Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Suchy i zatkany nos, duszności i kołatanie serca po operacji przegrody nosowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21 lat od 4 lat mam problemy z oddychaniem mialem robiona przegrode nosa punkcje i krioterapie przez 2 lata jakos sie dalo oddychac lecz 3 miesiace temu zaczalem jezdzic na rowerze i biegac wszystko bylo okej nigdy nie mialem astmy czy problemow z sercem. Pewnego dnia przyjechalem po wycieczce rowerowej i mialem 210/110 robilem ekg serca wyszlo ok krew ok mocz ok pluca ok bylem u kardiologa i mowil ze nic nie widzi zlego od tego czasu dziwnie sie czuje jakby mi serce trzepotało tak pare razy na dzien i zaczely mi sie znowu problemy z oddychaniem mam suchy i zatkany noc nic na allergie nie pomaga zreszta nie jestem alergikiem. Jak wezme krople no nosa np afrin pomaga lecz oddech mam dziwny musze brac glebokie oddechy bo mam wrazenie ze sie udusze.Za 3 dni mam usg serca a za 3 tyg tomografie zatok. Proszę o pomoc boje sie o serducho i zaraz sie uduszę:( Co robić? Dodam ze nie pale i nie pije ważę idealnie.
TSH w normie wręcz idealnie, Chore zatoki raczej nie robiłem teraz spirometrie tzn bylem w przychodzi ale ja ją prawie sam zrobiłem bo Pani nie wiedziala jak uruchomić urządzenie itp czytałem instrukcje obsługi czujecie to ?? Czy jest możliwe zeby mi wyszło FVC 23%, FEV1 25%, FEV1/FVC 109%, PEF 12%, MEF75% 12%, MEF50% 24% i MEF25% 47%. Przecież wyniki koszmarne są?? a przypominam że zdarzało mi się biec na 10 km to przy takich wynikach bym padł od razu przecież?? Albo mam takie faktyczne wyniki, albo Pani mi źle zrobiła badanie, albo nie umiem dmuchać. a za 2 tyg mam tomografie zatok więc wyjdzie. Ale myśle że to raczej małżowiny nosowe..
Robiłem jeszcze raz spirometrie i wyszła źle... Juz nie wiem co myśleć. Rano się budzę i jestem zmęczony mam słabą koncentracje i jak wstaje kreci mi sie w głowie, ciężko zasypiam mam uczucie ciśnienia w głowie czasami lecz ciśnienie mam w normie i jestem taki jakbym się miał zaraz rozlecieć:(:(:(:( a w rękach czuje jak mi krew płynie takie lekkie mrowienie. Proszę o pomoc

Objawy wskazują na zespół pustego nosa po zabiegach w nosie, zbadaj nos i zobacz czy nie zanikają Ci małżowiny nosowe. Jest to bardzo trudna jednostka chorobowa w Polsce lekceważona przez lekarzy aby nie zrażać ludzi do zabiegów w nosie na małzowinach nosowych , lekarze na takich zabiegach zarabiaja krocie, ale jak zrobią źle zabieg to potem umywają rece. Jatrogenny nieżyt nosa rozwija się czasami od razu po zle zrobionym zabiegu w nosie a czasami nawet po wielu latach od zabiegu. Twoje objawy wskazują na to, że rozwija sie syndrom pustego nosa, po wykluczeniu pozostalych chorob serca, płuc, oskrzeli , tarczycy ...