nie zrobił mi ekg, akurat podczas tego miałem salwy. I tak od razu sierował mnie na monitoring na obserwację a stamtąd na oddział kardiologiczny na ostry. Zrobili mi standardowe badania i stwierdzili że migotanie przedsionków było idiopatyczne (bez uchwytnej przyczyny), a w prawej komorze mam prawdopodobnie ognisko arytmogenne które wywołało częstoskurcz. Wszystkie badania super. po 5 dniach wypis na którym było *diagnostyka nie ukończona* i skierowali do Allenortu. A tam się dowiedziałem że mimo że to częstoskurcz komorowy to ten nie jest groźny. Najważniejsze żeby jak najwięcej złapać na ekg, ja i tak jeszcze muszę do Allenortu zrobić jedno badanie, odstawić betaloc i po 7 dniach zrobić holtera, tylko mam stracha i nie mogę się zebrać, a minęło już 3 miesiące ;). Dr Kuśnierz i tak chce docelowo pozbawić mnie leków ale mam trochę zrytą główkę przez to i boję się na razie.
witajcie:) ostatnio nie mialam znowu czasu by tu zajrzec...przeprowadzke mialam do innego domku-swojego domku:)wlasnego M :):):):) z jednej strony jestem bardzo szczeliwa ze mam wreszcie cos naprawde swojego..ale z drugiej jak pomysle o kredycie i jego splacie przez najblizsze lata to uuuuu to az mi sie slabo robi:) ogolnie moje skurczaki zmienne....czasem nie odczuwam ich wgole a czasem mam wrazenie ze mam jedno po drugim uderzenie czasem ze wcale nie przestaje tylko wali jak opentane.wiecie to jest w tym wszystkim najsmieszniejsze to ze mam wprost idealne cisnienie od 125-110 na 75-60 (oczywiscie biore bisocard i dzieki niemu to cisnienie takie jest) najsmieszniejsze jest rowniez to ze moj puls jest tez swietny 64-80 wiec o co chodzi??????? naprawde tego nie rozumiem...??? robilam usg ekg echo serca i wszystko swietnie....badanie idealne. teraz mi tak do glowy wpadlo ze moze zaburzenia hormonalne moga dawac odczucie arytmi? dodatkowych skurczy? co wy na to? pozdrawiam serdecznie!
neloe czy to bylo do mnie? tak tak czytalam owszem..wszyscy tu pisza o dodatkowych skurczach ich ilosciach i odczuwaniu....o lekach metodach zapobiegania wizytach lekarskich wynikach badan nawet o psychicznym dobrym podejsciu do sprawy ktore ma zmienic nasze samopoczucie na lepsze.. co do zastosowania przykladow...stosowalam juz chyba wszystko...wiec sie teraz zaczelam zastanawiac nad przyczyna z innej strony ostatnio anulka cos wspomniala ze jak sie ma problemy z zoladkiem to tez bywaja skurcze... to ja dorzuce jeszcze ze jak sie ma -ponoc nie leczone zeby mala ilosc mikroelementow w organizmnie, zgage ,cukrzyce, zle dobrane leki,za duza ilosc niektorych witamin,luszczyce i tysiace innych dolegliwosc mozna miec skurcze.. a forum jest po to zeby pisac o wszystkim...i moze to i ubijanie piany ale skoro uspokaja nas w jakis sposob i uswiadamia ze nie jesesmy sami to niech to bedzie ubijanie piany.mi sie przynajmniej podoba! co do frajera...proponuje najpierw popatrzec na siebie bo skoro tu jestes i piszesz tzn ze tez mozna go pod ciebie podciagnac i doczepic łatke.
~justynaa27, a myślisz, że dlaczego ja to piszę. Tak, byłem frajerem, który przypłacił to własnym zdrowiem, nie małymi pieniędzmi itp. Tylko dlatego, że wierzyłem, że współczesna medycyna jest w stanie niemal wszystko zrobić w imię dobra naszego zdrowia. Teraz niestety przekonałem się, że medycyna ma głęboko gdzieś profilaktykę, a liczy się tylko kasa, nawet jeżeli to odbywa się kosztem przyszłości pacjenta. Ile kosztuje szereg badań, z których później dowiadujemy się, że z tym można żyć, a nawet trzeba, nic to. Właściwie czytając to forum co można przeczytać? Przyczyny wydania pieniędzy i jak je później wydać, ale ani słowa o skutkach tych działań, niemal ani słowa o przyczynach powstałych schorzeń, ani słowa o skutkach leczenia. Reklama leków w TV wygląda dokładnie tak samo. Najwyraźniej źle trafiłem.
widzisz neloe sam przypinasz sobie jakas dziwna latke..mowisz zle trafiles zalezy gdzie chciales trafic i czego szukac a moze inaczej na co znalzdz odpowiedz! wspolczesna medycyna daje nam mozliwosc wyboru nie uwazam ze jest zla daje nam wieksze szanse na zdrowie wieksze mozliwosci doboru leczenia-oczywiscie sprawa badan i pieniedzy wlozonych no inaczej zainwestowanych w nasze zdrowie to druga sprawa. pomysl sobie tak- jesli masz przepisane szereg lekow ktore wg. medycyny i osoby ktora je przepisala maja ci pomoc to ile masz szans na to ze tak jest? musisz sie opierac na badanich klinicznych i opini ludzi ktore je stosowali ale tak naprawde wybor czy bedziesz je stosowal czy nie zalezy od ciebie jesli jednak nie czujesz sie usatysfkcjonowany to poszukaj gdzies indziej ...innego rozwiazania moze medycyna naturalna? kiedys tu bylo o tym glosno z tego co pamietam...musisz sam wybrac to co wg. ciebie dla ciebie jest najlepsze... A - nie tylko luszczyca daje ddadkowe skurcze ale i inne choroby o ktorych sie tu nie mowi....niesety