Leszek55 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 OTELLA witaj. Są różne miejsca w które wkłada się stenty. Tzw *pień* obarczony jest trochę większym ryzykiem. Po zabiegu natychmiast poprawia się samopoczucie. Z drugiej strony zatkane żyły to uczucie ciągłego zmęczenia i ucisk w klatce piersiowej. Przynajmniej u mnie to tak wyglądało. Fajnie, że masz propozycję zrobienia koronarografi. Cytuj Odnośnik do komentarza
emce Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Nie wiem czy to kogoś uspokoi. Pierwsze stenty miałem założone w wieku 63 lat żadnych większych problemów z tym faktem nie było. Ponowny zabieg w wieku 68 lat. Musiało mnie przytkać skoro wstawiono następne stenty, wszystko wróciło do normy tzn. umiarkowany wysiłek, jedzenia jak zwykle żadnych ograniczeń ,papierosów nie pale, alkohol umiarkowanie , życie jest piękne.W tym roku przybyły dwa nowe stenty bez zawału, po prostu wiedziałem że coś się zbliża. Jakoś specjalnie się nie bałem ,no cóż 72 lata niby nie dużo i nie mało Pewnie mam takie nastawienie , nie ma się czego bać to przecież pomaga przeżyć, a ile zobaczymy. Nie będę się umartwiał żeby pożyć parę lat dłużej, trzeba brać z życia ile się da, póki mamy węch , smak słuch i wzrok Czego i wam życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasiek Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Moja mama miała 1 zawał w2010 roku,zrobiono koronografię,potem dużo stentów i teraz lipiec 2022 w wieku 72 lat miała iść sprawdzić bo coś się przytkało i zaczęła się męczyć ....po podaniu kontrastu dostała rozległego zawału serca.Dzis lekarz oświadczył że w każdej chwili może zatrzymać się krążenie i raczej nie odratuja mamy....serce osłabło bardzo,próbują je wzmocnić...mama w stanie słabym...więc uważam że wiek też ma duże znaczenie jeśli chodzi o koronografię i współistniejące choroby.Poprzednie koronografię były bez ekscesów i mama czuła się dobrze....Teraz zostało mi tylko mieć nadzieję .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasiek Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Moja mama miała 1 zawał w2010 roku,zrobiono koronografię,potem dużo stentów i teraz lipiec 2022 w wieku 72 lat miała iść sprawdzić bo coś się przytkało i zaczęła się męczyć ....po podaniu kontrastu dostała rozległego zawału serca.Dzis lekarz oświadczył że w każdej chwili może zatrzymać się krążenie i raczej nie odratuja mamy....serce osłabło bardzo,próbują je wzmocnić...mama w stanie słabym...więc uważam że wiek też ma duże znaczenie jeśli chodzi o koronografię i współistniejące choroby.Poprzednie koronografię były bez ekscesów i mama czuła się dobrze....Teraz zostało mi tylko mieć nadzieję .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Noni Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Kasiek, mam nadzieję, że Mamie już lepiej. Lekarze czasem na wyrost prognozują że się pogorszy, a organizm robi swoje i walczy. Gdzie Mama leży? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi