Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość nieobecny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość nieobecny
Witam wszystkich, ostatnio podczas okresowej wizyty w Aninie, pani Doktor stwierdziła iż nadszedł czas i chyba będę sklasyfikowany do operacji. Operacja ma się odbyć jesienią. Głównym czynnikiem, który o tym decyduje jest moja frakcja wyrzutowa wynosząca 50%. Na opisie z ECHO serca lekarz stwierdził iż posiadam lekką dysfunkcję lewej komory. Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to nie mdleję, staram się ruszać, dziennie pokonuje nawet 40 km na rowerze szybkim tempem. Jedyne co mi się wydaję że mi dolega, to chce mi się ciągle spać, szumi mi w uszach, czuje się ogólnie jakiś zamulony i wydaje mi się, że mam problemy ze skupieniem się oraz z pamięcią. Co o tym sądzicie. Czy to dobry moment aby poddać się operacji wymiany zastawki? Czy może jeszcze poczekać. Mam 29 lat i jakoś ciężko jest mi sobie wyobrazić życie z ciągłymi kontrolami INR, bez sportu i ze świadomością że mam w sobie coś sztucznego co może się w każdej chwili zepsuć.
Hej, ja zostałem zakwalifokowany przy 60%, lecz główną przyczyną było to, iż moja zastawka jest zbudowana z jednego płatka. Mam 29 lat i w poniedziałek (29.06) termin do zabiegu. Niestety trochę czuję się przeziębiony i jeszcze nie wiadomo jak z tym terminam będzie. Pozdrawiam.
Hej, jestem już po zabiegu wymiany zastawki wraz z korekcją aorty!! Operację miałem 15.07 i dziś czyli dokładnie po 7 dniach jestem w domu. Cały ten czas bardzo szybko mi przeleciał. Jak nabiorę więcej sił to za kilka dni napiszę tu więcej wrażeń. Dziękuję za poprzednie wsparcie.