Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak koncentracji, senność i zmęczenie

Gość mnichu

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu nie mogę się skupić na niczym a to wszystko spowodowane jest ciągłą sennością...kawa już nie pomaga, czuję ciągłe zmęczenie, robiłem badania kontrolne , morfologie , bo znajomy powiedział mi ,że to może być cukrzyca, ale wszystko wyszło w normie, lekarz nic nie zalecił , ale to uczucie senności nadal mi towarzyszy i nie wiem jaka może być przyczyna?
takie objawy sugerowalyby problemy z cisnieniem. ja jestem niskociśnieniowcem, na początku probowalam takimi zwyklymi metodami : jak kawa, więcej sportu czy dieta wzbogacona o sol. Jednak wszystko to dawalo krotkotrwaly efekt i po konsultacji z lekarzem dostalam gutron, na wyrównanie cisnienia, i jak na razie nie odczuwam dolegliwosci zwiazanych z niedocisnieniem. tak więc może dlatego badania krwi u Ciebie nic nie wykazaly, zrob badania na cisnienie.
brak koncentracji tak na dobrą sprawe może oznaczać różne przyczyny. czytalam ostatnio o zbyt duzej ilosci drozdzy w organizmie. to podobno tez zaburza koncentracje. Myssle że potrzebujesz takich ogólnych badań – nie tylko samej morfologii.
już ktoś pisał o tym wcześniej, ale ja proponuje od razu zbadać ciśnienie – zrobić tzw. badania pionizacyjne. Ja mam z tym kłopoty już od dłuższego czasu , też biore gutron , wcześniej były rózne inne leki ale nie dawały widocznych efektów.