Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysoki poziom D-dimerów po usunięciu guzka na płucu

Gość grazyna484

Rekomendowane odpowiedzi

W styczniu b/r zachorowałam na grypę, niestety nie poleżałam w łóżku, no i stało się dostałam silnych duszności - znalazłam się w szpitalu na izbie przyjęć pobrano krew do badania zrobiono RTG klatki piersiowej, nagle pada podejrzenie o zatorowość płucną, oczywiście zostałam na oddziale kardiologicznym gdzie zrobiono mi wszystkie badania w kierunku zatorowości, jednak nie potwierdziły diagnozy, ale wykryto u mnie guzka 8 mm na lewym płucu. Zostałam wypisana ze szpitala z zaleceniem wizyty u torakochirurga, ponieważ miałam wysoki poziom d-dimerów ( 3500) więc przypisano to guzkowi. W maju miałam operację guzka, na szczęście nie był złośliwy, pomyślałam że teraz bedzie już wszystko dobrze, niestety zbadałam w październiku poziom d-dimerów - trochę się zaniżył, ale nadal jest ponad 3 tys.Obecnie biorę VIVACOR 6,25mg 2 razy dziennie po 1/2 tab. dzisiaj w aptece polecono mi POLOCARD, ale nie wiem czy mogę łączyć te dwa leki i co robić w kierunku d-dimerów żaden lekarz nie bardzo się tym interesuje. Jeśli ktoś bedzie mógł mi pomóc to bardzo proszę o radę.
witaj. Ja również w szpitalu (trafiłam z przewleką goraczka i suchym kaszlem) dowiedziałam się o wysokich d-dimerach 3500. U mnie od razu odejrzenie padło na zatorowość płucną ale wszystkie badania diagnostyczne wypadły dobrze a nawet bardzo dobrze więć medycyna nie ma rozwiązania. Po 10 dniach poziom d-dimerów unormował się 673 (przez 10 dni skakał to w górę nawet do 4700 to w dół 1350) i wypisano mnie ze szpitala do dalszej diagnostyki w POZ. I co dalej noc bo nie bardzo mozna leczyć cos czego nie znaleziono. A ze zaleźć trudno to już wiem zostaje doplerowskie badanie żył i TK na mirozatorowość. Wysokie d-dimery mogą być objawem stanu zapalnego (potwierdzenie w OB i CRP), zatorowości, nowotworu i mogą utrzymywać sie do kilku miesięcy po operacjach, złamaniach i dużych skaleczeniach.
Witaj Dziękuję że napisałaś na temat d-dimerów, ja miała 3 krotnie badane d-dimery 2 razy były na takim samym poziomie natomiast trzecie badanie zrobiłam po pół roku od operacji poziom zmniejszył sie o 400 to nie wiele. OB mam różnie od 17-20, CRP w normie. wiem że lekarz internista powinien dociekać tego co jest powodem takiego wskaźnika, natomiast mój lekarz powiedział z ironicznym uśmiechem że taki wynik może mam od urodzenia i nie mam się tym martwić. Tak naprawdę wszystkie badania jakie robię są wykonywane na moją prośbę za, które oczywiście płacę. Sama już nie wiem co robić :( Serdecznie pozdrawiam
moja mama w 2000r. miala raka piersi, teraz ma przerzuty m.in do kosci, pluc i watroby. Jest bardzo słaba, nie dostaje od 2 miesiecy chemii, gdyz wyniki na to nie pozwalaja.Chcielismy jechac na zabieg termoablacji, jednak lekarz powiedzial, ze jest za duza zmaiana na watrobie i sie nie zgodzil. Teraz mama lezy w szpitalu. Ma podwyzszony poziom d-dimerow z tego co wiem norma jest do 300 a ma 13 000 !!!!!!! jestem zalamana, bo mamie ciezko sie oddycha, szybko sie meczy i pewnie swiadczy to o zatorze pluc.... watroba podchodzi jej 13 cm pod pluca.. lekarze podaja jej jakies witaminy i robia badania,a zmiany sie powiekszaja. Mama prawie nic nie je, w ogole nie ma apetytu, nie wiem jak moge jej pomoc,jak lekarze moga jej pomoc :(
Gość DO *CÓRKI*
Do Córki, Od czerwca trochę czasu minęło, jest jeszcze możliwość Terapii Gersona. Jedyny instytut w europie znajduje się na węgrzech niedaleko budapesztu. Leczą metodą naturalną przez odbudowanie całego organizmu i systemu immunologicznego, bez użycia jakichkolwiek inwazyjnych środków i chemii, mają więcej odnotowanych przypadków wyleczenia z nowotworów niż medycyna konwencjonalna. Nie ma oficjalnie wielu informacji, bo wielkim koncernom przeszkadza taka wiedza w ich biznesie. Główny instytut znajduje się w meksyku, gdyż amerykańskie prawo nie zezwala na leczenie nowotworów inaczej niż przez hospitalizacje i chemioterapie. Proponuje napisać do instytutu w tej sprawie, odzywają się w przeciągu 2 dni info@gerson.hu tutaj polska strona dotycząca terapii http://www.terapiagersona.com.pl/ link do książki, którą mieć wypada http://www.terapiagersona.com.pl/ksiazka.html na youtubie można jeszcze znaleźć kilka filmów z tym związanych wpisując terapia gersona food matters pojawi się wiele wyników powiązanych. Warto się tym zainteresować. Moja mama również zachorowała i kontaktowałem się z instytutem. W tej chwili czekamy na reszte wyników badań. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego maciek

Witam. U Mapejów znaleziono dżdżownicę, która potrafi w ciele ludzkim znaleźć chorobę i ją zaznaczyć odchodami - co stanowi marker do wykonywania dalszej diagnostyki w poszukiwaniu ogniska pierwotnego nowotworu - jak czytam takie bzdury powyżej to po prostu słabo mi się robi do czego można się posunąć i jakie pieniądze wydać za własną cioemnotę - moja rada - jeżeli uważasz że dany lekarz zbagatelizował twoje objawy- udaj się do następnego - miej jednak świadomość, że jeżeli kolejny znów twierdzi, że twoje objawy są na wyrost - poproś o wskazówkę jakie badania możesz zrobić na własny koszt, żeby się o tym przekonać i pokaż je na kolejnej wizycie. Jeśli jednak dalej będziesz upierać się że Twoje dolegliwości są spowodowane jakąś chorobą (w małym procencie możesz mieć rację) ale w większości są dowodem na HIPOCHONDRIĘ!