Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rehabilitacja po operacji zastawki aortalnej i założeniu bypassów w Reptach

Gość diament

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie do osób które były na poszpitalnej rehabilitacji na oddziale kariologicznym w Reptach. Mój tata jedzie tam po jutrze, jest 1 m-c po operacji zastawki aortalnej i bajpasów, ma 78 lat i jest jeszcze słaby, mamy problemy z nieuregulowanym INR. Poza tym wczoraj zauważyłam zaczerwienienie wokół rany. I mam wątpliwości czy będzie miał tam w tym zakresie wystarczającą opiekę. Poza tym gdyby ktos mi napisał jak wygląda tam *dzień* i czy był zadowolony BYŁABYM WDZIĘCZNA.
Gość Katarinka
Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie. Przecież tam są lekarze kardiolodzy, ojciec będzie pod stałą opieką medyczną i w ogóle.Personel jest bardzo miły! A dzień wygląda normalnie :śniadanie, jakieś ćwiczenia, masaże, muzykoterapia itd, obiad, jakieś spacerki, kolacja i sen..
Bardzo dziękuję za odpowiedz, trochę się uspokoiłam. Moje wątpliwości powstały po przeczytaniu na innych forach opini osób po rehabilitacji w Reptach. Ponieważ tata ze względu na wiek a i bardzo rozległą operację nie jest tak sprawny jak inni (moje porównanie ze szpitala) stąd moje obawy. Czy na przykład będzie miał pobieraną krew i kontrolę INR.(bo sam jeszcze tego nie czuje). A właściwie to chodzi mi o to czy to poszpitalne leczenie polega tylko na rehabilitacji czy też leczeniu w przypadku gdyby coś było nie tak np okazało sie że rana jest zakażona, gronkowiec itp.
Gość Katrinka
I na rehabilitacji i na leczeniu. Proszę się nie martwić, przecież jeśli ojciec nie czuje się najlepiej to wskazane jest, aby był pod stałą opieką medyczną. Cienienie bada się chyba 2 razy dziennie i robi to pielęgniarki .. Będzie dobrze :)
Katrinko Tata wrócił z Rept miesiąc temu. Piszę teraz jak ochłonęłąm po tym wszystkim. Chcę podziękować za duchowe wsparcie. Faktycznie w Reptach Tata doszedł do siebie. Miał bardzo fachową opiekę - a ja byłam spokojna. Może trochę warunki nie takie, te zatłoczone sale. Ale cóż *chętnych* jest dużo, każdy chce się ratować. A jak któś napisał na tym forum trzeba zrozumieć, to nie sanatorum, to szpital. Serdecznie pozdrawiam.

To jest uzdrowisko? to jest umieralnia nie ma opieki cwiczenia sa byle jakie mojego tate doprowadzili do ropnia pluc a zgłaszaliśmy wszystkie dolegliwości ma anemie i wobecnej chwili jest w śpiączce gdzie lekarze juz z innego szpitala nie daja szans na przeżycie ja im tego nie podaruje.Zastanówcie się ze trzy zanim tam kogoś oddacie ** na leczenie**

Nie polecam. Wczoraj odbierałem tate ze szpitala w Reptach. Skrocil pobyt o jeden tydzien, bo nie mogl wytrzymac psychicznie. Ogolnie opieka medyczna ok - uprzejmi ludzie, lecz warunki pobytowe srednie, brudno, zatloczone sale. Jak tato wczoraj wychodzil, na jego miejscu juz od rana byl nastepny pacjent. Rehabilitacja srednia - jeden typ cwiczen + *muzykoterapia*. Brak opieki psychologicznej. Nie wiem, czy tak jest w kazdym szpitalu rehabilitacyjnym, ale tutaj bardzo sie rozczarowalismy. Pomimo dobrych opini, nie polecam. Duzy plus za otoczenie - piekny park. Ale przy kiepskiej pogodzie pobyt bardzo dolujacy dla pacjenta. Pozdrawiam i zycze zdrowia!!

byłam na rehabilitacji w ustroniu filia repty niebo a ziemia ustroń tam można odżyć wspaniałe warunki personel super pełna wygoda byłam w pokoju dwuosobowym z widokiem na czantorię jezeli chcecie wracac do zdrowia po operacjach zastawek i bajpasów to tylko w ustroniu szpital rehabilitacyjny z sercem bo i tak się nazywa dziekuję całemu personelowi lekarzom i rehabilitantom to szpital godny polecenia