Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Plastyka po zerwaniu nitki zastawki mitralnej

Rekomendowane odpowiedzi

Mój mąż oczekuje na operację zastawki mitralnej.Stwierdzono u niego chorobę niedokrwienną serca.Jeśli chodzi o zastawkę to ma zerwaną nitkę w tejże zastawce.Lekarz stwierdził że lepiej ją naprawić niż wstawiać sztuczną.Mąż przeszedł koronografię, mimo że ma 56 lat ma żyły w bardzo dobrym stanie. Ja panicznie boję się o niego.Proszę powiedzcie jak długo dochodzi sie do siebie po takiej operacji.Ma być operowany u doktora Bugajskiego w Poznaniu.
Błagam czy odezwie się ktoś kto miał plastykę zastawki , czy jednak wszystkie operacje kończą się wymianą. Mój mąż ma zerwaną nitkę zastawki mitralnej, czeka na operację. Lekarz twierdzi że jego stan to jeszcze nie alarm, ale im szybciej poddaje się, takiej operacji tym szanse na uratowanie są większe.Mąż ma 55 lat. wyniki badań łącznie z koronografią bardzo dobre.Prosze o jakieś informacje..:(

Pai Mario na jakim badaniu stwierdza sie zerwanie nici zastawki na ECHO , czy na jakimś innym. Jeśli Pani jeszcze tu zagląda to opowie Pani jak przebiegła operacja wiem że mineło kupę czasu od tego wpisu ale może akurat ktoś tu jest kto potrafi na to odp.