Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Arytmia a ferrytyna

KasiaKk

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 

Mam arytmie serca. Skurcze dodatkowe oraz czestoskurcze. Najbardziej dokuczają mi dodatkowe skurcze konorowe gromadne.  Od ponad dwóch lat próbuje je zmniejszyć.  Ciężko mi w domu , w pracy  gdy coś robię. Jedynym sposobem żeby je wyciszyć jest leżenie i nic nie robienie a wiadomo że tak się nie da :) nawet czestoskurcz jest bardziej znośny choć wiadomo ciezko jest wtedy ale chociaż leki działają. Na dodatki niestety nawet polfenon nie pomaga . Ostatnio po rozmowie z lekarka wyszło podejrzenie że może to od anemii . Ferrytyne mam na poziomie 9 przy normie 5-205. Czy jest ktoś na forum który faktycznie po uzupełnieniu ferrytyny / żelaza zmniejszył ilość potknięc serca ? 

Nie ukrywam że poprostu nie mogę zaakceptować dodatków. Ablacje odsuwam w czasie póki nie nasila mi się czestoskurcze - średnio mam 4 razy w roku więc myślę że tragedii nie ma , dodatki męczą dziennie godzinami . 

Proszę podzielcie się swoim doświadczeniem.

Dziękuję 

Jest ciężko wiem z autopsji. Skurcze dodatkowe komorowe mam od 2 miesiącu. Holetr wykazał 3300 skurczy na dobę, za mało na ablację a leki żadne nie pomaga ja a. Cholery już dostaje i nerwicy się od tego dziadostwa nabawiłam. Szukam przyczyny i robiąc wszytkie badania też wyszła mi bardzo niska ferrytyne. Żyje nadzieja że jak uzupełnienie żelazo to będzie lepiej. I też mam identyczne, skurcze się wyciszają przy leżeniu i nicnierobieniu, ale tak żyć sie nie da przecież.

Edytowane przez Joanna Kika