Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej i tachykardia

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 21 lat,mój problem zaczął sie półtora roku temu gdzie po przywiezieniu mnie karetką stwierdzili mi atak tachykardi,który był wynikiem wypłukania magnezu i potasu przez stosowanie złej diety....Od tej pory moje życie przypomina koszmar...Zaczeły sie nocne wizyty na pogotowiu z objawami bóli,kłóć w mostku,pod łopatką którymi zawsze towarzyszyło wysokie tętno.Lekarze stwierdzili nerwice...jednak ich diagnoza mi nie pomogła w codziennym życiu..straciłam rok szkoły,bo nie miałam siły wstać po cało nocnych napadach bóli.Po prywatnych wizytach u kardiologa miałam zrobione UKG na,którym wyszło wyginanie płatka zastawki mitralnej dostałam stopbloker*Concord* magnez oraz potas niestety miałam tak niskie przy nim ciśnienie iż spałam na stojąco a nocne ataki choć nie nękały mnie tak często...byłam nie do życia.Podczas kolejnej wizyty na pogotowiu lekarz odradził mi stosowania Concordu twierdząc iż jestem za młoda a moje problemy maja podłoże psychiczne.Po kilku wizytach u psychiatrów którzy przepisali mi pół kilo leków(których nie miałam zamiaru wykupić)wróciłam do punktu wyjśćia.....wszystkie badania wyszły mi wporządku nawet ostatnio sie poprawiły...teraz zaszłam w ciążę a bóle są i stały sie bardziej dokuczliwe..Chłupotania,pieczenie,kłucia,które występują o różnych nasileniach i porach dnia,ściskania oraz ataki paniki...boje sie pojechać gdzieś dalej..niepamiętam kiedy spędziłam wieczór bez wyczekiwania na jaki kolwieg z objawów..jestem młoda a czuje sie jak by życie przechodziło mi przez palce...może mi ktoś z was doradzić???
Trudno cokolwiek doradzić bo nie jestem lekarzem ale powiem Ci jedno napewno to nerwica bo męczę się z tym dziadostwem tyle lat. Pomocna byłaby psychoterapia . Psychiatrzy przepisują leki bo te leki są dla ludzi nie wiem dlaczego nie chcesz wykupić przecież nie wszystkie leki są psychotropami i nie wszystkie uzależniają.
ja bylam juz 3 razy u kardiologa i mialam robione holtery i ukg. wszystko w porzadku procz napadowego tetna. Mysle,z e rpzy arytmii mialabym non stop takie tetno wysokie. W domu jest ok ale gdy tylko wychodze lub mam gdzies jechac to ejst masakra. Przez te kolatania boje sie wyjsc z domu bo one sa moja zmora niestety:(
xxx czy ty chodziłaś do wetery narza? bo kardiolog na pierwzych wizytach i badaniach wychwyci arytmie. Jesli sa wyniki badań pozytywne tzn ze to ma podłoze psychiczne przecizez tu nikt na forum nie chce człowieka skrzywdzić tylko mu pom€c Ty chyba nie wiesz ile w tej dobie placze się nerwicy jest to choroba naszego wieku w którym zyjemy i wiesz tylko co poniektórzy jeje nie maja:(A Ty martini zrób komplet badań zebys miała 100% pewnośc jesli wszystko ok pędz do dobrego psychologa:)
Do Ewy na pierwszych badaniach było perfekcyjnie ekg eho wszystko wzorowo a mnie dalej to wszystko męczyło więc mój kardiolog założył mi pierwszego holtera na którym nic nie wyszło dopiero po drugim holteże okazało sie co to jest więc powiem ze lekarz nie zawsze na pierwszej wizycie wychwyci arytmie to jest bzdura skoro by było to takie proste to poco jest ekg na telefon poco kierują na badania elektrofizjilogiczne gdyby to było tak proste do zdjagnozowania a pozatym nie wiem czy słyszałas o utajonym WPW również cholernie cięzkie do zdjagnozowania wiec jeżeli nie jesteś czegos pewna na 100%to lepiej zrób wszystkie badania 10 razy a potem dopiero stwierdzisz ze spokojem ze ma to podłoże psychiczne!!Pozdrawiam
xxx-------------powiem tak, ze moje napadowe tetno napewno ma podloze psychiczne poniewaz w domu wszystko jest ok a dopiero jak wyjde to dzieja sie cuda neiwidy. jestem strasznie zestresowana osoba i w przy tak duzym stresie dopada mnie ciag takich kopniakow, szarpan gdzie zwykly puls zanika i pojawia sie nie wiem jak to nawet nazwac. Na szczescie wystepuje to badrzo zadko a lbo moze na pecha gdyz nie moge tego nigdzie uchwycic. ja musialabym miec chyba na caly rok jakies ekg aby moc cos zarejestrowac...a wlasciwie sama nie wiem co to jest arytmia bo nicmi te wszystkie opisy nie mowia

A mianowicie....nie mam dla was dobrych wiadomości.... Zaczeło sie wszystko od 2ch tygodni,nie to ze ataków do tej pory nie było...ale radziłam jakoś sobie z nimi,teraz pisze tą wiadomość i zastanawiam sie czy dzwonić po pogotowie...drętwieje mi ręka...kuje mnie lewy bok...a chwile wcześniej miałam pieczenie...zołądka i klatki piersiowej....nie wiem co sie dzieje ale odkąd odstawiłam całkowicie alkochol(chodzi o spożywanie przy weekendzie) ponad miesiąc nie wychodze na weekendowe szaleństwo....zaczeły się bólowe szaleństwa....ze zmożoną siłą.....oprócz tego doszły na zmiane bółe silne żołądka,kolki.....i jeden większy miż maż.....kończe póki co bo nie wiem czy nie pojećhać na izbe....jak stanie sie cud dopisze coś później....mam dość