Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Koszmary senne przy nerwicy serca

Angel_22

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Karolina_E
Jeśli masz takie objawy to samemu na pewno nie da się z tym poradzić. Mam nerwicę serca od 12 lat i 2 miesiące temu dopadła mnie nerica lękowa bo myślałam, że mi przejdzie. Znajdź dobrego psychologa/psychiatrę i dzięki lekom i terapii na pewno lepiej się poczujesz. Wejdź także na www.nerwica.com Na pewno znajdziesz coś dla siebie :)
Witam, mam to wszystko już za sobą - można z tego wyjść!!! Polecam psychoterapię plus ew. farmakologię (to drugie w ostateczności) oraz ćwiczenia relaksacyjne. Z nerwicą jest jak z alkoholizmem. Pewnie jeden na stu cierpiących poradzi sobie sam. Pytanie czy ryzykować, że jest się tym jednym wyjątkowym osobnikiem. Ja próbowałam sama sobie poradzić i dupa - straciłam parę lat życia. Aha, pomaga też aktywność fizyczna. Ja wybrałam nordic walking. Powodzenia
Magdalena ma racje!!!!Aktywność fizyczna bardzo pomaga.Odwraca uwagę od duszy ,a kładzie nacisk na ciało.A jakby tak codziennie lub ze 4 razy w tyg. chodzić na basen? Sylwetka nienaganna i może pomoże.Dobrze robić to z zaufaną osobą lub z kimś na kogo można liczyć.A może namówić koleżankę z nadwagą i razem pływać ,biegać lub z kijami maszerować?