Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja przy wadzie serca ASD typu 2 u dziecka

Gość iwa cz

Rekomendowane odpowiedzi

witaj, ubytek typu ASD II to jedna z najlatwiejszych do korekty wrodzonych wad serca. Wszytskie ośrodki zajmujące się korekta wad serca u dzieci dokonują takich zabiegów. Nie piszesz skąd jestescie. I jak wielki jest ubytek. Na samoistne zamknięcie ubytku szans u 4-latka praktycznie juz nie ma. Ale jest szansa zamkniecia małoinwazyjnego bez otwierania klatki. Zawsze polecam Zabrze, ale oczywiście inne ośrodki rowniez wykonuja takei zabiegi. Zaparszam na ansze forum www.forum.sercedziecka.org.pl Jesli masz pytania pisz. Pozdrawiam Ola
Witaj Olu Troche mnie uspokoiłaś że ta wada to jedna z łatwiejszych ale mimo wszystko jestem przerazona, ubytek u mojego syna wynosi ok 1,2 cm , a my jesteśmy z pomorza dlatego pytam o szpitale gdzie ten zabieg wykonac, a poza tym czy po takim zabiegu może dojśc do jakich kolwiek komplikacji pozdrwiam
nie jestem specjalista ale ubytek 1,2 jest chyba duzy. wybor osrodka zalezy od ciebie. Na Pomorzu mamy nasza przedstawicielke Anie Tarkowska w Pruszczu Gdańskim. Jesli potrzebowlabys kontaktu znia daj znać. Podaj np swoja adres e-mail. Ania to dusza człowiek i smialo mozesz prosic ja o pomoc. Zapraszam cie tez na ansze forum : www.forum.sercedziecka.org.pl W Gańsku jest nowy oddzial kardiochirurgii z p. dr Haponiukiem. Moze warto znim porozmawiac czy jest szansa na zakmniecie maloinwazyjne bez operacji. Z autopsji wiem tez ze wielu rodzicow z daleka wybiera Zabrze. Oni po prostu sie w tym specjalizuja. Ale Wam tez blizej do Warszawy. Na spokojnie musisz wiec rozeznac sytuacje. jesli chcesz dodatkowych informacji pisz : aleksandra.parzoch@sercedziecka.org.pl lub alrada@gazeta.pl Pozdrawiam i glowa do gory choc wiem ze trudno. skoro synek ma 4 lata a wada zostala zdiagnozowana teraz to musi dobrze sobie z nia radzic.

Moja córeczka miała teraz w wtorek  7.06.2022 robiona korektę asd II trwało to kilka godzin ale jest wszystko w porządku mała bardzo ładnie to zniosła dostaje odpowiednie leki o atencję lekarzy i pielęgniarek polecam ICZMP W LODZI