Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przerost serca

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 19 lat i lekarz po badaniu echa serca stwierdził, że mam przerost sera. Niestety nic mi nie powiedział co związjku z tym tzn. chodzi mi tu o to czy można to wyleczyć, jak podjąć jakieś leczenie itd. Prosze o przybliżenie mi tego tematu. Z góry dziękuje
http://kaliszok.republika.pl/kardiomiopatie.htm zobacz to W Aninie jest poradnia zajmującva się tą jednostką chorobową tel. 0-22 343-43-85 0-22 343-43-95 centrala 0-22 343-46-00 klinika wad nabytych 0-22 343-41-74 0-22 343-42-03 koniecznie dąż do postawienia dobrej diagnozy a co za ty idzie leczenia co ci mówili kardiolodzy ? nic? nie powinieneś napewno wyczynowo uprawiac sportu ja się na tym nie znam tylko ci podpowiadam ale swego czasu wczytywałam się we wszystko co dotyczyło arytmogennej kardiomiopatii prawej komory mój syn 16 lat też ma powiększoną prawą komorę , ale w Aninie okazalo sie że ma po prostu dziure w sercu pozdrawiam
Dzięki za porade, nie mam czasu jak narazie na ustalenie na podjęcie dalszych badań ponieważ zdaje za kilka tygodni mature:)To jest chyba nic groźnego ponieważ lekatz (bardzo dobry kardiolog nic nie mówił specjalnego) właśnie chciałem się dowiedzieć co dalej. Najbardziej zależy mi na tym czy moge sport uprawiać rekreacyjnie (siakówka, piłka nożna, siłownia) i co mam robić żeby się wyleczyć?jakaś dieta?
przerost lewej komory jest pspowodowany jego nadmierna prac tzn ze lewa komora bije szybciej i przez to ponosi duzy wysilek i sie powieksza ja np w wieku 7 lat miala operacje na serce i mam przerost prawej z tym sie zyje ehhehe teraz mam 23 ale lepiej idz i zalatw ta sprawe do konca.