Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle, kłucia i uczucie duszenia się

Gość Ewa

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 27 lat, ogolnie jestem zdrowa. Ostatni rok byl dla mnie bardzo nerwowy-2 traumatyczne wydarznia (strata dziecka i strata ciazy)...Po poronieniu zaczelz sie klopoty z bolem w okolicy serca, na ekg wyszlo, ze mam sinusoidalna tachykardie. ECHO serca nic nie pokazalo, serce zdrowe, jedynie septum pokazuje paradokslane ruchy ( przeklad na polski, wiem, ze chodzi o przegrodwe, ale lekarz uspokil mnie mowiac, ze to moze byc efekt nielczonego zapalenia migdalkow i ze nie jest grozne ). RTG pluc w normie, spirometria tez. Tymczasem mama bole mniej wiecej pod sercem,klucia, do tego dochodya problemy z kregoslupem szyjnym. Sama nie wiem co dalej. Robilam usg nerek-ok, robilam badania TORCH, ANA, antyfosfolipidowe, CRP. wszytsko ok, jedynie jest jakas swiezsza infekcja CMV.Problem mam z zebami, przez otatnie prawie 2 lata nie moglam normalnie wyrwac zeba ( dentzsta nie chcial w ciazy robic ekstrakcji albo wyrwania, kazala zaczekac ). Przypuszczam, ze te bole to reakcja na stres,tak samo jak uczucie braku powietrza.cyyz powinnam zrobic jeszcze jakies badania, czy po prostu probowac uporzadkowac psychike ( biore seroxat i persen ).