Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybki puls i ból w klatce piersiowej po kawie i piwie

Monna87

Rekomendowane odpowiedzi

Ja zawsze mam nieco podwyższony puls. Ale ciśnienie moje wtedy wynosi np. 105/70 a puls pokazuje nawet powyżej 85. Norma pulsu spoczynkowego jest od 40 do 90, wiec na razie nie mam chyba powodów do zmartwień, ale mam nerwicę, więc u mnie to jest tłumaczone nagłymi napadami nerwów i wtedy tętno jest podwyższone. Alkoholu raczej unikam więc w tej kwestii się nie wypowiem. Pozdrawiam wszystkich! :)
witam wszytskich mam podobny problem z pulsem ostatni miałem 125 potem spadló do 102 prosze o pomoc moze ktos powiedziec jakie moga byc skutki takiego szybkiego pulsu ciesnienie mam dobre 130 na 80 ale niepokoi mnie mój puls byłem u lekarza badał mnie przepisał mi betaloc zaczołem brac i zobaczymy jakie moga byc kobsekwencje szybszego pulsu zazwyczaj puls mam powyzej 90 prosz eo opinie
mam taki mały problem , a mianowicie ja mam puls cos w granicach 115, czasem nawet 140, od kwietnia biorę propranolol ( 2 razy dziennie= magnez raz dziennie). tętno moze i troche spadło, bo w granicach 100. Byłam juz u kardiologa, nic specialnego mi nie powiedział, dał mi skierowanie na echo serca, ktore mam dopiero 3 listopada i na holter, który mam 23 października. Pozatym odczuwam taki ucisk w klatce i pieczenie po wysiłku. a miałam robione juz kilka razy ekg i w jednym miejscu na połowie kartki z zapisu ekg, wyszła mi taka *poszarpana* linia, na której nie widac tych takich kresek, [nie wiem jak mam to opisac], to jest cos podobne do tego http://www.prc.krakow.pl/wyty/t1.jpg , tylko mniejsze sa odstępyi wysokie cos ok 1 mm. wiecie co to może być? a moze to jest normalne??
A ja mieszkam ze starszą panią, ogólnie stara się być ona OK, ale przez jej różne pomysły siedzę zawsze jak na szpilkach i mam podwyższony puls do ok. 95 na co dzień. Jakie są łagodne środki żeby zapobiegać. Nie chce mieć nerwicy przez taką głupotę. wracam z roboty do domu i nie da się odpocząć :/

Też się zgadzam. mi nawet po jednym piwie, gdzie nie czuję żadnych *objawów spożycia* ani później kaca, po kilku godzinach bardzo skacze puls i ciśnienie. a normalnie jestem niskociśnieniowcem i ta godzina nad ranem jest cholernie trudna do przetrzymania. i żeby nie było, to w ogóle cokolwiek piję maks 3-4 razy w miesiącu, a wysokoprocentowych alkoholi nie lubię i unikam, więc tekstów o odmawianiu sobie tych paru piw nie traktuję poważnie. pozdro!

Gość januszy

jełśi wykluczymy u kardiologa np. ekg problemy z sercem, a jak twierdzi medycyna chinksa serce choruje ostatnie, to może być częsty efekt niedoborów np. magnezu (tętno), wit D (nerwy), wynikające ze złego typowego odżywiania, to wszytsko kumuluje się przez lata i moze wywołać kilka schorzeń. przy chorej tarczycy tetno też potrafi być większe, mogą być tez nietolerancje pokarmowe/ alergie na gluten np. pszenice itp/ . Jak po piwie rośnie tetno, to należy przestać je pić ! i zacząć badać organizm, przejsć na mega zdrową diete /warzywa, owoce, soki , bez chemi,  cukru, tłustych przeksasek, itp / i powinno sie poprawić, + podobić różne badania, żeby wiedzieć, na co uważać i czego nie jeść/ pić. ja miałem wysokie tetno po powie/ słodyczach, jak za dużó np ptasiego mleczka przez kilka dni i czekolady / , podejrzewam problem z trzustke, mam niedoczynność tarczycy, choć lekarka ogólan nie widzi problemu, raz malo nie wykitowałem po większej ilosci piwa, rozwaliło mi organizm na m-c.... żartów nie ma. nerwowość też była. to objaw chorób/ często niedoborów właśnie ważnych witamin i minerałów.