Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Usunięty oponiak i zostawione zapalenie zatok

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, usunięto mi oponiaka z prawej okolicy skroniowej. Niestety od operacji mam okropne bóle głowy, oka i całej lewej strony razem ze szczęką, żuchwą i policzkiem po prawej stronie. Czasem promieniuje aż na szyję i ucho. 3 tygodnie temu miałam tomograf. Z wynikami poszłam do lekarza i powiedział że nie widzi nic podejrzanego. Wstrzyknął mi wokół oka i policzka nawet nie wiem co, przepisał sterydy ale to jakoś bardzo nie pomogło bo ból nie zniknął. Mało tego w tomografie jest napisane o zapaleniu zatoki szczękowej.

To normalne? Lekarz sobie zlekceważył ten wynik w tomografie? Bać się? A może to zaniedbanie z jego strony?

To jak się czujesz po operacji i te zapalenie zatoki w tomografie koniecznie skonsultuj z innym specjalistą. Jeśli lekarz zignorował wynik lub nie wyjaśnił skąd ten ból to może być zaniedbanie. Warto żebyś skontaktowała się z prawnikiem od błędów medycznych. Znam Tymoteusza Zycha (specjalista od spraw medycznych). Przeanalizuje dokumentację i podpowie Ci czy można dochodzić odszkodowania. Więc po Twojej stronie będzie zebranie dokumentacji przyda się też ta druga opinia lekarza no i wtedy konsultuj z prawnikiem czy masz podstawy do roszczeń