Skocz do zawartości
kardiolo.pl

EKG przez telefon w Warszawie

Gość Marcin

Rekomendowane odpowiedzi

witam, w Warszawie jest rownież taki system , nazywa się Kardiofon. Opieka 24 h, lekarz po drugiej stronie zawsze dostępny. Sugerują co zrobić jak cię trapi *walenie* serca. Podoba mi się, poczułam się bezpiecznie natychmiast. Nie trzeba biegać do lekarza - przez telefon powiedzą to samo co za biurkiem. Różnica taka, że konsultują wtedy kiedy potrzebujesz, a nie wtedy kiedy masz u nich termin. Polecam. Zapisałam mamę i babcię.
Ja natomiast natknęłam się ostatnio vis a via szpitala bródnowskiego w warszawie na wielki baner Cordium. Czy ktoś korzystał z ich usług, jakie koszty mają? Przymierzam się do zakupu dla mojej mamy i ciekawa jestem ile u nich to kosztuje.
Koszty nie są wysokie i konsultacje lekarskie przez cały czas bezpłatne. Skorzystaliśmy z promocji i aparat kupiliśmy za 1 zł, abonament jest za 60 zł miesięcznie i oplata aktywacyjna 100 zł (w tym badanie kardiologiczne).
Mogę wypożyczyć osobom zainteresowanym przenośny aparat EKG. Mały, lekki i bardzo łatwy w użyciu. Badanie wykonuje w kilka minut i za pośrednictwem telefonu i internetu przesyła wynik do systemu skąd lekarz może opisać i odesłać opis badania czy ewentualnie zalecenia na telefon. Osobom zainteresowanym z woj. mazowieckiego chętnie udostępnię sprzęt. Istnieje również możliwość wykupienia abonamentu na rok lub dwa dla osób potrzebujących takiej opieki na dłuższy okres. Zainteresowane osoby proszę o kontakt Medykekg15@wp.pl
Gość Poszukujacy
W widzieliście to ? Powstało coś nowego www.cordium.pl. Jeszcze nie jestem pacjentem rozglądam sie na razie ale to wyglada ciekawie. Jak dzwoniłem to mówią że mają opiekę lekarską 24h. Ciekawe. Chyba coś zaczyna sie ruszać z takimi usługami w PL. Dobrze bo na zachodzi dawno jest to standardem .
Gość Tomasz Dziobiak
Witam jestem kierownikiem wdrożenia Cordium - nasi lekarze są z Bródna oraz z Anina. u nas a pakiecie są następujące usługi: Monitorowanie EKG pacjentów za pomocą tele-Event Holtera i telefonu stacjonarnego Monitorowanie EKG dla grup pacjentów wraz konsultacją i opisem lekarza specjalisty Prowadzenie zegara leków wspierających terapię domową Prowadzenie lokalizacji pacjenta Prowadzenie konsultacji diabetologa i pomoc w prowadzeniu zdrowej diety Rehabilitację kardiologiczną pacjentów w warunkach domowych Współpracy z lekarzami pierwszego kontaktu i uruchomienia pomocy lekarskiej na terenie całego kraju w stanach nagłych Kontrola dzienna stanu zdrowia Acha i wszystkie badania na maila są dostępne dla pacjenta. Zapraszam do kontaktu na tomasz.dziobiak@cordium.pl
Gość Tomasz Dziobiak

Zapraszam, do korzystania z produktów Medgo. http://profil.medgo.pl/signup. Internetowa Karta pacjenta na Wyciągnięcie ręki. Także usługi Cordium TeleEKG. Poszukujemy partnerów do współpracy. Prosimy o kontakt na adres mail tomasz.dziobiak@medgo.pl

Ja nie polecam tego typu urządzeń. Mialam, sprawdziłam i zrezygnowałam. Moim zdaniem urządzenie nie nadaje się do krótkich arytmii. W momencie gdy dostawałam ataku arytmii trzeba było wyjąć to wszystko, przemyć ciało chusteczką z alkoholem, ponaklejać te plasterki do ekg, powkładać te elektrody, dodam że zajmuje to sporo czasu, następnie należy zadzwonić pod konkretny numer, z połączeniem nie ma problemu, odbierają szybko ale dalej zaczyna się kpina. Najpierw trzeba krótko nakreślić rodzaj dolegliwości i kto i skąd dzwoni, potem zczyna się badanie, dodam że nigdy nie udało mi się wykonać badania za pierwszym podejściem a bywały i takie sytuacje kiedy nie udało się w ogóle go zrobić. Mimo iż trzymałam aparat tak przy telefonie jak mi kazano to badanie nie dało się zrobić, albo były jakieś 2 sekundowe wycinki ekg. Tu zaczynają się instrukcje operatora urządzenia *proszę dalej od telefonu* za chwile *proszę bliżej telefonu*, *proszę spróbować jeszcze raz*, *proszę odpiąć elektrody i przemyć skórę jeszcze raz wodą*. badanie jest niełatwo wykonać, to zaczyna potęgować arytmię. Kolejna wada - wielce się reklamują że pomagają w rozpoznaniu arytmii - nikt przed podpisaniem umowy nie powiedział mi że to badanie może wykazać tylko czy jest to arytmia nadkomorowa czy komorowa i tyle. Więc jeśli ktoś chce wiedzieć czy to migotanie przedsionków czy AVNRT czy WPW czy trzepotanie czy coś innego to tego się nie dowie. Arytmi nadkomorowych jest sporo więc tutaj diagnoza ucina się na stwierdzeniu ARYTMIA NADKOMOROWA. Ogólnie moja ocena wypada słabo. To badanie nadaje się tylko do określenia czy to arytmia nadkomorowa czy komorowa, o ile w ogóle badanie uda się wykonać a jest to nie lada sztuka. Co do rozmowy z lekarzem i telefonicznej porady czy diagnostyki to jest bez zarzutu, utaj nie ma się do czego przyczepić.