Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w potylicy, powiększone węzły chłonne i drętwienie twarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Od dłuższego czasu (ok.8 mies)mam dziwne odczucie ucisku po lewej części głowy,zauważyłam też że w miejscu ucisku mam powiększone węzły chłonne...dodatkowo drętwieje mi lewa strona twarzy(nie jest to silne drętwienie ale występuje)... do wszystkich tych objawów dochodzi podejrzanie zaczerwienione gardło,które mimo tego nie boli i powiększone *coś*(prawdopodobnie migdał)po lewej stronie gardła oraz zwężone dziurki w nosie,które utrudniają oddychanie. Odczuwam także ból w klatce piersiowej(podobne do uczucia bólu podczas silnego kaszlu)i mocne kołatanie serca. Aktualnie oczekuje na wizytę u neurologa ale już teraz chciałbym przypuszczalnie wiedzieć z czego te objawy mogą wynikać. Może ktoś ma podobne bóle? Będe bardzo wdzięczna za każdą radę i odpowiedz:) Pozdrawiam
skoro masz skierowanie do neurologa,to pewnie lekarz pierwszego kontaku podejrzewa zmiany neurologiczne zwiazane z kregoslupem,tylko pytanie ktorego , bo sa trzy (szyjny,ledzwiowy i piersiowy) mniemam ze przy twoich dolegliwosciach w gre wchodzi ucisk na kregoslup szyjny lub piersiowy . w obydwoch przypadkach wlasnie takie uporczywe bole sa typowymi objawami. smiem prorokowac ze dostaniesz serie zastrzykow , a potem doraznie prochy do lykania,bo niestety ale ucisk kregow da sie odbarczyc operacyjnie(ale rzadko kto sie na to decyduje) ,nawroty bolowe beda sie powtarzaly ale jak sie juz zna przyczyne to mozna z tym spokojnie zyc. mnie neurolog pocieszyl mowiac ze do tego typu bolu trzeba sie przyzwyczaic, ale ja jakos nie moge sie przyzwyczaic i w razie bolu lykam apo-naproksen sama dokadam do tego no-spa i zel do wcierania,poki co narazie da sie wytrzymac. zycze powodzenia i dobrego neurologa! pozdrawiam
Gość julia.s.
nie nie mialam nic z gardlem,ale to byc moze odrebna sprawa,u mnie byly bole zamostkowe ktore sugerowaly problem ze strony serca ,no i bol tylu glowy jakby zachwile mialo rozsadzic kosci potyliczne,jedno dosc dziwne u mnie bylo to ze pol lewej gornej wargi bylo bez czucia. wszysko sie okaze wraz z wynikiem rtg.zaleznosc jest tez od tego ktore kregi odpowiadaja za bol. pozdrawiam!