Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w okolicach serca i wysokie ciśnienie

Moai

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytskich.. od paru lat leczę się na nadciśnienie i wszytsko byłoby do w miare dobrze gdyby nie doszedł bół w okolicach serca, który towarzyszy mi prawie przez cały dzień. Charatkeryzuje sie on uciskiem, bardzo zadko jakims kluciem.. najgorzej jest gdy wzrasta mi cisnienie, wtedy czesto nawet nie moge sie podniesc z lozka.. zaznaczam, ze moje cisnienie w ciagu dnia wacha sie okolo 160|150 na 100|90, puls mam w miare dobry gdzies okolo 70.. unikam jakis uzywek typu alkohol.. probuje trzymac sie zdala od stresowych sytuacji, gdyz lekarz odradzil mi tego, gdy bylem zdiagnozowac nadcisnienie tetnicze.. prosze o jakies rady i propozycje co to moze byc i czym moze byc spowodowane.. z gory dziekuje.. (zapomnialem dodac ze mam 19 lat)..
czy takie ciśnienie masz po tabletkach?Czy badałes cholesterol? Czy wiadomo jaka jest u ciebie przyczyna nadciśnienia?Czy zrobiono badania,by ją znależć.Bo to jest klucz do sukcesu.Poczytaj o przyczynach nadciśnienia.Czy palisz papierosy?Palenie wpływa b. niekorzystnie na przebieg choroby. Czy masz nadwagę?Jak się odżywiasz? Czy ruszasz się?To wszystko ma duże znaczenie.Codzienna dawka ruchu i schudnięcie kilka kg obniża ciśnienie .Z ziół Te zioła obniżają ciśnienie.Np.dobra jest jemioła oraz picie ciepłej herbatki ze skrzypu z sokiem z pół cytryny.Skrzyp działa moczopędnie i wypłukuje sól kuchenną z organizmu,czyli działa jak niektóre leki chemiczne stosowane przy nadciśnieniu.Mniej soli - mniejsze ciśnienie.Myślę,że powinieneś poznać dobrze swój organizm i jak najwięcej wiedzieć o nadciśnieniu ,by swiadomie uczestniczyć w procesie zdrowienia.Samo branie leków na nadciśnienie nie leczy go ,tylko obniża,a gdzie przyczyna?To tak jakby cię coś bolało i wziąłeś tabletkę przeciwbólowa,ale czy zostałeś wyleczony?
Gość sterydy albo jakieś
OB i morfologia,EKG.Jaki jest ten twój lekarz? Czy od razu dał ci tabletki obniżające ciśnienie czy miałes wszystkie niezbędne badania?CZy tarczycę miałes badaną?Czy te wszystkie wymienione tu badania miałeś na początku zrobione?Musi byc jakaś przyczyna nadciśnienia.A nie cwiczyłeś ty na siłowni i nie brałes jakichś ,,dopalaczy**,odżywek?A praca nerek iUSG nerek było?Jak masz dobry cholesterol,to kłopoty z sercem mogą też być m.in. od tarczycy.Jak zrobisz TSH to będziesz wiedział.Musisz sie gruntownie przebadać.Przyczyną nadciśnienia może też byc
To jest tak... nie mam zadnej nadwagi, niektorzy twierdza ze mam niedowage.. palic.. hmn pale ale jak wypije alkohol a tak to nie..nie chodzilem na zadna silownie i nie bralem zadnych uzywek, mialem robione prawei wszystkie badania z tych tu wyzej wymienionych, nerki mam czyste, z sercu stwierdzono jakas naros czy cos ale zostala ona wykluczona za przyczyne nadcisnienia.. doszedlem do wniosku ze nadcisnienie odziedziczylem po moim tacie ktory je ma, a tabletki biore gdyz w moim wieku moj tata mial udar a co z tym idze paraliz polowy ciala.. bylem na wizycie u kardiologa ktory porobil mi szereg roznych badan..