Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia erekcji przy zwężeniu zastawki aorty z niedomykalnością

Gość tnj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam pytanie.Czy przy wadzie zwężenia zastawki aorty z niedomykalnością mogą występować zaburzenia erekcji??Bo ostatnio wlasnie zauważam u siebie ten problem po chwilowym wysiłku po prostu erekcjia słabnie.Dodam że mam 27 lat i najprawdopodobniej będę miał zabieg pod koniec roku.Czy jest szansa że po zabiegu wszystko wróci do normy jeżeli to przez wadę oczywiście istniej eten problem?
Gość Fallotka28
Gratuluję problemów... Ja z powodu wrodzonej wady serce nie mogę mieć dzieci, więc o seksie też nie ma co myśleć. Nie masz innych problemów ze względu na wadę serca? Ja się szybko męcze, co ,mnie bardzo denerwuje, bo mając 28 lat czuję się jak staruszka...
Ale dlaczego nie możesz mieć dzieci fallotka28??Spowodowane to jest całkowitym brakiem erekcji?? Bo nie spotkałem sie z takim przypadkiem jeszcze.Ja też sie szybko bardzo męcze,ale mimo wszystko się nie oszczędzam chodze nawet na siłownie już 1,5 roku.Wychodze z założenia ze co ma być to będzie.Najbrardziej mnie martwi ten problem wlasnie bo nie wiem czy to nie przez niedokrwienie czy może coś w tym stylu.Mam nadzieje ze zabieg pomoże i wróci wszystko do normy.
czy ktoś z *zawałowców* próbował może cupido? chciałbym przeczytac jakas konkretna opinie, mam delikatne problemy z nadcisnieniem i musze regularnie badac serce, jednak seks to wazny element zycia, nie dam rady z tego zrezygnowac! to juz wole brokuły jesc... chcialbym wiedziec czy moze mi cos grozic.. Pomocy
JózefK sam się nad tym zastanawiałem żeby się czymś wspomóc ale z tego co jak narazie sie dowiedziałem to lepiej uciekac do lekarza niż na własną ręke czegokolwiek próbować.Jeżeli masz problemy z tym tematem to ja bym proponował sie z lekarzem skontaktować.Sam tak chyba zrobie.
Gość Fallotka28
Kilka wyjasnień:-) Wiem, że przy wadzie serca można uprawiac seks. Ale jeśli nie wolno mi zajść w ciążę(ryzyko pogłębienia się i tak złozonej wady), a ta wiąże się z seksem, to nie będę go uprawiać. Antykoncepcja nie wchodzi w grę, bo ta niby skuteczna, czyli hormonlana, jest przeciwskazana przy wadach serca. Przynajmniej przy mojej (tetralogia Fallota). W tym kontekście - zakaz zajścia w ciążę - problem z erekcją uważam za mniej istotny. Poza tym osoby z wadami serca nie powinny ćwiczyć na siłowni. Bardziej wskazane jest pływanie, jazda na rowerze, spacery i Nordic Walking. Ale i tak najlepiej skonsultowac się z lekarzem- kardiologiem lub rehabilitantem kardiologicznym. I warto tez pogłębic wiedze na temat swojej wady serca: na czym dokładnie polega, jakie daje objawy, powikłania itp.
oj chyba jakaś reklama tego cupido się tu panoszy:P no ale cóż, suplementami diety się chcecie *szprycować* to Wasza sprawa. radzę lepiej iść do lekarza specjalisty i z nim porozmawiać. on na pewno ma większą wiedzę od nas tu zgromadzonych i jak będzie trzeba farmakologicznie Cię leczyć to przepisze co najlepsze.
suplemenciki ogólno dostępne nie pomogą na problemy z potencją! potrzebna jeest diagnoza i leczenie, szczególnie w przypadku mężczyzn w średnim wieku...małolatów z zaburzeniami mozna leczyć rozmową u seksuologa, ale jeśli jest poważniejszy problem, potrzebna jest wizyta u specjalisty i diagnoza.

Nie zgodzę się z twierdzeniem, że *suplemenciki ogólno dostępne nie pomogą na problemy z potencją*. Wszystko zależy od przyczyny zaburzeń erekcji. Większość problemów z potencją można rozwiązać bez konieczności konsultacji z lekarzem. Ja korzystam z preparatów dostępnych na stronie http://eimpotencja.pl/ . Środki są bezpieczne i pomogły mi odzyskać sprawność seksualną.

Zaburzenia erekcji występują najczęściej przy: Problemach nerwowych. Stres, depresja w fatalny sposób odbijają sie na facetach. Chorobach - najczęściej cukrzycy. Problemach z układem krążenia - miażdżyca. Stosowanych lekach - najczęściej betablokerach. Nie słyszałem, aby sama wada serca miała wpływ na erekcję. Raczej jest to niemożliwe.

Twoja choroba jest w pelni uleczalna operacyjnie, nie ignoruj objawow innych, to nie jest konkurs na kto ma najgorsza chorobe, nie zostaniesz miss chorob serca.tak wszelkie zab krazenia i zmniejszenie efektywnosci siły skurczu miesnia sercowego moga oczywiscie powodowac zab. erekcji. propnuje konsultacje z lekarzem.

Gość Leszek100

Bardzo wiele chorób na negatywny wpływ na zaburzenia erekcji u mężczyzn, i to nie tylko w starszym wieku. W moim przypadku niewielki powikłania po grypie spowodowały problem z erekcją. Zanim jednak udałem się do lekarza zacząłem szukać pomocy w internecie. Moją uwagę przyciągnęła strona http://abc-potencji.pl/tabletki-na-potencje/zaburzenia-erekcji-najwazniejsze-porady/. Postanowiłem lepiej zadbać o swoje zdrowie, aby w przyszłości uniknąć podobnych sytuacji.

W dniu 15.08.2009 o 11:33, Gość tnj napisał:

Witam.Mam pytanie.Czy przy wadzie zwężenia zastawki aorty z niedomykalnością mogą występować zaburzenia erekcji??Bo ostatnio wlasnie zauważam u siebie ten problem po chwilowym wysiłku po prostu erekcjia słabnie.Dodam że mam 27 lat i najprawdopodobniej będę miał zabieg pod koniec roku.Czy jest szansa że po zabiegu wszystko wróci do normy jeżeli to przez wadę oczywiście istniej eten problem?

Jeżeli masz problem z sercem np. Zastawka aortalna do wymiany, to mogą występować problemy z erekcją. Wynika to z ogólnego stresu organizmu i dodatkowo obciążonej pracy serca. W twoim wieku po operacji powinien być efekt w dobrą stronę. Czyli codzienne poranne "namioty" jakbyś miał znowu 16-18 lat 😉