Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pobudzenia komorowe, pobudzenia pojedyncze przedwczesne i bradykardia

Krisdee

Rekomendowane odpowiedzi

85606 orsów 61 sredni hr 119 max 36 min 14 pojedynczych pobudzen przedwczesnych 0 napadowych czest. napadowych 0 tachykardii 158 bradykardii 0 rytmow nie miarowych 124 migotan przedsionkow 0 bloków 1016 pobudzen komorowych 988 pojedyczych przedwczesnych pobudzen 0 czestoskurczy kom. 0 czynnych rytmow kom. 0 liczba pobudzen gromadnych 0 bigemini 0 trigeminii 13 par podsumowanie: Bradykardie do 42 min w nocy pojedyncze pobudzenia nadkomorowe, komorowe do 1000 na dobe bez par i salw zmian st-t nie było
Gość żołądkowiec
krisdee- pij kefir na grzybku tybetańskim,codziennie 1 szkl. przed snem.Pić 20 dni ,10 dni przerwy i znów 20 dni.Powtarzac do wyzdrowienia.I odpowiednia dieta na żołądek,zero zupy pomidorowej,zero palenia,zero słodkiego,ciastek,herbatników ,ciast.I pij dziurawiec z melisą na uspokojenie.
sam juz nie wiem i dlaczego lekarz nie napisał w diagnozie o tych migotaniach *bradykardie do 42 min w nocy, pojedyncze pobudzenia nadkomorowe, komorowe do 1000/dobe bez par i salw w g lown iva zmian st-t nie było*-diagnoza dokładna a co do migotań przedsionków : Migotanie przedsionków powstaje na skutek zaburzenia „elektrycznych mechanizmów” w przeciążonych i uszkodzonych przedsionkach serca na skutek m.in. nadciśnienia tętniczego, wad serca, choroby niedokrwiennej serca, zapalenia serca, nadczynności tarczycy, infekcji, chorób płuc, toksyn (w tym alkoholu), leków, zaburzeń elektrolitowych, napięcia układu nerwowego. Migotanie przedsionków może także mieć tło genetyczne i wrodzone. cisnienie mi skacze czasem do 150/90 do tego ten ciagły powracający problem z Helicobacter pylori Gastroskopia z dnia 2009-09-03 Przełyk,wpust,opuszka,czesć pozaopuszkowa dwunastnicy bez zmian. W żołądku zmiany zapalne. W gastroskopii odwróconej drobne, liczne wyborczyny w okolicy podwpustowej. Test ureazowy dodatni napięcia układu nerwowego tez raczej występuje :)
w echu srca wyszło jeszcze ze mam powiekszony lewy przedsionek ale miesci sie w granicy normy, jeszcze chciałem nadmienic że od 2-3 miesiecy zaprzestałem cwiczyć (siłownia+aeroby) a były to dosc intensywne treningi 3x w tyg ciezary a w dni wolne rowerek stacionarny do 1h na pulsie około 60%max czyli około 120 dowiedziałem sie dzisiaj że to może byc przyczyna arytmii poniewaz nagle przerywając treningi serce moze mieć problem z akomodacją Dokładnie to było tak że ostre treningi,forma na wakacje a pozniej wczasy 2 tyg na Teneryfie i non stop imprezy+alkohol a po powrocie monotonia powrót do pracy brak motywacji do powrotu na siłownie dużo ważnych spraw na głowie(jestem w trakcie kupna domu) i tak to mw wygląda Pytanie do was czy powinienem wrocic stopniowo juz teraz do treningu przynajmnie Aerobowego czy czekac na tego kardiologa co powie?