Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Masturbacja a praca serca i śladowa niedomykalność zastawki mitralnej

emilk93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam kilka prostych pytań. Czy masturbacja może mieć jakikolwiek wpływ na pracę serca, na funkcjonowanie zastawek itd. A przy okazji, czy mógłby ktoś napisać mi o leczeniu śladowej niedomykalności zastawki mitralnej? Co to znaczy: *brak znaczenia hemodynamicznego*? Jakie mogą być przyczyny tego i przede wszystkim czy da się to wyleczyć i czy może się to przeobrazić w coś gorszego? Z góry dziękuję
witaj! na poczatku chcialbym wiedziec ile masz lat, choc pewnie nie 90:)) co do twojego pytania: masturbacja samam w sobie powoduje przyspieszenie tetna- tak samo jak zwykły stosunek plciowy- co moze powodowac uczucie szybkiego bicia serca- i jest to normalne- nie wplywa negatywnie na zastawki:)nie ma takiej opcji, co do niewielkiej niedomykalnosci mitralnej- zdarza sie u mlodych i u starszych- jest to nieznaczna niedomykalnosc zastawki mitralnej w twoim sercu - jezeli w wyniku echo serca masz napisane, ze nie ma to wplywu na hemodynamikę czyli inaczej prace serca to nie masz sie czym martwic- co jakis czas mozna sobie wykonac takie echo serca np. co 2 lata i sprawdzic czy taka niedomykalnosc sie nie powieksza. generalnie masturbacja nie jest szkodliwa:)wiec nic sie nie martw.pozdro
nie trzeba tego leczyc, wiele osob tak ma i to pewnie nie bedzie się powiekszac- mam na mysli ta niewielką niedomykalnośc mitralna.niczym sie tego nie leczy- ani lekami ani operacyjnie.tylko co kilka lat wykonuj sobie Echo serca- tak kontrolnie. a bardzo mozliwe ze po okresie dojrzewania twoja niedomykalnosc w ogóle zniknie.pozdrawiam
Gość wiem bo wiem

Masturbacja jest szkodliwa! przestańcie się brandzlować a będziecie zdrowsi. Często padają pytania skierowane do sportowców o to czy bunga bunga czy nie przed np. walką. Ja odpowiem na to pytanie - NIE! Po prostu ci co dużo marszczą pytonga czują się gorzej. We wszystkim wskazany jest umiar.

Masturbacja jest u wielu leniwców seksualnych NAŁOGIEM i jak każde uzależnienie jest----zła1 . Ten rodzaj uzależnienia ...radośnie rozpowszechniany dzięki internetowi , jest grożny dla demografii dla istnienia samców jako niezbędnego łańcucha ewolucji. Nie bujaj ,że jesteś nastolatkiem ,bo widać ,że jesteś starym hipochondrykiem. Znajdż sobie kobitę albo zacznij leczyć się ze strachu przed kobietami --a to już problem psychologiczny. One gryzą tylko gdy są b. zadowolone.CHA CHA