Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zapalenie pęcherza moczowego

Rekomendowane odpowiedzi

Z autopsji wiem, ze zapalenie pecherza objawia się czestym siusianiem, po czym jak i w trakcie jest straszny ból, pieczenie ze ani siedziec, ani lezeć ani stać :) Gdy tylko bol mija zaraz trzeba leciec do toalety zrobic siusiu.. i takie bledne kolo :) Jest to dosc powazna sprawa, z tego co wiem, dlatego lepiej isc z tym do lekarza.. nie wiem czy zrobi jakies badania czy nie, bo mnie zawsze tylko wysluchiwał, ale leki musisz brac, jesli masz zapalenie.. ziolowe ktore sa dostepne bez recepty działają wolniej niż te na recepte np. furagin. Ja po tygodniu leczenia byłam już jak nowonarodzona :) Przy bólach najlepiej jest iść pod gorący prysznic, albo jesli nie masz zamiaru chodzic 50 razy dziennie sie kąpać, wlej do butelki gorącej wody, zakręc no i przyloż do pęcherza :) pomaga, na !00% nie raz ratowało mi zycie :)
przy zakażeniu dróg moczowych dobrze jest pić mieszanke ziołową,którą można zrobic samemu z ziół zmieszanych w równych ilościach.Są to : owoce jarz ebiny,liście maliny,ziele macierzanki lub tymianku,,kwiat mniszka i ziele połonicznika.. ....2 i pół łyżki ziół zalać w termosie 3 szklankami wrzącej wody na godzinę.Pić 2-3 szklanki między posiłkami,W stanie przewlekłym zmniejszyć ilość ziół 1,5 do 2 łyżek na 3 szklanki wody.

Też często miewałam takie objawy, po leczeniu, żeby się ustrzec przed powrotami tego dziadostwa często dogrzewałam tamte okolice i jak ognia unikałam wyziębiania ich... Co prawda na poczatku znajome trochę mnie obśmiewały za latanie w motocyklowych pasach nerkowych, ale znalazłam wtedy takie hippsy - pasy nerkowe, na tyle ładne, że przez jakiś czas koleżanki uważały je po prostu za ładny dodatek ;P