Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przeskakiwanie chrząstki w gardle

Rekomendowane odpowiedzi

WItam. Od pewnego czasu (coś pomiędzy miesiącem a dwoma), zazwyczaj raz bądź dwa razy dziennie, w gardle, tak jakby chrząstka, kostka czy jakkolwiek to nazwać wyskakuje ze swojego pierwotnego miejsca. Po poruszaniu głową w odpowiednim kierunku i podociskaniu sobie jabłka adama wraca tam gdzie powinna być. Najczęściej się to zdarza przy ziewaniu, czasami przy ruchu głową. Pewnie to jakaś błachostka, więc raczej nie zawracałem tym nikomu głowy, ale od niedawna staje się to powoli męczące... Byłbym wdzięczny jakby ktoś mógł coś o tym powiedzieć.
a ja od 3 miesięcy czuję w tym dołku między obojczykami,kilka razy w ciągu dnia tak jakby ciągnięcie,jakby mięśnie były za krótkie,bąż jakby mnie złapał skurcz.Jak podnoszę do góry głowę,to mam wrażenie ,że coś mnie ciągnie na środku szyi ,między obojczykami i w głąb klatki.Pytałam lekarza,ale nic mi nie odpowiedział.

Witam ja właśnie mam tak samo jak Ty Paweł. Juz dawno zauważyłam ze wyskakuje mi jak by jedna *chrząstka* z gardła z tym ze do tej pory mogłam ja przesuną sobie palcem bezboleśnie. Jednak teraz zaczyna mi doskwierać ciągle boli mnie gardło a do tego zdążyło mi się w nocy wyskoczenie tej ww*chrząstki* i okropny bol całej szczeki języka.... do momentu az zacisnęłam zęby i nie przekręciłam szyi w druga stronę i wstawieniu jej palcem..... przestraszyłam sie ze może bagatelizuje problem. Co o tym myślicie?

Gość Agata8719

Od marca mam podobny problem, ale mi tak jakby doszło do naciągnięcia/naderwania podczas zabiegu u stomatologa. Masa badań na choroby krtani, wszystkie w normie. Krew wyszła podwyższona, dokładnie BASO I EOS - na pewno nie refluks, bakterie, pasożyty, itp. Wczoraj lekarz powiedział, że możliwy był przeskok czegoś w krtani, bo dolegliwości nasilają sie przy szerokim otwieraniu ust, przechyleniom głowy w tył i przód, a także podczas przełykania i oddychania. Jutro alergolog, jeśli wykluczą alergię to zaczną robić badania w tym kierunku... Jeśli wiecie, że coś Wam jest, to na siłę do lekarza, mnie też olewali, ale chcę być zdrowa :)

Ja mam ten problem juz 1.5 roku i niestety go nie da rady rozwiazac.Bylam juz u 5 specjalistów. Z tym już trzeba nauczyć się żyć. Nikt nie będzie ryzykowal operacją chrzastek krtani z powodu jakiegoś minimalnego przesunięcia chrzastki lub innego mikrourazu. Chyba lepiej mówić niż nie. 

https://goldengalaxy.ru/otkryt/kak-otkryt-bukmekerskuyu-kontoru Что такое роялти. Объясняем простыми словами — Секрет фирмы Валютные доходы при УСН Должностная инструкция инженера-программиста. Должностные обязанности инженера-программиста. Кадровое агентство КАУС. Должностные инструкции - Библиотека HR. Кадровое агентство уникальных специалистов - кадровое агентство Москвы)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)***Новинка июня 2017 года!*** ***Реально 100% рабочий метод! Проверенно личным опытом. AVTO-DROM Заработок от 4500 рублей ежедневно НЕОГРАНИЧЕННЫЙ БЕЗЛИМИТНЫЙ ТРАФИК АБСОЛЮТНО БЕЗ ВЛОЖЕНИЙ https://youtu.be/vWFzVj8CRfQ Всего затрачивая 1-2 часа в день вы продадите любой Ваш товар менее чем через сутки! Целевой трафик обновляется ежедневно, а главное он бесплатный и безлимитный! База потенциальных покупателей ориентирована именно на

Mam ten sam problem, najgorzej jak lykne ślinę w momencie gdy mam głowę skierowana w bok. Zawsze ta chrząstka wskakiwała na miejsce po chwili. Ostatnio pół godziny próbowałam odwracać głowę, łykać wodę masować szyje nic nie pomagało,okropnie bolało i dretwiala mi szczęka,chciałam jechać na sor ale w końcu wskoczyło. Co robić i od czego to jest???