Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pocenie się, obniżona temperatura ciała, ucisk w klatce piersiowej i duszności

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!! Od paru dni mam dziwne objawy, ciągle się pocę, mam obnizoną do 35.3 temperaturę, czuje dziwny ucisk w klatc i bardzo czesto mam dusznosci, ale to takie, że musze usiasc albo sie położyć i trochę odpocząć, strasznie szybko się męczę i kręci mi się w głowie, czuje pawie przez cały dzień jakby mi gardło spuchło i ciagłe biegunki. 2 lata temu lezalem w szpitalu bo zaczalem si dusic, troche doszlo paniki i trzeba bylo dzwonic na pogotowie, bylem przebadany MR, TK, parenascie badan na serce, wszystko ok, morfologie także, do niedawna był spokoj, ale teraz znowu się zaczelo, aha od tego zajscia 2 lata temu juz nigdy nie czulem sie tak jak przed ta sytuacja, ciagle dusznosci, raz nasilajace raz słabsze, dziwne zawroty głowy itd. Nie wiem co moge jeszcze zrobić żeby wreszcie to wyleczyć, może ktoś da jakąś radę. Aha, podejrzewano u mnie nerwicę, ale objawy nasilone za długo trwają jak na nerwicę. PozdRawiam forumowiczów.
Co do serca zrobili mi EKG, UKG, HOLTER, TILT TEST, CALCIUM SCORE, EKG WYTZRYMAŁOŚCIOWE, a jeżeli chodzi o ciśnienie w trakcie tego co dzialo sie 2 lata temu mialem 220 na 180, a teraz okolo 120-130 na 70-80, z badań krwi OB wyniosło 2 :) troche za duzo czerwonych krwinek i wysoka gęstość, cukier w normie, mocz w nomie, zaniżony potas, ale niewiele ponizej normy.
Miałem robione także inne badania oprocz kariologicznych, przeszedlem Rezonans Magnetyczny głowy, Tomografie Komputerowa glowy, gdy pojawiły sie wymioty zrobiono mi dwukrotnie Gastroskopię, w której okazało sie ze mam refluks żoładkowo-przełykowy oraz z krwi, że mam helicobacter pylori, USG żoładka.
Aha jeszcze dodam, ze po wysilku fizycznym czuje sie lepiej, moze serce wali troche bardziej, ale mniej mi sie kreci w glowie, jak np przeleze przed telewizorem 2-3 dni to juz jest strasznie, jak wstaje zawroty, ide zawroty, przeszkadza mi wtedy nawet światło, oczy mnie bolą, łazawią, a od kilku dni nie potrafie spac, zasypiam okolo 4 nad ranem, wstaje okolo11 tylko i wylacznie dzieki budzikowi, a i tak z 15 minie zanim poderwe sie z lozka, nie wiem co jest grane bo zawsze bylem osoba bardzo aktywna.
Gość malgorzata.k
pytalam o biegunki dlatego ze moj maz mial takie ojawy o ktorych piszesz,jezeli masz mozliwosc to wroc do gastrologa(albo go zmien) i zrob badanie kolonoskopii,to badanie jelita grubego. podczas takiego badania usuwane sa od razu polipy(o ile sa),mojemu mezowi usunieto 11.meczyl sie z tym problemem przeszlo trzy miesiace ,meza szef zalatwil mu dobrego gastrologa i to wlasnie on postwil go na nogi niski potas oslabienie to zapewne tak jak u mojego meza odwodnienie organizmu,nie musze ci chyba pisac ze zanim trafil na wlasciwego lekarza to tak jak i ty przeszedl badania od stop do glow przy tym masa lekarstw(nie potrzebnie) jedynym lekiem po tym badaniu byl salofalk,i zazywal go pol roku (pomimo ze w przeciagu kilku dni dolegliwosci minely)to proces leczenia w takich przypadkach jest dlugotrwaly ale i skuteczny. powiem ci ze jezeli zdecydujesz sie na takie badanie to mozna je zrobic prywatnie,ale jest dosyc kosztowne ok.300zl. nie ma co sie bawic w sentymenty ,tylko trzeba dzialac i to im szybciej tym lepiej. a tak na marginesie to takie badanie jest wskazane dla wszyskich,poniewaz czesto sie zdarza a nie mowi glosno ze rak jelita grubego to czeste przypadki,wiec profilaktyki nigdy za wiele.(oczywiscie w granicach rozsadku) zycze ci trafnej diagnozy i ulgi od tych (chyba niezbyt komfortowych)dolegliwosci. pozdrawiam
Gość Martins
no gastrolo to bardzo doby pomysł i napewno nie bede załował pieniedzy bo juz przez 2 lata dosc sie nawydawalem na niepotrzebne leki, po ktorych mozna powiedziec ze bylo nawet gorzej, umówię się prywatnie tylko te badanie uhhhhhhh pewnie nieprzyjemne, juz wole miec kolejną gastrokopie, a jak mąż przeżył kolonoskopię ??
Gość malgorzata.k
gastroskopia ,panendoskopia-przechodzil przez to bo tez doszukiwali sie wrzodow zoladka lub dwunastnicy,o usg juz nie wspomne. nie chcialabym cie zniechecic opinia mojego meza odnosnie kolonoskopii (delikatnie powiedziawszy to mniej wiecej wyrazil sie tak,,nie wiem jak te pedaly moga to robic),ale ja mysle ze nie zrejterujesz ,bo mimo wszysko to wlasnie dzieki temu badaniu pozbyl sie dolegliwosci ,ktore uprzykszaly mu zycie przez dlugi czas,zreszta to badanie nie dotyczy tylko mezczyzn ale rowniez i kobiet. skoro mowisz ze nie poskapisz grosza ,to mozesz poprosic o znieczulenie bo jest to jak najbardziej mozliwe,ty nie mysl o samym badaniu tylko o komforcie psychicznym i fizycznym jak juz bedziesz znal diagnoze i dostaniesz leki,to ulga jaka odczujesz przycmi wszyskie niemile przezycia. glowa do gory ! i smaruj du....sko.(to oczywiscie zart) i zasuwaj to tego gastrologa i ciesz sie ze nie musisz chodzic na wizyty do proktologa(choc to bardzo duze podobienstwo do badania kolonoskopii to jednak ........( nie to samo) pozdrawiam cie serdecznie i zycze powodzenia!
Gość Martins
Hehe znieczulenie bedzie obowiazkowe, najlepiej by bylo jakby to obili w narkozie, wiem, ze jak mialem gastroskopie to tego badania nie mozna bylo robic w narkozie, bo wiadomo mozna sie udusic, ale tamtedy......ehhhh wolalbym to przespac. Bardzo cenię Twoje zaangazowanie w tym temacie (malgorzata.k). PozdRawiam.