Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ćwiczenia zapobiegające arytmii

orbit

Rekomendowane odpowiedzi

cwiczenia fizyczne pomagają wrócić na nogi nawet ludziom po zawale ... ..wzmacniaja serce ale wszystko zależy jakie ćwiczenia .. bo niemożna się przeforsowywać.. trening z lekkim obiążeniem napewno pomaga .. ale trzeba wiedzieć jaka to arytmia bo przy wysiłkowej może być nieprzyjemnie.. ale da rad3e to przejsć z czasem .. ;)
jazda na rowerze,plywanie,chodzenie przyczyniaja sie do wyrownywania akcji serca ale nie dzieje sie to z dnia na dzien,znaczaca poprawe mozna zauwazyc po 2-3 miesiacach pod warunkiem ze cwiczenia wykonywane sa systematycznie co najmniej4-6 razy w tygodniu no i nie nalezy przesadzac z czasem wykonywania cwiczen(nadmiar tez szkodzi)pol godziny systematycznych cwiczen w zupelnosci wystarczy.
ja robię krótką sesję jogi rano po śniadaniu przed wyjściem z domu , później po obiedzie robię trening siłowo-aerobowy , z wieczora z natury staram się wyciszyć medytując bod odprężając się ... 30 minut dziennie to za mało jak dla mnie .. wszystko zależy jednak od wieku , stanu fizycznego , i samopoczucia , nie każdy dzień się nadaje do intensywnego treningu ..
jakoś niezrozumiale piszesz .. ostatnio widziałem poradnik w którym było napisane że trening fizyczny jest dobry na wszystkie choroby serca ,, wiadomo że nie można się przeciążać.. sprawa jest następująca jeśli nic nie robisz organizm słabnie ..