Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja wstawiania nowych zastawek w sercu

Gość gośka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agnieszka
cześć nazywam się agnieszka mam 32 lata rok temu w czerwcu przeszłam operacje zastawki mitralnej też bardzo się bałam ale już jest po wszystkim czuję się bardzo dobrze .operacja naprawdĘ nie jest straszna,ja rozmawiaŁam z wieloma ludzmi ktÓrzy mieli operacjĘ na otwartym sercu i wŁaŚnie rozmowa z nimi pozwoliŁa mi na podjĘcie decyzji o operacji.
Operacja napewno jest poważna.Ale jesteś osobą młodą i napewno organizm Twój szybko się zregeneruje po tej operacji,oczywiście i rehabilitacji kruciótkiej.Moja mama jest po dwóch wymianach =dwóch operacjach .I jest O.K. Teraz ma skończone 60 lat i ma się dobrze ,tylko ma takie fajne tykanie w serduszku jakby miała tam zegarek.Trzymaj się i szybkiego powrotu do zdrówka.
Gość Agnieszka
Witam!! Widzę, że dobrze trafiłam;). Za kilka dni skończę 28 lat. Dwa miesiące temu wymieniono mi zastawkę mitralną na sztuczną. W wieku 17 lat zrobionomi plastykę zastawki mitralnej i trójdzielnej. Czuję się nawet dobrze, choć były powikłania po drugiej operacji. Teraz jestem w domu nazwolnieniu lekarskim i staram się nabrać sił. Tyle, że nie specjalnie wiem na jaki wysiłek mogę sobie pozwolić, aby sobie nie zaszkodzić. Czy np.mogę już pojść na basen i popływać. Nadal nie czuję się na tyle mocna, aby wsiąść w samochód. Czasami kręci mi się w głowie i boję się by nie zasłabnąć za kierownicą. Niestety nie mogę sobie pozwolić na sanatorium w którym pokazano by mi jak wrócić do formy. W domu mam trzylatka, którego nie chcę zostawić samego. Ogólnie jest bardzo dobrze, tyle, że nie chcę się przeforsować za mocno, a jednocześnie chcę szybko wrócić doformy, do pracy. Niestety nie pamiętam jaktobyło 10 lat temu. Jeśli możecie podzielić się swoimi uwagami byłabym wdzięczna
Gość Aleksandra
Witaj Justyno Polecam Ci lekturę poradnika pacjenta po operacji zastawki. Znajdziesz tu odpowiedź na wiele pytań : http://www.drivehq.com/folder/p976050.aspx Ściąganie go może trochę potrwać. Poza tym zapraszam cię na nase forum : http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24429 Tu dowiesz się więcej od rodziców innych dzieci z podobnymi problemami serduszkowymi. Nie napisałaś o która zastawke chodzi w przypadku braciszka. Mam syna w podobnym wieku też z wadą zastawkową. Serdecznie Was pozdrawiam i zyczę zdowia. Ola
Gość malgorzata z lublina
szanowna pani aleksandro jestem bardzo zainteresowana ta lektura o kturej pani pisze chcialabym dowiedziec sie jak mozna zdobyc taka ksiazke obecnie oczekuje na operacje wymiany zastawki mitralnej i trojdzielnej 3i 4 stopnia mam 4o lat pochodze z lublina bardzo boje sie tej operacji praktycznie nic o niej nie wiem prosze o odpowiedz z gory dziekuje
Gość malgorzata zlublina
witaj ```kdz podalam swojego malla i jak dotat nie otrzymalam odpowiedzi bardzo prosze o kontakt jestem bardzo zainteresowana ta lektura poniewaz niedlugo mam miec operacje chcialabym sie jeszcze przed pujsciem czegos dowiedziec tak bardzo boje sie tego co mnie czeka sama mysl o operacji powoduje ogromny strach im blizej tym wiekszy strach pozdrawiam
Witam wszystkich serdecznie..Pani Małgorzato z Lublina niedługo ma Pani operacje, jesli mozna wiedziec kiedy?,Ja również mam byc oiperowana w Lublinie, 12 lutego ide do Kliniki, terminu operacji nie znam ale tez bardzo sie boje. Jeżeli maPani ochote porozmawiac o naszych obawach podaje gg3363813Pozdrawiam Anka
Gość malgorzata zlublina
szanowna pani aniu ja rowniez 12 02 ide do kliniki celem ustalenia daty operacji najpierw mam wizyte z pania dr krawczyk w poradni juz po przeleczeniu nosa mascia i powturnych wymazach kontrolnych i z tym wszystkim juz pelna dokumentacja do szefa profesora stazki celem ustalenia terminu zabiegu czy pani tez ma byc operowana na zastawki
Gość malgorzata zlublina
witam pani aniu bardzo prosze niech skontaktuje sie pani ze mna jeszcze przed 12o2 podam pani numer tel kom 510 688 653 niech pani napisze smsa to sie spotkamy porozmawiamy do komputera na gg nie bardzo mam dostep syn wlasnie ma duzo pracy na komputerze wiec nie zawsze mam dostep pozdrawiam
Pani Małgorzato 12.02 mam zglosic sie w Klinice celem wykonania koronografii, nastepnie tak mysle że ustala mi termin operacji ktora jest w moim przypadku nieunikniona.Z uwagi iz nie jestem z Lublina nie dzwoniłam do Pani w celu spotkania.Przyznam szczerze ja dokładnie nie wiem jaki jest tryb przygotowania do operacji i to mnie najbardziej niepokoi.Pozdrawiam serdecznie. Anka