Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pieczenie w klatce piersiowej, drętwienie ręki i niepokój

Rekomendowane odpowiedzi

Hej jestem młodą osobą ma 25 lat a mam mały problem. pewnego razu obudziłam sie rano i czuję pieczenie ból w w klace piersiowej, więc pojechałam do internisty z moimi dolegliwościami zrobił mi ekg wyszło wszystko ok. kazał odpocząć od pracy dał tabletki na uspokojenie i powiedział że mogę skontaktować się z kardiologiem jeżeli mu nie wieżę więc przyjechałam do domu i próbowałam zapomnieć o całej tej sprawie ale co dzień było tak samo niepokój w okolicy serca drętwienie ręki piekący ból w klatce piresiowej i kolejne ekg wszystko ok. więc poszłam do kardiologa osłuchowo u mnie nic nie stwierdziła kazała zgłosić się na echo serca które wykazało ok serce nie powiększone, komory nie pogrubiałe kurczliwość zachowana wyszły mi jedynie płatki z drobnymi zmianami na brzegach bez patologicznych zmian tachykardia w czasie badania to pewnie ze zdenerwowania. pani kardiolog powiedziała że serce mam zdrowe przepisała tylko 2Xmagnez+wit.B6 i hoć od tego badania minęło 3miesiąće ręka raczej już mi nie drętwieję ale niepokój w klatce piersiowej w okolicach serca odczuwam vczuję tak jakbym miała zęmdlęć jakbym miała dostać ataku serca serce bardzo często przez parę chwil wali mi bardzo szybko potem się uspokaja ...dodam żę ekg miałam z 5 razy i nic nie wykazało i echo serca takżę czy ktoś miał podobne objawy dodam żę mam stresującą pracę jestem teraz na zwolnieniu lekarskim bo żle funkcjonuję znajomi doradzają mi wizytę u psychologa z góry dziękuje za odpowiedzi
hej ja mam identyczne objawy a jezeli masz badania oki to faktycznie wizyta u psychologa bardzo pomaga(wiem bo chodze od roku) raz jest gorzej raz lepiej ale po takim spotkaniu bedziesz umiała sobie z tym poradzic i nie bedzie cie juz to tak bardzo przerazało.A dodatkowo bierz magnez i ziołowe uspokajajace tez nie zaszkodzą.papap