Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekłe bóle głowy, gorący wylew za uchem, drętwienie języka i zanik mowy

Gość ewunia666

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ewunia666
Witam ..... Od 12 tygodni boli mnie strasznie głowa....Do tego przy lekkim wysiłku tzn śmiechu pęka mi coś za prawym uchem i czuję gorący wylew. Drętwieje mi kark, sztywnieje mi język i nie mogę nic powiedzieć przez kilka minut.... po czym wszystko wraca do normy ale po czymś takim jestem strasznie zmęczona . Ostatnio nawet doszło do tego zaburzenie widzenia na prawe oko ..są to chwilowe zaniki wzroku. Byłam na tomografii komputerowej która wykazała poszerzoną przestrzeń podpajęczynówkową (nawet nie wiem co to znaczy). Miałam przebadaną tarczycę ...... nic nie wykazało. Prześwietlenie kręgosłupa ...... nic nie wykazało. Wyniki krwi w sumie są dobre oprócz leukocytów których mam 12.0 i płytek krwi których mam 355. Nie wiem gdzie mam jeszcze się udać ... Może ktoś z państwa miał podobny przypadek i może mi coś poradzić ... pozdrawiam .
Gość malgorzata
dosyc to nieciekawe ,ale moze warto jeszcze odwiedzic neurologa . ucisk kregow szyjnych lub piersiowych daja takie objawy,u mnie zanim doszli lekarze co mi jest to przechodzilam katusze,objawy wskazywaly na srawy kardiologiczne ale po przeprowadzeniu szeregu badan,ktore byly ok . lekarz rodzinny dal skierowanie do neurologa ten na przeswietlenie gornego odcinka kregoslupa i wszysko stalo sie jasne,osiadanie kregow na trzonach. nawroty oczywiscie sa ,ale i leki odpowiednie w razie boli. to oczywiscie moja sugestia,ale warto sprawdzic,bo dolegliwosci na to wskazuja. pozdrawiam i zycze powodzenia w trafnosci diagnozy.
Gość ewunia666
Więc byłam u neurologa tydzień temu .. Dostałam skierowanie na tomografię z kontrastem . Wynik badania wskazał tylko że mam poszerzoną przestrzeń podpajęczynówkową . Co prawda nie miałam prześwietlenia kręgów szyjnych ani piersiowych. A jak wygląda u Pani leczenie ??? Dziękuję i pozdrawiam .....
Gość malgorzata
na skolioze nie ma specjalnego leczenia ,poniewaz to choroba przewlekla z nawrotami. po diagnozie dostalam serie zastrzykow + tabletki uspakajajace afobam ,a na zas wypisano mi recepte na apo-naproksen i te wlasnie tabletki zazywam w razie bolu. u mnie bol pojawil sie nagle i dlugo nie ustepowal,to byl bol potylicy glowy i lewej srtony klatki piersiowej co zmylilo lekarza bo podejrzewal ze to sprawa kardo lecz po badaniu osluchowym i wykonanym ekg od razu to wykluczyl. ja poczatkowo nie chcialam wierzyc ze takie bole glowy i zamostkowe maga miec cos wspolnego z kregami a jednak tak jest. nie twierdze ze tak musi byc u pani lecz po tych dolegliwosciach mozna przypuszczac ze warto sprawdzic gorny kregoslup. a czy pani nie dostala zadnych lekow,przy takim bolu przewleklym? aha , lekarz neurolog powiedzial ze do tych boli trzeba sie juz przyzwyczaic,mozna zlagodzic bol zastrzykami lub tabletkami,ale nawroty beda wystepowaly. w moim przypadku od momentu rozpoznania tj.2007r mialam kilkanascie razy nawroty bolowe,ale swiadomosc tego co mi jest nie ma juz histerycznych ddzewow. pozdrawiam i razie pytan sluze pomoca
Zmień neurologa!!! Wymagasz pilnej diagnostyki, sama tomografia to za mało!!! Wiem co mówię, jak dostaniesz silnego bólu, albo zaburzeń mowy, czy zaniewidzisz na oko nartychmiast zgłoś się na izbę przyjęć szpitala z oddziałem neurologicznym i wszystko opowiedz (koniecznie neurologowi). Pozdrawiam.
Gość zbulwersowana

Pięknie i cudownie to brzmi w teorii a nie w polskiej służbie zdrowia.. nie raz trafiałam na ostry dyżur z *dziwnymi objawami*, w końcu straciłam wzrok w jednym oku, okulista zajął się mną dobrze na dyżurze i kazał mi jeszcze na dyżurze odwiedzić neurologa a po godzinie czekania neurolog powiedział mi, że mną się nie zajmie i mam iść po skierowanie do... neurologa od rodzinnego i zapisać się na wizytę.. inne objawy to min omdlenia, drgawki, kurcze, zawroty głowy, zaburzenia snu itd, a na wizytę ze skierowania byłam zapisana i musiałam czekać 3 miesiące. Dla mnie to po prostu żenujące zachowanie u osób, których zawód nastawiony jest na ratowanie życia.