Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie odizolowania, skurcze rąk i twarzy przy nerwicy

Dziuteczka

Rekomendowane odpowiedzi

Chcialabym sie dowiedziec co robicie zeby pozbyc sie tej nerwicy.choruje juz od 2 lat i naprawde nie znosze tego ;-/ mam praktycznie takie same objawy jakie wy macie i najbardziej denerwuje mnie ze czuje sie jakby odizolowana i skurcze w rekach i na twarzy tez sa straszne ;-/ nie chce brac zadnych lekow bo bralalam juz i czulam sie strasznie otepiala.napiszcie mi co mozna robic zeby sie tego dziadostwa pozbyc z gory dziekuje :*
Gość DamianSwiony
Hmmm sam mam nerwice , podejrzewam ja u Siebie. Objawy identyczne jak wiekszosc z tych tutaj. Pomaga mi *Kalms* bez recepty , jest na bazie ziół. Uspokaja i wycisza , mozesz brac wedlug ulotki. Mnie pomaga , gdy nie moge zasnac to zawsze jedna lub dwie tableteczki ;) i spie jak dziecko hehe. Nie chce tez brac za duzo bo niby nie uzaleznia ale moze ... Zreszta jak pomaga to i by trzeba bylo brac prawda? moral z tego taki ze uzaleznia jesli pomaga. A tak pozatym , liczy sie tez wsparcie. Znajomi , rozerwij sie gdzies , idz gdzies , pochodz sobie , przewietrz sie. Wiem ze latwo mowic , sam siedze w domu boje sie wychodzic ale przelam sie. Zacznij robic cos co lubisz , pamietaj NIE SAMA! Kontakty są wazne.
słuchaj na to niema tak łatwo żeby od razu znikła ;/ ... To potrzeba paru miesięcy żeby dojść do stanu chorego ale z dobrą psychiką zalecam dzienne ćwiczenia fizyczne 30 -40 minut dziennie głupia jazda na rowerze czy bieg pomaga i można zapomnieć o chorobie w ogóle wyjście do ludzi pomaga się odprężyć.... zacznij być aktywna fizycznie i jeśli masz problemy ze snem .. jak sie kładziesz spać nie myśl o tym co będzie albo co jest myśl o tym że życie jest piękne wmawiaj to sobie ! musisz się ustawic psychicznie dobrze do życia
tak tak ...tzw dołek ? nic się nie chce ... znam to ;/ ... ja mam na to sposób taki że, od razu jak czuje się tak jak opisałaś po prostu idę do sąsiada lub sąsiadki na Herbatę i gadam ..i zapominam o tym .... albo zaczynam grac w gry typu mahjong/lub ćwiczenia na pamięć .. żeby tylko zapomnieć o tym :) i nie bierz żadnych leków ... może ci pogorszyć sytuację