Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk i kłucie w klatce piersiowej przy arytmii i nadciśnieniu tętniczym

Evo87

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z bulem w klatce piersiowej tzn z lewej strony jest to ucisk a nieraz klucie U kardiologa to ja sie juz lecze tzn leczylem od dziecka stwierdzili arytmie potem nadcisnienie dali leki ustabilizowalo sie wszystko ale to ze mnie boli to stwierdzili ze ja juz zdrowy jestem spedzilem tez troszke w szpitalu z tego powodu nic nie stwierdzono robilem badania usg wyszlo ze mam jakis znak znamienie na sercu ale podobno nic takiego choltera mialem tez zalozonego tez wszystko w porzadku jest a mnie dalej boli kluje i uciska co ja moge jeszcze z tym zrobic bo tak to sie zyc nie da a mam dopiero 22 lata ??
Gość malgorzata
nie zwracaj uwagi na glupie komentarze,bo sie zdarzaja i trzeba je poprostu ignorowac. piszesz ze spedziles troche czsu w szpitalu,i nie zaproponowano ci np.koronografi? znam osoby u ktorych badania typu echo,holter tez nic szczegolnego nie wykazalo,a po wykonaniu koronografi w trakcie ktorej dokonano tzw.balononikowanie,zdecydowanie lepiej sie czuja,przynajmniej na razie,a tak jak ty uskarzali sie na ucisk ,klucia,ciezkosc w okolicach serca. moze sproboj znalezsc dobrego kardiologa,(mam na mysli naprawde dobrego specjaliste),bo nie jest normalne zostawienie czlowieka na pastwe losu w dodatku ,kiedy odczuwa sie dyskomfort w zyciu codziennym,jest to napewno uciazliwe i nie nalezy tego tak zostawic. a czy ty zazywaz jakies leki?
Malgorzato uwazam, ze lekarze slusznie nie podejrzewaja u niego zmian naczyniowych w wieku 22 lat... . Skoro usg wyszlo dobrze, holter podobnie, raczej nie ma podstaw do badania koronograficznego. Ja dla pewnosci zrobilbym jeszcze ekg wysilkowe. A pozniej dalbym spokoj. Moze te uciski i klocia pochodza nie od serca tylko np od zoladka albo nawet krzywego kregoslupa lub zdeformowanej klatki piersiowej? Pozdrawiam!
Gość malgorzata
to tez wlasnie,ciekawa jestem czy bierze jakies leki,bo jezeli ma zapisane to cos na rzeczy musi byc,a jezeli nie no to wypadaloby zeby sie pofatygowal do neurologa i zrobil przeswietlenie kregoslupa piersiowego i szyjnego, rowniez pozdrawiam