Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sztuczna zastawka aortalna a wskaźnik INR

Gość Kazimierz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,powiem tak INR utrzymać w ryzach jest trudniej niż zbuntowanego nastolatka,a tak poważnie to moja żona ma kłopoty z utrzymaniem INR,od kilku miesięcy niewiadomo czemu skacze sobie jak chce od 1.6 do 4,9 by po 4 dniach powrócić na 3,1,no i roztąp się ziemio nie można z tym dać rady.Pozdrawiam.
hej.Janek a jaki lek bierze zona acenocumarol czy warfin? Bo ja biore ten drugi i jakos udaje mi sie utrzymac INR w ryzach.A acenocumarol tez wplywa negatywnie na kosci i miesnie. Zobaczymy co napisze Dorota lub kdz. INR mierze Coaguchekiem xs. A warfin biore 7 mg. i utrzymuje mi sie INR tak do 3.8 pozdr i zycze zdrowia zonie hej

Do pytajnik Wszystko na temat wskaźnika INR, wskazań do stosowania leków przeciwzakrzepowych, zakresów norm można znaleźć na www.jaimojeserce.eu. Jest tam również film edukacyjny o stosowaniu tego leku - w bardzo przystępny sposób przedstawione wszystkie potrzebne informacje. Polecam

Trochę stary ten wątek :) ale w sumie mój nick występuje to się wypowiem. Odkąd przeszedłem na Warfin to jest ok 3 lat zapomniałem o skokach INR poza granice dopuszczalne i oby tak zostało. Nie stosuje diet jakichs szczegolnych. Uwazam tylko na inne leki jak mi cos wypadnie brać. Dla jednych lepszy jest Acenocumarol a dla innych Warfin. Dla mnie zdecydowanie Warfin. Nie zauwazyłem wpływu na kości. Czasmi mam problemy z żaladkiem ale nie wiem czym spowodowane. I tyle w tym temacie. Pozdrawiam