Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne burczenie w sercu a palenie papierosów

Gość Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 20 lat. Od jakiegoś tygodnia pojawiła mi się dziwna rzecz, a mianowicie chodzi o uczucie burczenia (burczenie to jedyne słowo jakim potrafie to określić) (trwającego przez dosłownie sekunde) po lewej stronie klatki piersiowej, wydaje mi się ze to w sercu sie dzieje. burczenie pojawiło się nagle. Nie czuje przy tym zadnego bólu. Po prostu kilkanaście razy na godzine zaburczy. nie wiem kompletnie co to moze byc, czy zniknie tak samo jak przyszlo, czy rozwinie się czy cos... dodam ze pale papierosy , i nie wiem czy mam paranoje czy nie ale wydaje mi się za podczas zaciągania sie dymem burczenie się nasila, staje się donośniejsze... Co to jest i czy da się to jakos ogarnąć bez potrzeby interwencji kardiologa... dzieki
rzuć palenie koniecznie! Może ci w lewym oskrzelu furczy wskutek palenia.Palenie powoduje przewlekły nieżyt dróg oddechowych.Z czasem przychodzi poranny kaszel,okropny dla uszu domowników.Nigdy bym się nie pocałowała z chłopakiem palącym!!!Fuuuj...!!!To tak jakby z popielniczką się całować...brrrr.....