Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość musia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 15 lat od niedawna mam narwice i od tego czasu jak sie denerwuje strasznie mnie głowa boli [zadne leki typu apap czy ibuprom mi nie pomagają] i przy tym ręce mi sie trzęsą najczęściej dzień przed i w dniu sprawdzianu i nawet później przez cały dzień... Chciała bym też podkreślić że jestem wege od ponad roku i czy to może też być tego przyczyną??
No ja wege tez jestem, ale raczej to nie ma z tym nic wspolnego :) Jesli bys pisała o zbyt niskim poziomie zelaza, okay, ale nerwy? Przedmówca ma rację, jakies drobne leki uspokajające Ci pomogą, ziołowe bo są bezpieczne jednak najpierw skonsultuj sie z lekarzem. Pij meliski duzo, no i staraj się relaksowac.. :) Wtedy napewno bedzie łatwiej.. przed samym sprawdzianem staraj sie myslec pozytywnie, nic na sile, jesli nie jestes przygotowana, uspokajaj swoje mysli tym, ze zawsze mozna sprawdzian poprawić, nikt z nas nie jest geniuszem, kazdemu zdarzaja sie gorsze dni, i sadze, ze i nauczyciel i rodzice, napewno zrozumieja, że nie zawsze bedziesz prymsuką.. a przez nerwy- niestety to jest prawdą, chocbyś nie wiem ile umiała, wiedza szybko zanika, bo stres przejmuje nie tylko ciało ale i mysli, nie da się mysleć trzezwo i w sumie kolko sie zamyka.. Także wiecej luzu i swobody :) P.S. I nie beizr tych leków przeciwbolowych..! sa dobre tylko w momecie bolu głowy, aczkolwiek tez nie zawsze.. Pozdrawiam!
Nom się wyjasni wszystko, po morfologii itp.. oby faktycznie nie była anemia, bo ja wlasnie teraz sie z nia borykam takze mam full serwis : nerwica serca, zoladka + anemia... no masakra.. Z nerwica i anemia w trakcie jest ciezko, naprawdę.. no ale 3mam kciuki, oby żelazo , hemoglobina były w dobrej formie :) bo nam , wege, to ciezko jest utrzymać dobry poziom zelaza, no niestety.. :(