Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wszczepienie zastawki aorty u starszej osoby

Gość Alkam

Rekomendowane odpowiedzi

Operacja jest konieczna z tego co mowi prof. Majkstrak ze szpitala na Banacha. Tata zostal zabrany tam 3 dni temu po omdleniu. Sam widzial na USG jak slabo zastawka dziala i krew ucieka. Lekarz mowi, ze w kazdej chwil Tata moze miec ogromny zawal. Moj Tata jest pelnym energii czlowiekiem, ktorego mozg pracuje jak u 40-stolatka, a wyglad ma 60-latka.W grudniu kupil sobie nowy samochod, prowadzi swietnie, ma duzo zainteresowan. To nie jest zniedoleznialy staruszek. Tak bardzo chcialabym, ze operacja sie udala.
Gość malgorzata
jezeli twoj tata jest w tak dobrej kondycji i pod tak dobra opieka to napewno wszysko bedzie dobrze(musi byc dobrze,i nie mozesz myslec inaczej ) nastawienie psychiczne to 85% powodzenia wszelkich zabiegow. z tego co napisalas to ja (chociaz daleko) to w tym przypadku jestem optymistka. zycze wszelkiej pomyslnosci
Gość annajaga
do Gabi, do Alkam. Moja Mama w wieku 67 lat ma mieć operację zastawki aortalnej. Jak czują się wasi rodzice po operacji, jak wyglądała operacja, okres po operacji, rekowalescencja.Prośba o kontakt anna.jaga@gazeta.pl
Gość Bedzie_dobrze
Moj tato mial tez miec wymieniana zastawke mitralna w klinice w Katowicach - Ochojec, okazalo sie ze wystarczyla korekcja zastawki, a nie jej sztuczny implant. Operacje przeprowadzili specjalisci pod nadzorem Prof.Bochenka (mily czlowiek) i wszystko sie udalo. Mysle ze w Twoim szpitalu takze nie pracuja przypadkowi specjalisci, wiec beda sie napweno starac zrobic to jaknajlepiej, a technologia w tych czasach jest naprawde na dobrym poziomie, wiec nalezy miec nadzieje, pomodlic sie, i zaufac Bogu. Bedzie dobrze, trzymam kciuki.