Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bypassy Ochojec pacjentka dializowana

Asia2011

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Asia2011 napisał(a):

Witam czy jest tutaj ktoś kto miał bypassy i jest osoba dializowana i z cukrzyca? 
Moja mama ma mieć gdyż jest po zawale bardzo się martwię do jakiego lekarza się udać na Ochojcu? 

Asia,

mam doświadczenie (rodzina), ale zabieg był w Zabrzu. Jest to możliwe. Przez zabiegiem jest dializa, potem pacjent jest podłączony do aparatu oczyszczającego, taka forma "półdializowa". Podłączenie przez cały czas. Może występować problem z krwawieniem z rany, gdzie były pobierane żyły do bypassów (np. cała noga). Jest to możliwe, może nie standardowy zabieg, ale do pokonania przez lekarzy i pacjenta. Porozmawiaj z lekarzem kardiochirurgiem. Powodzenia!

Bet

W dniu 19.02.2024 o 20:33, Bet napisał(a):

Asia,

mam doświadczenie (rodzina), ale zabieg był w Zabrzu. Jest to możliwe. Przez zabiegiem jest dializa, potem pacjent jest podłączony do aparatu oczyszczającego, taka forma "półdializowa". Podłączenie przez cały czas. Może występować problem z krwawieniem z rany, gdzie były pobierane żyły do bypassów (np. cała noga). Jest to możliwe, może nie standardowy zabieg, ale do pokonania przez lekarzy i pacjenta. Porozmawiaj z lekarzem kardiochirurgiem. Powodzenia!

Bet

Dziękuję kochana za odzew. 
czy mogę zapytać o więcej szczegółów? 
jak przebiegła operacja? Czy były komplikacje? W jakim stanie było serce przed? Ile trwały dializy? Jakie są rokowania 😞😞😞 odchodzę od zmysłów 😞 czekamy na opinię kardiochirurga myślę że jutro będzie odpowiedź 😞